25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπροκ Μότουμ στο Basketa.gr: “Φέτος είναι η σειρά μου”! (vid)

Ο Αυστραλός φόργουορντ της Έφες Αναντολού, Μπροκ Μότουμ, μίλησε στο Basketa.gr για την συμμετοχή της τουρκικής ομάδας στο Φάιναλ Φορ της Βιτόρια και για το πως ένιωσε βλέποντας πέρυσι την Ζαλγκίρις Κάουνας, την προηγούμενη ομάδα του, να παίζει στα ημιτελικά χωρίς αυτόν.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

- Η Έφες Αναντολού επιστρέφει στο Φάιναλ Φορ για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Τι σημαίνει αυτό για την ομάδα;
«Είναι φανταστικό. Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλη τη σεζόν και τώρα είμαστε λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το Φάιναλ Φορ. Το πρώτο μας παιχνίδι θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Έχουμε ήδη παίξει μεταξύ μας έξι φορές φέτος και είμαστε 3-3 στις νίκες. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ σκληρό και σημαντικό ματς.»


- Πέρυσι τερματίσατε τελευταίοι στην κανονική περίοδο. Περιμένατε ότι φέτος θα αλλάξετε τόσο πολύ την εικόνα σας και θα βρεθείτε στο Φάιναλ Φορ;
«Από το ξεκίνημα της σεζόν στόχος μας ήταν να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα. Πάντα θεωρούσαμε ότι αυτό ήταν που θα μας έδινε την ευκαιρία να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Στο τέλος καταφέραμε να επιτύχουμε και τους δύο στόχους. Μετά το τέλος της περυσινής περιόδου ο προπονητής μας μας είχε πει ότι η διοίκηση θα προσπαθούσε να χτίσει μία ομάδα για να πάμε στο Φάιναλ Φορ και τα καταφέραμε. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι, μας έμειναν εξάλλου δύο ακόμη βήματα μέχρι το τέλος.»


- Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσετε μια άλλη τουρκική ομάδα, τη Φενέρμπαχτσε. Είναι καλό ή κακό αυτό;
«Νομίζω πως το γεγονός ότι έχουμε παίξει εναντιόν τους ήδη έξι φορές φέτος σημαίνει πολλά. Θα είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία των αναμετρήσεων της Εφες με τη Φενέρ. Οι δύο ομάδες γνωρίζουν πολύ καλά η μία την άλλη. Παίζουν πολύ καλά τόσο στην άμυνα όσο και στη επίθεση. Επίσης διαθέτουν έναν πολύ εξυπνο προπονητή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο και σκληρό ματς.»


- Φοβάσαι καθόλου ότι μπορεί να παρασυρθείτε και να ξοδέψετε όλη σας την ενέργεια στον ημιτελικό, που έχει και το επιπλέον «χρώμα» του τουρκικού ντέρμπι, και αυτό να σας κοστίσει στον τελικό αν προκριθείτε;
«Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε γι’αυτό. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να κανουμε καλά τη δουλειά μας στο πρώτο παιχνίδι και μετά να πάρουμε τα πράγματα όπως μας έρθουν. Ελπίζω οτι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.»


- Μετακόμισες πέρυσι από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στην Έφες. Όμως, η πρώην ομάδα σου εξέπληξε τους πάντες και βρέθηκε στο Φάιναλ Φόρ. Ζήλεψες βλέποντας τους να παίζουν στο Βελιγράδι;
«Σίγουρα. Πέρυσι ήταν μία πολύ σκληρή χρονιά για την Έφες. Από την άλλη αυτοί είχαν μία σπουδαία σεζόν. Διαθέτουν έναν εξαιρετικό προπονητή και είχαν πολύ καλούς Λιθουανούς και ξένους παίκτες. Ήμουν πολύ υπερήφανος γι’αυτούς πέρυσι. Μιλάω ακόμα συχνά με τον Κέβιν (Πάνγκος). Για φέτος μου είπε συγχαρητήρια και μου ευχήθηκε καλή τύχη στο Φάιναλ Φορ. Του είπα ότι είχε την ευκαιρία του να παίξει στο Φάιναλ Φορ πέρυσι. Φέτος είναι η σειρά μου.»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ