20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νάσος Χούμπαυλης στο basketa.gr : «Δεν θα πούμε όχι στην πρόκληση του Κυπέλλου»

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων έγραψε την δική του ιστορία στο χθεσινό (16/10) παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ομάδα της Α1.

Η ομάδα με έδρα την Κύθνο έχει κάνει τεράστια άλματα από την ημέρα που την ανέλαβε ο Γιαννούλης Καλλίλας και πλέον εκτός από την πορεία στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει και ως στόχο την πορεία πρωταθλητισμού στο πρωτάθλημα της Α2.

Ο Νάσος Χούμπαυλης μιλώντας στο basketa.gr μίλησε για την πρόκριση, αναφέρθηκε στον Πανιώνιο, την αγωνιστική άνοδο του Λιακόπουλου, ενώ κράτησε χαμηλά τους τόνους ενόψει της συνέχειας :

«Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο εξελίχθηκε σε μια εύκολη νίκη. Δεν κάναμε πολλά ιδιαίτερα πράγματα, βάλαμε τρεις τέσσερις κατευθύνσεις, ξέραμε ποιους παίκτες θέλαμε να σταματήσουμε, και δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Συν τοις άλλοις έχουμε την τύχη να διαθέτουμε παίκτες όπως οι Λιακόπουλος και Καράμπουλας που το έχουν ξανά κάνει, και ξέρουν τον τρόπο», ενώ για το πως είδε την αντίπαλη ομάδα και αυτή είναι η σημαντικότερη στιγμή του ως προπονητής μας τόνισε : «Δεν ξέρω αν είναι, δεν θέλω να κρυφτώ. Ο Διαγόρας ως σωματείο πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη για τη διαδρομή του, αλλά απέναντι μας βρέθηκε μια ανέτοιμη ομάδα της Α1 , με πολλά προβλήματα και αυτό φαινόταν στο παιχνίδι της».

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, και μπροστά σας έρχεται η Λάρισα και στο βάθος, και στην προημιτελική φάση ο ΠΑΟΚ. Πόσο σας ενδιαφέρει ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας : «Δεν θα πούμε όχι, αλλά θεωρώ ότι είναι περισσότερος φόρτος για τους παίκτες μου. Να σας πω την αλήθεια εμείς τα παιχνίδια του Κυπέλλου τα βλέπουμε ως δυνατά φιλικά. Θα αντάλλαζα τη συγκεκριμένη νίκη με δυο τρεις πολύ μεγάλες στο πρωτάθλημα της Α2, που είναι και ο βασικός μας στόχος» για να προσθέσει : «Με βάση το πρόγραμμα και τις αναβολές εμείς έχουμε μερικές ημέρες ξεκούραση. Το Σάββατο (19/10) θα κάνουμε ένα φιλικό με την Δάφνη Δαφνίου, και στη συνέχεια μια μίνι προετοιμασία».

Άρα, βασικός σας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αισθάνεστε το φαβορί, έχοντας ξεκινήσει με 2/2 : « Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά αν είμαστε φαβορί θα το πω την προτελευταία αγωνιστική. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια, έχουμε ένα ταξίδι στην Βέροια με τον Φίλιππο που θα κληθεί να υπερασπιστεί την έδρα του, ενώ για παράδειγμα το Παγκράτι μέσα στο Μετς είναι εύκολο; Υπάρχουν πολύ δύσκολες έδρες. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει το μεγάλο όνομα, και όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Δεν είμαστε το φαβορί, είμαστε μια από τις τέσσερις, πέντε δυνατές ομάδες και κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Φέτος βλέπουμε έναν άλλο Νίκο Λιακόπουλο, τι έχει συμβεί και περνάει μια δεύτερη νιότη : «Τα πράγματα είναι απλά, του έχω δώσει την μπαγκέτα, και του λέω θα παίζεις στα κόκκινα και όσο αντέξεις (γέλια). Ο Λιακόπουλος την φετινή σεζόν αισθάνεται απελευθερωμένος, και είναι τρομερός τόσο στην επίθεση, αλλά και στα αμυντικά του καθήκοντα. Μαζί με τον Καράμπουλα κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα στα οποία δουλεύαμε και στον Φάρο Κερατσινίου, όταν ήμουν δίπλα στον Σάββα Συμεωνίδη» για να προσθέσει : «Γενικά προσπαθώ να μοιράσω τους ρόλους. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για παράδειγμα ο Μαχαίρας πήρε 10 ριμπάουντ, ο Πετροδημόπουλος ήταν δυνατός, ο Γκιουζέλης σταθερός, και ο Αγγελόπουλος πήρε την ευκαιρία του. Αυτό που θέλω να πω είναι πως μια ομάδα έχει όλους τους παίκτες της ανάγκη και είναι όλοι σημαντικοί σε αυτό που κάνουν».

Τέλος, ο Διαγόρας δείχνει να δημιουργεί ένα δικό του κοινό, πως το σχολιάζεις : «Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος της περιοχής (Αιγάλεω) έχει αρχίσει και αγκαλιάζει την προσπάθεια του Διαγόρα. Περιμένουμε ακόμη περισσότερους ώστε να μας βοηθήσουν στη δύσκολη συνέχεια μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ