24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπράμος: «Πάντα ανοιχτός για επιστροφή!» (pics, vid)

Η Βένετσια έφτασε χθες στην Αθήνα και το βράδυ προπονήθηκε στο ΟΑΚΑ. Στα βοηθητικά αναγκαστικά, αφού στην κεντρική αρένα ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ακόμη κι έτσι ο Μάικ Μπράμος βρέθηκε σε... γνώριμα λημέρια. Έκανε το ατομικό του πρόγραμμα, καθώς βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του. Το basketa.gr τον συνάντησε πριν την προπόνηση της ομάδας του, η οποία απόψε αντιμετωπίζει την ΑΕΚ (21.30) για το Basketball Champions League.

«Είναι ένα καλό συναίσθημα, θετικό, να επιστρέφω εδώ μετά αππό 3-4 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ήμουν εδώ», λέει χαμογελώντας ο Μπράμος για να προσθέσει: «Μόνο καλές αναμνήσεις φέρνει αυτό το μέρος για μένα».

Το χαμόγελο δεν είναι και δύσκολο άλλωστε για τον φόργουορντ της ιταλικής ομάδας. Με τον Γιόνας Ματσιούλις το διάστημα που συμβίωσαν στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό, ήταν από τα πλέον θετικά στοιχεία της ομάδας. Και από αυτούς που με τον τρόπο του και το χαρακτήρα του ο καθένας «δέθηκε» με το γήπεδο και την ομάδα. Γνωρίζει λοιπόν καλά που θα αγωνιστεί απόψε και ξέρουν και οι συμπαίκτες του: «Νομίζω πως κατάλαβαν τι σημαίνει ΟΑΚΑ και τι σημαίνει να αγωνίζεσαι εδώ. Έβλεπαν τον κόσμο που ερχόταν εδώ, που έπαιζε ο Παναθηναϊκός και νομίζω πως κατάλαβαν. Μπορεί να μην μπόρεσαν να δουν το παιχνίδι με την Μακάμπι λόγω της προπόνησης, αλλά ξέρουν. Και τώρα περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα γίνει και στον δικό μας αγώνα».

Το σίγουρο είναι πως ανεξάρτητα από το τι θα γίνει έξω από τις γραμμές, στο παρκέ, ο Μπράμος περιμένει ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι: «Ναι.. Αυτό ακριβώς. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι μας. Μας είχαν νικήσει μετά από παράταση στην έδρα μας μετά από ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Έχουν αλλάξει προπονητή το τελευταίο διάστημα, κάτι που πάντα δίνει μια άλλη ψυχολογία στην ομάδα. Εμείς από την άλλη έχουμε χάσει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, οπότε πιστεύω πως και οι δύο ομάδες αυτή τη στιγμή ψάχνουν να βρουν τον σωστό τρόπο να νικήσουν. Και ελπίζω να βρούμε τον τρόπο να νικήσουμε!»

Παρεμπιπτόντως ο Μπράμος είχε περάσει τα... σύνορα χωρίς κανένα πρόβλημα, παρά τα όσα λέγονταν για διάφορα προβλήματα που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν κατά την άφιξή του. Ο ίδιος γελάει στην παρατήρηση πως δεν του πέρασαν... χειροπέδες στο αεροδρόμιο... «Όχι, όχι, δεν είχα κανένα πρόβλημα... Δεν υπήρχε λόγος και δεν ήταν και αυτός ο λόγος που δεν είχα επιστρέψει το προηγούμενο διάστημα».

Όπως δεν επέστρεψε και για την Εθνική Ομάδα στο παράθυρο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 το Νοέμβριο, παρά το ότι ήταν αρχικά στη λίστα. Και εξηγεί γιατί: «Είναι κάτι ανοιχτό για μένα, αν φυσικά κληθώ στο μέλλον. Δυστυχώς είχα κάποια οικογενειακά θέματα που με κράτησαν στην Ιταλία μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου. Απλά δεν μπορούσα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να έρθω. Αλλά στο μάλλον είναι πάντα μια πιθανότητα».

Και κάτι ανάλογο ισχύει και για μια πιθανή επιστροφή του γενικότερα στην Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα να ξέρετε: «Αν έχω πρόταση, εννοείται... Ναι, γιατί όχι; Όλα είναι πιθανά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ