16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μόνιμος MVP στα 18 του ο Ντόντσιτς (Vid)

Όταν το ταλέντο είναι τόσο (και δεν παίζεις στην Ελλάδα) οι διακρίσεις είναι λογικό να έρχονται η μία μετά την άλλη. Και ο Λούκα Ντόντσιτς αποδεικνύει πως μπορείς να αποτινάξεις τον χαρακτηρισμό "ταλέντο" πολύ νωρίς. Ο 18χρονος Σλοβένος αναδείχθηκε MVP της τέταρτης αγωνιστικής των playoffs της Ευρωλίγκας και δεν είναι καν η πρώτη φορά. Και αυτό σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που τελικά της έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας.

Η διάκριση έρχεται μόλις 48 ώρες μετά την προηγούμενη ανάδειξή του σε MVP αγωνιστικής (τίτλο που μοιράστηκε με άλλους δύο παίκτες). Συνολικά είναι η τέταρτη φορά που αναδεικνύεται σε πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής φέτος, δεύτερος στη λίστα πίσω από τον Νάντο Ντε Κολό που έχει χαρεί τη διάκριση έξι φορές.

Στον τέταρτο αγώνα της σειράς των playoffs με την Νταρουσάφακα είχε 11 πόντους, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 6 κερδισμένα φάουλ και 21 στην αξιολόγηση. Αυτοί που τον ακολούθησαν στη σχετική λίστα ήταν ο Μπραντ Ουαναμέικερ (20) της Νταρουσάφακα και δύο συμπαίκτες του: Ο Άντονι Ράντολφ με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ,  2 ασίστ, 1 κλέψιμο , 1 τάπα και ο Σέρχιο Γιουλ με 17 πόντους και 5 ασίστ. Και οι δύο έφτασαν στο 18 στο σύστημα αξιολόγησης.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ