17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μυριούνης-Νώντας, παλιοί γνώριμοι (pics)

Πριν από 24 χρόνια, βρέθηκαν παρέα στο Περιστέρι. Δύο φόργουορντ όχι ακριβώς ίδιων χαρακτηριστικών. Δύο πρώην παίκτες, με συνδετικό κρίκο το Περιστέρι, ωστόσο, άλλης πορείας στα παρκέ και κατόπιν ακολουθώντας αμφότεροι τον δρόμο της προπονητικής. Με τις δικές τους καλές στιγμές ο καθένας. Περισσότερες ή λιγότερες. Οι ρετρό ιστορίες φέρνουν στην επιφάνεια εικόνες του παρελθόντος, παράλληλες με το τώρα.

Χρήστος Μυριούνης και Παύλος Νώντας συναντώνται ξανά σήμερα, ως αντίπαλοι, αυτή την φορά. Ο Δίων Κυπαρισσίας υποδέχεται την Καλαμάτα, σε ένα τρόπον τινά γειτονικού χαρακτήρα ματς και το οποίο αν θα εξελιχθεί σε ντέρμπι, αυτό μένει να φανεί. Πάντα, άλλωστε, οι τοπικές κόντρες έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μυριούνης από πλευράς γηπεδούχων και Νώντας για τους φιλοξενούμενους, δύο παλαίμαχοι άσοι του αθλήματος, με την δική τους καριέρα ο καθένας στα γήπεδα και σίγουρα ο πρώτος με ένα πιο λαμπερό φλας μπακ. Και μπορεί ναι μεν, να συνυπήρξαν στο Περιστέρι (της φουρνιάς Κορωνιού, Γιάριτς, Γκούροβιτς κλπ, από όπου και η ομαδική φωτογραφία), αλλά τους... ενώνει και ο Απόλλων Πατρών, αν και φόρεσαν τα μελανόλευκα, σε διαφορετικές περιόδους.

Περίπου ίδιας γενιάς, ίδιας θέσης παλαιότερα και παρόμοιας φιλοσοφίας, σε ό,τι έχει να κάνει με τα βήματα στο κοουτσάρισμα. Ψάχνοντας και διεκδικώντας την διάκριση από τις χαμηλότερες κατηγορίες, με στόχο να αναδειχθούν, σταδιακά και οι ίδιοι μέσω της δουλειάς τους, πάνω σε αυτό που τους εκφράζει. Σε ομάδες που τους δίνουν το κίνητρο. Ο Μυριούνης έχει περάσει από αρκετά αθηναϊκά σωματεία, αλλά και της επαρχίας, με τον Νώντα να κοουτσάρει, κατά βάση, επί πελοποννησιακού εδάφους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ