23.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μπόγρης: “Όνειρο και στόχος η Εθνική Ομάδα”

Σήκωσε την κούπα, το πανηγύρισε, θα είναι για πάντα μέρος μιας ιστορικής στιγμής για την Ιμπεροστάρ Τενερίφε στο πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά και της ίδιας της διοργάνωσης, ως μέλος της πρώτης ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο. Όλα αυτά με την ελληνική σημαία μαζί του σε όλη τη διαδρομή. Από τη λήξη, ως τη στέψη, ως τους πανηγυρισμούς, ως το Δημαρχείο.. Ο Γιώργος Μπόγρης δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα, πολύ περισσότερο τώρα που είνα εκτός συνόρων εδώ και τρία χρόνια και κατ’ επέκταση για την Εθνική Ομάδα. Άλλωστε από τα 14 του είναι εκεί... Κάθε καλοκαίρι, όλο το καλοκαίρι, σε όλες τις "μικρές" εθνικές και εσχάτως δύο καλοκαίρια με τους... μεγάλους. Αυτή την αγάπη του, επιθυμία του, ευχή του, όπως θέλετε πείτε το διατύπωσε για μία ακόμη φορά στα όσα είπε στο επίσημο σάιτ της FIBA στη συνέντευξη που ακολουθεί:

«Ο τίτλος αυτός σημαίνει πολλά για τον παίκτη Μπόγρη, γιατί νιώθω πως βρίσκομαι πλέον σε ένα υψηλότερο επίπεδο και γιατί θα με σπρώξει να δουλέψω ακόμη σκληρότερα για να ξαναζήσω τέτοιες στιγμές, γιατί γι’ αυτό παίζω, γι΄αυτό παίζουμε. Από την άλλη ο τίτλος αυτός σημαίνει περισσότερα στον Γιώργο, στον άνθρωπο, γιατί μου επέτρεψε να κάνω ειρήνη με τον εαυτό μου, μου έδωσε ηρεμία, χαρά και μεγάλες στιγμές που θα με ακολουθούν για πάντα».

Δεν υπήρξε ποτέ πρόσωπο που «κρύβεται» ή που κρύβει συναισθήματα. Και όταν η κλασική ερώτηση «πως αισθάνθηκες» ήρθε, η απάντηση ήταν εκεί: «Ήταν ο καλύτερο συναίσθημα. Είναι αυτή η ηρεμία που έχεις πια με τον ίδιο σου τον εαυτό, ξέροντας πως τα κατάφερες. Πως όλα αυτά τα χρόνια σκληρής δουλειάς και πίεσης, όλα αυτά τα χρόνια μακριά από το σπίτι, εξαργυρώθηκαν και πως άξιζε και το παραμικρό «σεντς», γιατί οι αναμνήσεις από αυτή την επιτυχία θα μας ακολουθούν σε όλη τη ζωή μας και είναι κάτι μοναδικό».

Ήταν η τρίτη του χρονιά στην Ισπανία και η πρώτη στην Τενερίφη, έχοντας το προηγούμενο καλοκαίρι κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών, στο Προολυμπιακό Τουρνουά στην Ιταλία. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε μια διοργάνωση με την Ελλάδα μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 του 2009, όταν είχε στεφθεί πρωταθλητής στη Ρόδο, όταν ήταν -μπορεί να μην το θυμούνται πολλοί- πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 131 πόντους και ποσοστά ευστοχίας 54% εντός πεδιάς και 70% στις βολές, δεύτερος ριμπάουντερ (53) και πρώτος στα επιθετικά, αλλά και πρώτος στις τάπες (16).

«Η επιστροφή μου στην Εθνική Ομάδα ήταν απλά ξεκάθαρη χαρά. Ήμουν μέλος των εθνικών ομάδων από 14 χρονών και είμαι «εθισμένος» στο μπλε! Είναι περηφάνεια να είσαι μέλος της Εθνικής Ομάδας, να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Ήταν κάτι που πραγματικά το ήθελα. Ήταν όνειρό μου ή ένας στόχος μου αν προτιμάτε».

Ο Μπόγρης δηλώνει έτοιμος να υπηρετήσει την Εθνική Ελλάδας, όποτε του ζητηθεί: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ξεκαθαρίσει πως εύχομαι να είμαι μέλος της Εθνικής. Δεν είναι κάτι που κάποιος μπορεί να θεωρήσει δεδομένο. Από τη στιγή που φτάνει η πρόσκληση, μοναδικός στόχος είναι να βοηθήσεις την ομάδα. Εντός και εκτός γηπέδου. Πιστεύω πως η φετινή χρονιά στην Τενερίφη με βοηθήσε πολύ με πολλούς τρόπους. Είμαι πιο έμπειρος, έχω έναν διαφορετικό ρόλο, νιώθω καλύτερα από ποτέ και ξέρω πως μπορώ να βοηθήσω σε πολλούς τομείς και έξω από τις γραμμές, γιατί είναι πολύ βασικό για μια ομάδα να χτίζει γερές σχέσεις και έξω από το γήπεδο, προκειμένου να φτάσει στην επιτυχία».

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο σκέφτεται την παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ 2017 ο Μπόγρης απάντησε άμεσα: «Πολύ! Είναι η ευχή μου, ο στόχος μου να είμαι εκεί. Θα ήταν κάτι πραγματικά ξεχωριστό για μένα, να περάσω το καλοκαίρι μου στην Εθνική ομάδα, σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού».

Η Ελλάδα βρίσκεται στον Α’ Όμιλο, στο Ελσίνικι, μαζί με τη Φινλαδία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ισλανδία και την Σλοβενία. Όλα αυτά σε μια εποχή που η Εθνική Ομάδα μοιάζει να αλλάζει γενιά, αλλά οι προσδοκίες μένουν υψηλές.

«Θα ήταν ωραία να πούμε πως δεν μας νοιάζει τίποτα, πάμε και θα δούμε τι θα γίνει. Αλλά η Εθνική Ομάδα είναι «καταδικασμένη» στην επιτυχία. Ο κόσμος αγαπάει αυτη την ομάδα, εμείς αγαπάμε αυτή την ομάδα και θέλουμε να τη δούμε και πάλι στην κορυφή. Νομίζω πως έχουμε το οπλοστάσιο να το κάνουμε αυτό. Και σίγουρα θα το προσπαθήσουμε με αυτή την μίξη πιο έμπειρων και πιο νέων παικτών. Το θέλουμε, αλλά πρέπει και να δουλέψουμε γι’ αυτόν».

Ο Μπόγρης αποκαλεί τον εαυτό του «στρατιώτη» της Εθνικής Ομάδας και θα είναι εκεί όποτε κληθεί. Και αν κληθεί φέτος το καλοκαίρι, θα έχει την εμπειρία του ηγέτη μιας ομάδας που κατέκτησε έναν Ευρωπαϊκό τίτλο για να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί!"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ