19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Μόρις: “Ξέρω παίκτες που πίνουν αλκοόλ για να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη” (pic)

O Μάρκους Μόρις προστέθηκε στη λίστα των αθλητών που δε δίστασαν να μιλήσουν ανοιχτά για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα εξήγησε πόσο μεγάλη ψυχολογική πίεση μπορεί να δεχτεί ένας παίκτης που παίζει στο επίπεδο του ΝΒΑ.

Ύστερα από τη μετακίνηση του από του Φοίνιξ Σανς στους Ντιτρόιτ Πίστονς, ο Μόρις άρχισε να αμφιβάλλει για την καριέρα του. Αντιμετώπιζε δυσκολία στο να κοιμηθεί, έπαιρνε υπνωτικά, ναρκωτικές ουσίες αλλά τίποτα δεν τον βοηθούσε να ξεπεράσει το στρες του. "Ξεκίνησα να αναρωτιέμαι αν είναι όλο αυτό για εμένα. Μεγαλώνοντας αγαπούσα το μπάσκετ όλο και περισσότερο- ήταν το μόνο πράγμα που με έκανε χαρούμενο. Αλλά τώρα ήταν αλλιώς. Μου προκαλούσε άγχος, το έβλεπα αρνητικά, το έβλεπα καθαρά επαγγελματικά και είχα πρόβλημα με αυτό. Οπότε άρχισα να σκέφτομαι. Τα λεφτά είναι πολύ καλά αλλά είναι όλο αυτό καλό για μένα σαν άνθρωπο; Αυτό δε θα έπρεπε να με νοιάζει περισσότερο απ'όλα;".

Ο Μόρις ωστόσο δεν έμεινε εκεί. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, μίλησε ανοιχτά για τους παίκτες που αντιμετωπίζουν επίσης ψυχολογικά προβλήματα και το αντιμετωπίζουν με λάθος τρόπο. "Ξέρω κάποιους παίκτες που πίνουν κάθε μέρα για να ηρεμήσουν. Έτσι αντιμετωπίζουν την κατάσταση. Αυτό κάνουν, γνωρίζοντας πως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να δουλέψει μακροπρόθεσμα".

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1032251139872436224



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ