16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπόγρης: «Έχουμε σημαντικά πράγματα μπροστά μας»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Γιώργος Μπόγρης στο ισπανικό ραδιόφωνο Radio Marca Tenerife. Ο Έλληνας σέντερ μίλησε για την περίεργη φετινή χρονιά, τη δική του επιστροφή στα Κανάρια τον Δεκέμβριο του 2019, το σκύλο του τον Τζούλιους που αυτή τη φορά δεν τον ακολούθησε, ενώ ζήτησε και ιδέες για το επόμενο τραγούδι της ομάδας, αφήνοντας στη σεζόν 2019-20 το «Puerto Rico» με το οποίο η ομάδα του αποχαιρέτησε και τη Βαλένθια.

«Ήταν μια χρονιά δύσκολη για όλους εξαιτίας του κορονοϊού. Ήμασταν όμως τυχεροί, γιατί βρεθήκαμε σε μια ομάδα η οποία στελεχώνεται από εξαιρετικούς ανθρώπους και επαγγελματίες. Με μεγάλη καρδιά, βοήθησαν τους πάντες. Κατακτήσαμε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, βρισκόμαστε κοντά στο Final Four στο BCL και ήμασταν τέταρτοι στην ACB πριν τη διακοπή. Πιστεύω λοιπόν πως γενικότερα ήταν μια καλή χρονιά για την ομάδα μέχρι να γίνουν όλα όσα έγιναν εξαιτίας του κορονοϊού».

Ο πρώτος γενικός απολογισμός του Μπόγρη για τη σεζόν ακολουθείται από την ερώτηση που τον φέρνει πίσω στον Δεκέμβριο όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Τενερίφη: «Όταν με κάλεσαν πίστευα πως ήθελαν να με ρωτήσουν για κάποιον παίκτη. Όταν ο Τσους μου είπε πως ήθελε να επιστρέψω, πως ήθελε αυτή τη χαρά και τη χημεία στην ομάδα, η απάντησή μου ήταν «ναι» και ευτυχώς ο εκπρόσωπός μου και ο Ανιάνο Καμπρέρα έκλεισαν τη συμφωνία σε μία μέρα».

Ο Μπόγρης αισθάνεται καλά στην Τενερίφη, χωρίς να ξεχνά την Ελλάδα: «Η χώρα μου είναι από τις ομορφότερες στον κόσμο για να ζήσεις. Στην Τενερίφη ζω καλύτερα σε ότι αφορά το μπάσκετ, γιατί μου φέρονται πολύ καλά εδώ. Επίσης, το κλίμα είναι ιδανικό, το νησί, το φαγητό. Το πιο σκληρό στο νησί είναι τα ταξίδια που πρέπει να κάνουμε για τους αγώνες, αλλά η ομάδα το προσέχει πολύ και αυτό».

Στη διάρκεια της καραντίνας ο Έλληνας σέντερ ασχολήθηκε με ουκ ολίγα. Έκανε τη γυμναστική του, τσατ με φίλους και γνωστούς, ακολούθησε το πρόγραμμα της ομάδας και παράλληλα έδωσε ώθηση στο κανάλι του στο YouTube. Για τον ίδιο το πιο σημαντικό ήταν πως έμεινε σε καλή κατάσταση με καθημερινό πρόγραμμα: «Ήταν δύο μήνες δύσκολοι. Αλλά η ομάδα μας σκέφτηκε, μας πρόσεξε, μας έστειλε στο σπίτι ποδήλατα και βάρη για να μένουμε σε καλή κατάσταση στη διάρκεια της καραντίνας».

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφη δεν τα πήγε όμως τόσο καλά όσο θα ήθελε στην τελική φάση του ισπανικού πρωταθλήματος στη Βαλένθια. Με δύο νίκες και τρεις ήττες έμεινε εκτός ημιτελικών καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη: «Το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα ήταν το πιο σημαντικό για εμάς. Δεν ήμασταν έτοιμοι, ήμασταν και άτυχοι και σίγουρα με άλλο πρόγραμμα θα πηγαίναμε το πιθανότερο καλύτερα».

Τα όνειρα δεν σταματούν στη Βαλένθια όμως και ο Μπόγρης έχει αποδείξει πως είναι φιλόδοξος: «Έχουμε μεγάλα όνειρα για την επόμενη σεζόν. Αυτή τη φορά το «ώρα να επιστρέψουμε» θα γίνει «ώρα να νικήσουμε». Έχουμε σημαντικά πράγματα μπροστά μας. Το πρώτο είναι να νικήσουμε την Οστάνδη για να προχωρήσουμε στο BCL. Μετά έχουμε το SuperCopa το οποίο γίνεται στην Τενερίφη. Είναι όνειρο να το κατακτήσουμε στο σπίτι μας. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε με νίκες. Να αλλάξουμε τη νοοτροπία και να πάρουμε περισσότερες νίκες απέναντι σε ομάδες της Ευρωλίγκας. Να έχουμε νοοτροπία νικητή!»

Ο ίδιος έχει ταλέντο πάντως και στο να καθιερώνει «μότο» ή τραγούδια ή ατάκες. Το «Puerto Rico» ξεκίνησε από τον ίδιο και ακούστηκε ουκ ολίγες φορές στις φετινές επιτυχημένες στιγμές της Ιμπεροστάρ Τενερίφης. Θέλει όμως άλλο... background για τις επιτυχίες που έρχονται: «Πρέπει να αλλάξουμε τραγούδι. Και προσκαλώ τον κόσμο μέσω twitter να μου δώσει ιδέες για το τραγούδι της επόμενης χρονιάς, αυτό που θα τραγουδάμε στα αποδυτήρια».

Οι Ισπανοί από το Radio Marca Tenerife δεν ξέχασαν και τον πολυφωτογραφημένο σκύλο του Γιώργου Μπόγρη, τον Τζούλιους, με τον οποίο ξανασυναντήθηκε με την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Ο σκύλος μου είναι χαρούμενος. Φέτος χωριστήκαμε γιατί δεν μπορούσα να τον φέρω στα μισά του χρόνου. Τώρα είμαστε και πάλι μαζί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ