20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μόρναρ Μπαρ-Ηρακλής 88-65: Βαριά ήττα για τους «κυανόλευκους» στο Μαυροβούνιο (pics)

Ο Ηρακλής ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια πλήρωσε τα λάθη και την κακή άμυνά του και μοιραία γνώρισε την τρίτη του ήττα (88-65) σε ισάριθμα παιχνίδια για το FIBA Europe Cup, από την καλύτερη και πιο συγκεντρωμένη Μόρναρ Μπαρ.

Οι «κυανόλευκοι» σίγουρα δεν βρέθηκαν στην καλύτερη τους μέρα απέναντι στην πολύ καλά διαβασμένη Μόρναρ Μπαρ, με τους Θεσσαλονικείς να παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα αμυντικά, ενώ και επιθετικά τα αβίαστα λάθη και οι κακές επιλογές τους οδήγησαν στην τρίτη τους ήττα στη διοργάνωση με 88-65.

Από τους νικητές ξεχώρισε ο Νεμάνια Γκόρντιτς που μάλιστα πέτυχε double - double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τον Ηρακλή ο Ντάγκλας με 16 πόντους έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι.

Πλέον η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του 5ου ομίλου και έχει μπροστά της δύσκολο έργο, ενώ η Μόρναρ Μπαρ με ήττα της Λέιντεν, θα ανέβει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και με τον Αγραβάνη μπροστάρη αλλά και 4 τρίποντα πήρε κεφάλι στο σκορ (5-13). Από τα μέσα του δεκαλέπτου και μετά η Μόρναρ Μπαρ ανασυγκροτήθηκε, βρήκε κάποια μεγάλα σουτ με τον Ντέιβις και με ένα επιμέρους σκορ 20-11 πέρασε μπροστά στο σκορ (25-24).

Τα αρκετά λάθη αλλά και η αστοχία του Ηρακλή στη δεύτερη περίοδο, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να διευρύνουν το προβάδισμα τους, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (41-31). Οι δύο ομάδες επιθετικά για πέντε λεπτά, σκόραραν με το... σταγονόμετρο, με την Μόρναρ Μπαρ να είναι η «κερδισμένη» αφού επέβαλλε το ρυθμό της διατηρώντας το προβάδισμα που είχε «χτίσει» (47-37).

Με τους Ντέιβις και Μίσοβιτς να δίνουν λύσεις επιθετικά στους γηπεδούχους, η διαφορά έφτασε στο +15 (58-43) με τον Ηρακλή να κάνει πολλά παιδικά λάθη. Οι «κυανόλευκοι» παρουσίαζαν αρκετά προβλήματα αμυντικά με τους αντίπαλους παίκτες να βρίσκουν χώρους και να φτάνουν στο καλάθι με σχετική ευκολία (69-52).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τον Ηρακλή μάλιστα να δείχνει και σημάδια κόπωσης, τη στιγμή που η Μόρναρ Μπαρ συνέχιζε... ακάθεκτη, παίρνοντας τελικά μια εύκολη νίκη με 88-65.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: 17 ασίστ και 10 λάθη είχε η ομάδα του Μαυροβουνίου, ενώ αντίθετα ο Ηρακλής για 11 ασίστ έκανε 19 λάθη, τα οποία μάλιστα η Μόρναρ Μπαρ εκμεταλλεύτηκε αφού πέτυχε 18 πόντους από λάθη της ελληνικής ομάδας.

Ο MVP: Ο Κόρει Ντέιβις (15π.) έδωσε ώθηση στη Μόρναρ Μπαρ στο ξεκίνημα μετά το 8-0 σερί του Ηρακλή, της έδωσε πολύτιμες λύσεις και την έβαλε και πάλι στο παιχνίδι.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ