19.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μπρούζος στο basketa.gr: «Το ταλέντο κερδίζει το οποιοδήποτε μπατζετ»

Το τέλος του 2019 βρήκε στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου νότου την ΧΒΑ. Η ομάδαα από την Χαλκίδα έχοντας 7-3 αποτελεί μια από τις «εκπλήξεις» του ομίλου, μιας και το καλοκαίρι που πέρασε στήθηκε με κύριο γνώμονα να προωθήσει παιδιά από τα σπλάχνα της.

Αυτό εξήγησε στο basketa.gr ο τιμ-μάνατζερ της ομάδας, Γιώργος Μπρούζος, ο οποίος δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στην περιοχή με το άθλημα. Μάλιστα εκτός από την XBAαναφέρθηκε και στους «γείτονες» αλλά και ομάδες που… έκλεισαν τα βιβλία τους και πέρασαν στην ιστορία του Ευβοιώτικου μπάσκετ.

Περίμενες ότι με το τέλος του 2019 η ΧΒΑ θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας;
«Η ομάδα μας ήταν πολύ καινούρια και αν εξαιρέσεις τους δυο έμπειρους, τον Κατσούλα και τον Γεωργιάδη, οι υπόλοιποι παίκτες είναι μέχρι και εικοσιπέντε χρονών και πολλοί από αυτούς δεν έχουν παίξει την κατηγορία. Οπότε ο στόχος μας ήταν να γίνουμε ομάδα και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Η αλλαγή του προπονητή έφερε αναστάτωση στο σύνολο;
«Όχι δεν έφερε αναστάτωση στο σύνολο καθώς υπήρχε αρκετή καθυστέρηση στην αναχώρηση του Μπρατσιάκου. Αυτό βοήθησε προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβαση και σε πολλά παιχνίδια νά είναι παρόντες και οι δυο προπονητές. Τα πρώτα παιχνίδι δηλαδή ήταν παρόντες και ο Μπρατσιάκος και ο Καλογήρου. Επίσης ο κόουτς Καλογήρου ήταν επιλογή του κόουτς Μπρατσιάκου γιατί συμφωνούσε με τον τρόπο δουλείας του. Δεν ήταν κάτι τυχαίο, έγινε μελετημένα η… μετάθεση».

Ασχολείσαι αρκετά χρόνια με το μπάσκετ και γνωρίζει την Γ' Εθνική σαν κατηγορία, το φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου είναι από τα πιο ανταγωνιστικά τα τελευταία χρόνια;
«Είμαι εικοσιπέντε χρόνια στο μπάσκετ, νομίζω ότι το φετινό του 2ου ομίλου είναι από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα. Κάνω και πρόβλεψη ότι μέχρι και πέντε αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, ο δεύτερος που θα ανέβει με τον τέταρτο που θα είναι για μπαράζ θα έχουν πολύ λίγες νίκες διαφορά. Οι διαφορές στον όμιλο είναι μικρές και τα παιχνίδια πάνε ανάλογα τη μέρα και το διάβασμα του παιχνιδιού. Όλες οι ομάδες είναι πολύ ισχυρές».

Έχεις πρόβλεψη και για το ποιες ομάδες θα είναι και σε αυτές τις θέσεις;
«Όχι. Γιατί ακόμα και ο Κρόνος και η Ραφήνα έδειξαν ότι μπορούν να χάσουν από τον οποιοδήποτε και αντίστοιχα η Χίος που είναι τελευταία πια αφού έφυγε η Αυλίδα, είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, η οποία μπορεί να κερδίσει ειδικά στην έδρα της τους πάντες. Οπότε αυτό δημιουργεί ένα πρωτάθλημα χωρίς προγνωστικά».

Τι πιστεύεις ότι φταίει και η περιοχή σας, Βοιωτία αλλά και η Εύβοια το τελευταίο διάστημα έχει ανοδική πορεία στο άθλημα;
«Το στηρίζω ξεκάθαρα ότι βρέθηκαν οικονομικοί παράγοντες, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση της Εύβοιας, ο κ Θεοδώρου με την Κύμη, όπως ο κ. Ματσαγγούρας με την Θήβα και όπως και ο κ. Καφρίτσας στο Σχηματάρι. Στηρίζεται λοιπόν σε οικονομικούς παράγοντες και ανθρώπους που έχουν την όρεξη και την διάθεση να κάνουν κάτι μόνοι τους».

Ένας από αυτούς είναι και εσύ;
«Έμείς στην ΧΒΑ έχουμε ένα άλλο μοτίβο. Προσπαθούμε με πολλούς επιχειρηματίες της περιοχής, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας. Με λιγότερα ποσά. Πάμε στο στιλ ''λίγα από πολλούς''. Μας ενδιαφέρει κυρίως να αγαπήσει ο κόσμος της Χαλκίδα και ο επιχειρηματίες της Χαλκίδας αυτή την ομάδα που είναι κάτι υγείες. Η ΧΒΑ έχει ιστορία από το 2012 έχουμε τρεις σερί ανόδους, αριθμούμε 150 παιδιά και τα παιδοεφηβικά μας βγαίνουν πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια».

Παλαιότερα ήσουν μέρος της ΑΓΕΧ αλλά και του ΓΣ Χαλκίδας, τι πήγε στραβά με αυτές τις ομάδες;
«Η ΑΓΕΧ ήταν η πρώτη ομάδα της πόλης. Έκανε τον… κύκλο της. Έγιναν διοικητικά λάθη και με τα χρόνια έφυγε αυτή η ''αίγλη'' που είχε και πια αγωνίζεται στην Β’ ΕΣΚΑΣΕ. Η ασυνεννοησία κάποιων παραγόντων που ασχολούνται με το μπάσκετ με διαφορετική αντίληψη για το άθλημα. Ο καθένας για δικούς του λόγους ήθελε την προβολή ή την λάθος προσέγγιση στο άθλημα. Εμείς στην ΧΒΑ σε συνεργασία με τον πρόεδρο τον Μπρατσιάκο, είχαμε ένα πλάνο. Να προωθήσουμε μικρά παιδιά, γηγενείς αθλητές και αυτό συνεχίζουμε».

Το ''φαινόμενο'' του Αίαντα που το στηρίζεις; Δηλαδή μια ομάδα να παίρνει το ''εισιτήριο'' για τις Εθνικές Κατηγορίες, αλλά να μην ολοκληρώνει την προσπάθεια του σε αυτές.
«Όσον αφορά τον Αίαντα, όταν μια ομάδα δεν στηρίζεται στα δικά της παιδιά, γιατί δεν έχει υποδομές, αλλά και σε κάποιους οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι έταξαν στην ομάδα και δεν ήταν φερέγγυοι, ή στην αλαζονεία κάποιων να γευτούν μια κατηγορία και δεν είναι έτοιμοι, τότε πληρώνουν το τίμημα».

Ποιος είναι ο στόχος της ΧΒΑ;
«Ο στόχος ο δικός μας είναι ξεκάθαρα η γρήγορη παραμονή. Το καλό μπάσκετ. Να ψηθούν τα νέα παιδιά και ιδίως αθλητές που έρχονται από πίσω με πολύ μεγάλο ταλέντο και αν αυτό μας βρει στην Γ' Εθνική του χρόνου καλώς, αν μας βρει στην Β Εθνική ακόμα καλύτερα. Η ομάδα μας στηρίζεται σε ανθρώπους, επιχειρηματίες που αγαπούν το σύλλογο και παιδιά με μεγάλο ταλέντο».

Σε περίπτωση που έρθει η άνοδος, υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που θα αποτελέσουν τον ''κορμό'' στην Β Εθνική;
«Ναι βέβαια. Όσο υπάρχει κίνητρο και δίψα σε συνδυασμό με το ταλέντο κερδίζει το οποιοδήποτε μπατζετ. Γι’ αυτό και η ΧΒΑ έχει κερδίσει φέτος ομάδες με διπλάσιο μπάτζετ από εκείνη».

Ποιοι αντίπαλοι σας είναι ''έκπληξη'' στο πρωτάθλημα;
«Εγώ δεν περίμενα την πολύ καλή πορεία του ΑΠΑΣ, της ομάδας από την Νάξο την θεωρώ την έκπληξη του πρωταθλήματος. Και τον Κρόνο θεωρώ έκπληξη, γιατί έφυγαν όλα τα παιδιά πέρσι, άλλαξε όλο του το ρόστερ φέτος πλην του Ξιούρα. Γέμισε με νέα παιδιά και καθώς φαίνεται όλο αυτό λειτουργεί υπέρ του. Δεν περίμενα να βγάλει τόσο ποιότητα στο παρκέ».

Απογοήτευση, όσον αφορά τις αντίπαλες ομάδες;
«Σίγουρα με βάση τα ονόματα και το προτζεκτ για τα μέχρι τώρα παιχνίδια το Σχηματαρι. Ο Ερμής έχει ένα προτζεκτ προπονητή και παικτών που μπορεί να τα καταφέρει στο τέλος (για την άνοδο γιατί γι’ αυτό φτιάχτηκε), όμως είναι μια νέα ομάδα με πολύ μεγάλο μπάτζετ που ακόμα δεν έχει βρεθεί μέσα στο γήπεδο».

Ποια είναι η ευχή σου για το 2020;
«Η ευχή μου είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι τραυματισμοί γιατί έχουν γίνει πολλά περιστατικά, με πολλούς αθλητές σε όλες τις ομάδες. Και στο τέλος η Χαλκίδα να καταφέρουν τους στόχους της».

Ποιος πιστεύεις πως είναι ο λόγος των τόσο τραυματισμών, έχει να κάνει με την απόσταση από τα τοπικά στην Γ’ Εθνικής ή το τρόπο του παιχνιδιού στην συγκεκριμένη κατηγορία;
«Δεν έχει να κάνει με αυτό, γιατί πολλοί από τους αθλητές που τραυματίστηκαν είναι έμπειροι παίκτες. Είναι καθαρά θέμα ατυχίας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ