25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μπόγρης: «Ήταν υποχρέωσή μου να βοηθήσω» (pics)

Έγινε σύνθημα με... αιτία. Η κίνησή του δεν ήταν από αυτές που συναντάς συχνά στον επαγγελματικό λεγόμενο αθλητισμό. Οπότε το «Γιώργος Μπόγρης οέ οέ οέ» της εξέδρας επέστρεψε πιο δυνατό από την ώρα της παρουσίασης ως το τέλος της αναμέτρησης. Ο σέντερ του Ολυμπιακού «παράκουσε» τις εντολές του ιατρικού επιτελείου μετά τη ρήξη έσω μηνίσκου με την οποία διαγνώστηκε και με δική του ευθύνη μπήκε να παίξει χθες στον δεύτερο αγώνα των play offs με την Ζαλγκίρις Κάουνας. Πήρε επτά λεπτά συμμετοχής που αποδείχθηκαν πολύτιμα πρώτον γιατί ήταν κάτι παραπάνω από θετικός και δεύτερον γιατί έδωσε πολύτιμες ανάσες στον Τζαμέλ ΜακΛιν, που είχε... μοναξιές μετά τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Στην ερώτηση πως νιώθει μετά τον αγώνα, αν έχει ενοχλήσεις, η πρώτη απάντηση έρχεται με χαμόγελο και μια από τις ατάκες που τον συντροφεύουν, δείχνοντας τη θετική του διάθεση: «Καλύτερα από χθες, χειρότερα από αύριο». Η συνέχεια όμως δίνει τη σκυτάλη στην ομάδα με το «καλημέρα»: «Σίγουρα πιστεύω πως ήταν ένα τρομερό παιχνίδι για εμάς. Τα συναισθήματα είναι απίστευτα, ισοφαρίσαμε και πάμε τη σειρά στη Λιθουανία, ελπίζουμε με περισσότερους παίκτες υγιείς. Έτσι ώστε να να καταφέρουμε να επιστρέψουμε τη σειρά των αγώνων εδώ και να πάρουμε την πρόκριση, κάτι που θα μας επέτρεπε να ξαναζήσουμε την ατμόσφαιρα αυτή ξανά,ή να την τελειώσουμε εκεί με την πρόκριση».

Οι ερωτήσεις, δικαιολογημένα, επέστρεψαν στην κατάστασή του και στην απόφασή του να αγωνιστεί, ρισκάροντας να πάθει μια μεγαλύτερη ζημιά: «Η αλήθεια είναι πως μπορούσα να παίξω με τη βοήθεια και του ιατρικού επιτελείου. Ευχαριστώ πριν από όλα και τον κόουτς και τους γιατρούς της ομάδας που ήθελαν να με προστατεύσουν από την πρώτη στιγμή, αλλά ματς σαν κι αυτό είναι ματς που περιμένεις όλη σου τη ζωή να παίξεις. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έλειπε ο Νίκολα (Μιλουτίνοφ). Αφού άντεχα, θεωρώ πως ήταν υποχρέωσή μου να βοηθήσω την ομάδα, έστω και για 1% και χαίρομαι αν το έκανα σήμερα και βοήθησα να πάρουμε αυτή τη σημαντική νίκη. Και προχωράμε!»

Είναι φανερό πως θέλει να ξεφύγει από το πρώτο ενικό και να επιστρέψει στο πρώτο πληθυντικό, αλλά είπαμε... Η απόφασή του ήταν το θέμα της ημέρας όπως παραδέχθηκαν και οι συμπαίκτες του στις δικές τους δηλώσεις. H εισαγωγή όμως χαμόγελο και χιούμορ δίνει το στίγμα: «Εντάξει... Μην το κάνουμε και... μελό! Σίγουρα έχω ενοχλήσεις, αλλά από τη στιγμή που μπορώ να το αντέξω θα είμαι εδώ. Τη στιγμή που σηκώνεσαι αλλαγή, δεν καταλαβαίνεις τίποτα! Ούτε πόνους, ούτε τίποτα! Και με ένα πόδι παίζεις. Δεν θεωρώ πως μέσα στο παιχνίδι βρισκόταν καν στο μυαλό μου το πόδι και το πρόβλημα. Τώρα ίσως ενοχλεί λίγο. Προχωράμε όμως και αφού έχουμε περισσότερες μέρες αποθεραπείας κι εγώ και τα άλλα παιδιά που έχουν προβλήματα, θα είμαστε πιο έτοιμοι και πιο φρέσκιοι και θα προσπαθήσουμε όλοι για μια νίκη την Τρίτη στο Κάουνας».

Η ερώτηση αν οι φίλαθλοι θα πρέπει να περιμένουν παρουσία του και στον αγώνα εκείνο, αποδεικνύεται ρητορική: «Τι.. Ναι... Εννοείται, με χαρά. Ελπίζω να πάρω χρόνο συμμετοχής και να μπορέσω να βοηθήσω. Δεν είναι απόφαση δική μου φυσικά, αλλά αν χρειαστεί θα προσπαθήσω όσο χρειάζεται και όσο μπορώ να βοηθήσω».

Για τον ίδιο έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά πως σε πρώτο πλάνο είναι η ομάδα. Και για τον ίδιο μετράει το 1-1. Μετά το 0-1 ο Ολυμπιακός χρειαζόταν την αντίδραση και αυτό έδειξε μέσα στο παρκέ: «Το παιχνίδι ήταν πιο «εύκολο», γιατί ήμασταν καλά διαβασμένοι. Ξέραμε τι να περιμένουμε. Ίσως χαλαρώσαμε για ένα διάστημα, αλλά πιστεύω πως δείξαμε το χαρακτήρα που έπρεπε στο τέλος, παίζοντας με κίνητρο, με σκληρή άμυνα, γιατί πιστεύω πως αυτό ήταν που μας πλήγωσε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα. Καταφέραμε να πάρουμε έτσι ένα παιχνίδι που το χρειαζόμασταν πολύ και ελπίζω να συνεχίσουμε στο ίδιο μήκος κύματος. Βασικά δεν ελπίζω, είμαι σίγουρος, αφού η ομάδα πλέον όλη έχει αυτό στο μυαλό και προχωράμε δυναμικά».

Τα «σκαμπανεβάσματα» της ομάδας θεωρούνται φυσιολογικά από τον Μπόγρη, αφού όλες οι ομάδες έχουν παρουσιασει ανάλογα δείγματα, αλλά ξέρει πως τα πράγματα πια έχουν αλλάξει: «Δεν μας παίρνει να χαλαρώσομε δευτερόλεπτο. Ήμασταν προετοιμασμένοι στο δεύτερο παιχνίδι. Το διάβασμα του πρώτου αγώνα μας έδωσε τη νίκη στον δεύτερο και το διάβασμα αυτού θα μας δώσει τη νίκη στο επόμενο. Προχωράμε με την ίδια διάθεση. Από τις 18 Αυγούστου που ξεκινήσαμε έχουμε στο μυαλό μας το Βελιγράδι και αυτές οι δύο εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές για να πετύχουμε το στόχο μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ