19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μπόγρης: «Mε… 12.005 την Πέμπτη!» (vids)

Μπορεί ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί 3’12’’ σε έναν αγώνα να προκαλέσει περισσότερες συζητήσεις από κάποιον που έχει αγωνιστεί 20’ ή είναι πρώτος σκόρερ ή έχει κάνει νταμπλ νταμπλ; Μην ψάχνετε την απάντηση. Είναι έτοιμη και δόθηκε μόλις χθες στο ΟΑΚΑ. Ο Γιώργος Μπόγρης έμεινε ακριβώς τόσο στο παρκέ και το όνομά του αναφέρθηκε ίσως περισσότερο και από συμπαικτών του ή αντιπάλων που είχαν πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή ή έκαναν πολύ περισσότερα. Δύο πόντοι με 1/ 1, μία ασίστ από τις αγαπημένες του στο τρίποντο με την έξτρα πάσα, μία καλή άμυνα και πάθος, τρέλα, ένταση, ξέσπασμα όπως θέλετε πείτε το που δεν μετριέται σε καμία κλίμακα... Δεν είναι κάτι καινούριο, πάντα έτσι ήταν, όπου κι αν έπαιζε. Άσχετα αν εδώ τα βλέπουμε όλα... κάπως. Ακόμη και το τεράστιο ρίσκο που πήρε να αγωνιστεί με μερική ρήξη μηνίσκου, από τη σειρά των αγώνων με την Ζαλγκίρις Κάουνας, μέρι σήμερα, διακινδυνεύοντας μια πιο σοβαρή ζημιά ίσως, παίζοντας με πόνους στο γόνατο σίγουρα (ειδικά όταν αυτό το "σπασμένο" κομμάτι μετακινείται και "κλειδώνει" το πόδι).

Γι’ αυτόν έτσι κι αλλιώς πάντα ένα μετρούσε κι ένα μετράει: Το αποτέλεσμα. Η νίκη της ομάδας στην οποία αγωνίζεται. Όπως χθες, που κόντρα στα προγνωστικά, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και έκανε το 0-1. Κι επειδή ξέρει από μπάσκετ, ξέρει καλά και πως αυτό το 0-1 δεν σημαίνει απολύτως τίποτα έτσι από μόνο του.

«Περιμένουμε αυτά τα ματς πως και πως. Σίγουρα κάποια σακαμπενεβάσματα που είχαμε στα πλέι οφ μέχρι τώρα έκαναν τον Παναθηναϊκό φαβορί, Ακολουθήσαμε το πλάνο μας σαράντα λεπτά, ακόμη και όταν κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά, πήραμε από κάθε παίκτη το μάξιμουμ και καταφέραμε να γυρίσουμε τη σειρά στο ΣΕΦ, χωρίς αυτό να λέει πως είναι σημαντικό πλεονέκτημα, αφού ήδη μας έχει νικήσει ο Παναθηναϊκός εκεί, ήδη έχουμε νικήσει εμείς εδώ, αλλά με την ίδια συγκέντρωση και τον κόσμο στο πλευρό μας, αν κάνουμε το 2-0 τότε πραγματικά θα έχουμε πλεονέκτημα για τον τίτλο».

Το 0-1 αυτό ήρθε με τους δύο ηγέτες της ομάδας, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη, να μένουν πίσω, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τους αριθμούς. Παρόλα αυτά και κόντρα σε ότι συνήθως λένε οι περισσότεροι, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν.

«Πιστεύω πως η ομάδα έχει βάθος. Τέλη Αυγούστου πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα στα χαρτιά, εμείς ήμαστε το φαβορί αν πάρεις τους παίκτες ξεχωριστά. Ο Παναθηναϊκός έκανε και κάποιες προσθήκες που του έδωσαν ποιότητα, αλλά θεωρώ πως είμαστε περισσότερο ομάδα, παίζουμε με τον ίδιο τρόπο, ακολουθούμε τους ηγέτες μας δουλεύουμε για αυτούς και χαιρόμαστε, γιατί, σε ένα παιχνίδι όπως το σημερινό, βγήκαν άλλα παιδιά μπροστά, διαβάσαμε πολύ καλά και χτυπήσαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας και καταφέραμε να πάρουμε μια σπουδαία νίκη».

Ο ίδιος είχε τη δική του συνεισφορά στη νίκη, στο χρόνο που πάτησε στο παρκέ, όταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ βγήκε με πέντε φάουλ (με τα δύο τελευταία να γίνονται σε ένα λεπτό). Κάπου εκεί στα μέσα της τέταρτης περιόδου, έχοντας πατήσει παρκέ μόνο για την προθέρμανση ως εκείνη την ώρα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του έκανε νόημα να σηκωθεί. Πόσο δύσκολο είναι να κάνει κάτι τέτοιο ένας παίκτης, να μπει στο 35’ και να πρέπει να τα κάνει όλα σωστά;

«Όχι, δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Το περίμενα πως και πως Ήμουν από το πρώτο δευτερόλεπτο έτοιμος. Ήξερα ότι ίσως χρειαστεί να βοηθήσω την ομάδα, είχα αγωνιστικό ρυθμό, αφού στα τελευταία παιχνίδια είχα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και περίμενα απλά μια ευκαιρία, που δόθηκε επειδή ο Νίκολα έκανε πέντε φάουλ. Αλλά πιστεύω πως την άξιζα και την πήρα αυτή την ευκαιρία. Και απλά χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου, έστω κι αυτό το χρόνο, να πάρει μια νίκη στο ΟΑΚΑ».

Ο Μπόγρης στο διάστημα που αγωνίστηκε έδωσε και μία ασίστ, ενώ επιχείρησε να δώσει και μία ακόμη με τον Σίνγκλετον να του τη... χαλάει. Άλλωστε η δημιουργία, το ότι «βλέπει γήπεδο» είναι από τα μεγάλα συν που έχει ως παίκτης. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, που παίρνει πολύ υψηλό βαθμό στο κομμάτι δημιουργία, χθες έμεινε στις οχτώ ασίστ. Κατά πόσο ήταν στόχος του Ολυμπιακού;

«Ναι, σίγουρα ήταν ο πρώτος στόχος: Η δμιουργία και η σύνδεση του Νικ (Καλάθη) με τον Γκιστ που την κόψαμε κατά πολύ. Και από εκεί και πέρα σίγουρα να σταματήσουμε το fast break του Παναθηναϊκού και το να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ κάτι που το καταφέραμε νομίζω, αν εξαιρέσεις κάποια κενά διαστήματα που είχαμε στην τρίτη περίοδο κυρίως όπου είχαν, αν δεν κάνω λάθος, 10 πόντους από αιφνιδιασμούς και από επιθετικά ριμπάουντ. Όπως είπα και πριν, ακόμη κι αν πάνε στραβά τα πράγματα, αν μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Πλέον το πλεονέκτημα είναι σε εμάς και πολλά είναι στο χέρι μας».

Το 0-1 έφερε χαμόγελα, γέλια, πειράγματα, καλή διάθεση και καλό κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Υπάρχει όμως και συνέχεια όπως έλεγαν και οι ίδιοι ελάχιστα μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες πάνε για τον δεύτερο τελικό στο ΣΕΦ. Υπάρχει πίεση και αν ναι σε ποια πλευρά μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

«Νομίζω πως ο κόσμος περιμένει πως και πως αυτό το παιχνίδι και είμαι σίγουρος πως θα γεμίσει το γήπεδο. Θέλουμε να τους δώσουμε χαρά. Τώρα για πίεση δεν θεωρώ πως υπάρχει ιδιαίτερη όταν και οι δύο ομάδες έχουν τέτοιους παίκτες που έχουν... χιλιοπαίξει τέτοια παιχνίδια. Εμείς παίζουμε με... 12.005 την Πέμπτη και ελπίζω το... αριθμητικό πλοεονέκτημα που θα έχουμε να μας δώσει και τη νίκη».

Και ο ρόλος της έδρας μετά από τόσα... μπρέικ που έχουν γίνει; «Σίγουρα για εμάς ήταν καλό, που σπάσαμε την έδρα στον πρώτο αγώνα, γιατί οι ομάδες δεν ξέρουν τι να περιμένουν η μία από την άλλη. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό το 2-0, που θα κάνει τη διαφορά, δίνοντας περισσότερα».

Τι έκανε ο Γιώργος Μπόγρης στα 3'12'' που έμεινε στο παρκέ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ