24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπόγρης: H… βενζίνη της ομάδας και της εξέδρας (pics)

Iμπεροστάρ Τενερίφη και ΜόραΜπανκ Ανδόρρα θα αναμετρηθούν απόψε (14/2) το βράδυ στο Copa del Rey στη δεύτερη μέρα των προημιτελικών και η εφημερίδα El Dia επέλεξε να κάνει ένα διαφορετικό αφιέρωμα στο παιχνίδι φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τον Γιώργο Μπόγρη και στην αντίπερα όχθη του Μούσα Ντιανιέ. Δύο παίκτες που ξέρουν να ξεσηκώνουν τον κόσμο, να ενεργοποιούν την ομάδα, να παραμένουν «ζωντανοί» ακόμη κι όταν βρίσκονται στον πάγκο και επιπλέον να κάνουν ότι αυτή χρειάζεται από αυτούς για να φτάσει στη νίκη.

Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα είναι «η βενζίνη» στη μηχανή της ομάδας και της εξέδρας" και προσθέτει: «Θα το δούμε ξανά και αύριο (στον προημτελικό με τη ΜόραΜπανκ Ανδόρρα) να κάνει τα δικά του. Με πράγματα που δεν εμφανίζονται στη στατιστική, αλλά βοηθούν στο να νικάς παιχνίδια και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τίτλους».

«Αν είμαι ο ηγέτης  της ομάδας; Είναι κάτι που θα πρέπει να ρωτήσετε την ομάδα και όχι εμένα. Τους συμπαίκτες μου...», τόνισε ο Μπόγρης όταν του είπαν πως η χημεία στην ομάδα και στα αποδυτήρια είναι πολύ καλύτερα από τότε που ήρθε. «Εγώ φέρνω την ενέργειά μου, την άμυνα, τα ριμπάουντ, τα κάνω φάουλ όποτε απαιτούνται, να τους εμψυχώνω όλους εντός και εκτός παρκέ».

Ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας των Καναρίων είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις, λέγοντας πως «η άφιξη του Μπόγρη στην Τενερίφη έφερε καλύτερη χημεία στην ομάδα λέγοντας πως «ήταν η καλύτερη δυνατή μεταγραφή».  O Έλληνας διεθνής ξέρει το ρόλο του και γιατί το είπε ο προπονητής: «Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα. Ξέρω πως οι αριθμοί μου δεν είναι.. θεαματικοί, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει, γιατί ξέρω πως μπορώ να κάνω άλλα πράγματα στο low post, όπως το να πασάρω την μπάλα ή να κάνω καλά σκριν. Με νοιάζει να νικάει η ομάδα και τίποτα άλλο. Ο Τσους ξέρει πως με εμένα έχει έναν σέντερ διαφορετικό από τον Γκιόργκι (Σερμαντίνι)».

Στην ερώτηση αν νιώθει πως θυσιάζεται ή πως δεν παίζει ο Μπόγρης φάνηκε συνειδητοποιημένος απόλυτα: «Κοίτα, είμαι συνηθισμένος από πολύ μικρός να παίζω σε μεγάλες ομάδες και στις μεγάλες ομάδες δεν μπορείς να είσαι εγωιστής. Μόνο να βοηθάς όπου μπορείς, ώστε η ομάδα να πηγαίνει καλά και να νικά. Να συμβάλλεις όσο μπορείς εντός ή εκτός παρκέ».

Τα όσα είχε να πει ο Μούσα Ντιανιέ δεν διαφέρουν και πολύ: « Ο κόσμος ξέρει πως από τότε που άρχισα να παίζω είμαι έτσι. Εκδηλωτικός... Είτε παίζω, είτε είμαι στον πάγκο. Πάντα θα είμαι εκεί να στηρίζω και να εμψυχώνω τους συμπαίκτες μου. Και θα κάνω το ίδιο μέχρι να σταματήσω να παίζω».

Ο Ντιανιέ ξέρει πως αντιδρά ο Μπόγρης και το βρίσκει οικείο: «Ναι, έχω δει βίντεο και η αλήθεια είναι έχουμε παρόμοιο στυλ, με την έννοια πως και οι δύο θέλουμε να στηρίζουμε τους συμπαίκτες μας και να κάνουμε το παιχνίδι πιο... θερμό, αλλά πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο».
«Σίγουρα είναι έτσι σε ότι αφορά τις αντιδράσεις», προσθέτει ο Μπόγρης: «Δεν μοιάζουμε όμως καθόλου αγωνιστικά, καθώς είναι πιο αθλητικός, καρφώνει συχνά μπάλες και κάνει όλα αυτά θεαματικά που αρέσουν στον κόσμο, αλλά και παίρνει περισσότερες προσπάθειες. Είναι πιο νέος όμως... Εγώ δεν μπορώ να καρφώνω συνεχώς», κατέληξε γελώντας, πειράζοντας στην ουσία τον ίδιο του τον εαυτό.

Όπως και τη σεζόν 2016-17 έτσι και φέτος έγινε ο αγαπημένος της εξέδρας της Ιμπεροστάρ Τενερίφης. Όπως τονίζει η El Dia, μπορεί Χουέρτας και Σερμαντίνι να ξεχώρισαν στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, όπως οι φίλαθλοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στον Μπογρίνιο: «Την Κυριακή μου έλεγαν «No griego, no party». Νιώθω την αγάπη του κόσμου. Πριν από δύο χρόνια ήμουν εδώ για εννέα μήνες και τώρα είμαι μόλις δύο, αλλά μοιάζει σαν να βρίσκομαι όλη μου τη ζωή στο νησί. Εδώ είναι λογικό να συνδέεσαι με τον κόσμο, γιατί είναι κοντά στην ομάδα, κάτι που μπορεί να συμβαίνει σε μέρη όπως η Μούρθια ή το Μπούργος».

Ο Μπόγρης ρωτήθηκε και για τον αγώνα με την πρώην ομάδα του, την οποία έχει ήδη αντιμετωπίσει δύο φορές φέτος και έχει νικήσει και τις δύο: Μία με τον Προμηθέα Πάτρας για το EuroCup και μία μετά την επιστροφή του στα Κανάρια, και μάλιστα το πρώτο του παιχνίδι μετά την επιστροφή αυτή. Και τις δύο εκτός έδρας! «Η Ανδόρρα έχει μεγάλο κίνητρο σίγουρα, αλλά το ίδι κι εμάς ειδικά μετά την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Είναι μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες, αλλά τους έχω νικήσει δύο φορές φέτος και θα ήθελα να... τριτώσει. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και στους ψηλούς ο Μούσα Ντιανιέ της προσθέτει δύναμη και προσφέρει θέαμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ