21.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μπράμος:Πάντα ανοιχτός στην επιστροφή!(Vids, Photos)

Τον γνωρίσαμε στον Παναθηναϊκό, τον χειροκροτήσαμε στην Εθνική Ομάδα, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια δεν τον έχουμε δει καθόλου από τα μέρη μας. Ο Μάικ Μπράμος κατοικοεδρεύει πλέον στην Ιταλία. Αγωνίζεται στη Βενέτσια, η οποία του άνοιξε την πόρτα μετά από απουσία ενός χρόνου, ανανέωσε και δείχνει ευτυχισμένος εκεί. Η ομάδα του είναι δεύτερη στη βαθμολογία και έχει ήδη καταφέρει να φτάσει στο Final Four του Basketball Champions League. Όσο για επιστροφή στην Ελλάδα... Τα λέει όλα... Μέχρι και το αγαπημένο του φαγητό...

 

-Το BCL άρχισε ως λίγο υποτιμημένο από καποιους, αλλά αποδείχθηκε μια ανταγωνιστική διοργάνωση. Συμφωνείς;

«Νομίζω πως στη φάση των 16 όλες οι ομάδες ήταν πραγματικά καλές. Κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει στην αρχή, αλλά όπως είπα, μόλις άρχισαν τα play offs, η ποιότητα των αγώνων ανέβηκε».

-Σχεδόν όλοι σας είχαν θέσει ουσιαστικά εκτός διοργάνωσης όταν κληρωθήκατε με μια τούρκικη ομάδα και ειδικά με την Πιναρ Καρσίγιακα. Ήταν κάτι το οποίο «ασπάστηκες» κι εσύ;

«Πίστευα πως είχαμε καλές πιθανότητες, γιατί τους ξέραμε, τους είχαμε ήδη αντιμετωπίσει και στην κανονική περίοδο. Νικήσαμε εντός με 15 και μας νίκησαν με 40 στην Τουρκία, ενώ είχαμε κάποιους τραυματισμούς και κάναμε ένα πραγματικά κακό παιχνίδι. Νομίζω πως «ματσάρουμε» καλά με αυτή την ομάδα για να είμαι ειλικρινής και πίστευα πως αν μείνουμε κοντά στο σκορ στον πρώτο αγώνα στην Τουρκία, τότε θα είχαμε καλές  πιθανότητες να πάρουμε την πρόκριση».

O Κάμερον παρακολουθεί το τάιμ άουτ της Βενέτσια!

-Το τελευταίο δεκάλεπτο στην Τουρκία ήταν το κλειδί για την πρόκριση; Και μάλλον και το τέταρτο στην Ιταλία. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να παλέψετε αυτά τα τελευταία λεπτά, που έρχεται και η κούραση;

«Ναι, όντως... Πιστεύω πως αυτά τα δύο δεκάλεπτα ήταν όντως πολύ σημαντικά για την πρόκρισή μας. Το τέταρτο δεκάλεπτο στην Τουρκία, ίσως να είναι το πιο σημαντικό των δύο αναμετρήσεων, γιατί μας έδωσε το δικαίωμα να μπούμε στον δεύτερο αγώνα από το -3, αντί για -10 ή και περισσότερο. Έχουμε παίκτες που καταλαβαίνουν πότε πρέπει να κάνουν το βήμα παραπάνω, να δώσουν το κάτι παραπάνω στη διάρκεια ενός αγώνα. Και παίζουμε πολύ δυνατά στην άμυνα. Αυτό ήταν και το μεγάλο μας όπλο στους δύο αγώνες».

-Ποιες είναι πιθανότητές σας μπαίνοντας στο Final Four; Πιστεύετε πως υπάρχει φαβορί;

«Νομίζω πως όλες οι ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες. Σε έναν αγώνα μπορεί να συμβούν τα πάντα. Όποιος παίξει καλύτερα αυτά τα 40 λεπτά θα νικήσει. Ίσως η Τενερίφη να έχει ένα μικρό προβάδισμα, λόγω έδρας».

 

-Πόσο ευτυχισμένος είσαι στη Βενέτσια; Έμεινες και δεύτερο χρόνο και δείχνεις να χαίρεσαι το παιχνίδι. Και τη ζωή... Υπάρχουν αγαπημένα μέρη και συνήθειες; Αγαπημένο πιάτο, αφού η ιταλική κουζίνα είναι γνωστή και αγαπητή σε όλο τον πλανήτη;

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος εδώ στη Βενετία. Νιώθω πως έχω έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα, μου αρέσει να δουλεύω με τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο. Η Βενετία από μόνη της είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, οπότε είναι καλό που βρίσκεται 10 λεπτά από το σπίτι μου και μπορούμε να την επισκεπτόμαστε όποτε θέλουμε. Και θα έλεγα το ριζότο είναι το αγαπημένο μου πιάτο, εκτός από την πίτσα και τα ζυμαρικά φυσικά! Ριζότο τέσσερα τυριά».

-Πόσο σημαντική ήταν η προσφορά από τη Βενετία όταν ήρθε, μετά τον τραυματισμό σου και ποιος ήταν ο ρόλος της οικογένειάς σου, που ήταν δίπλα σου όλο αυτό το διάστημα; (Η σύζυγός του Mέγκαν και ο γιος του Κάμερον, είναι κοντά του, ενώ σύντομα θα αποκτήσουν και το δεύτερο παιδί τους).

«Η Βενετία ήταν μια από τις λίγες ομάδες που μου έδωσε ένα συμβόλαιο, έχοντας μείνει σχεδόν ένα χρόνο εκτός με τον τραυματισμό μου. Ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα, γιατί είναι από μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ιταλία και επίσης τότε έπαιζε και στο EuroCup. Οπότε ήμουν ευγνώμων που είχα αυτή την προσφορά. Και να έχω την οικογένειά μου δίπλα μου συνέχεια, απλά τα κάνει όλα καλύτερα, γιατί ζω τη ζωή μου μαζί τους!»

-Όντας... Ιταλός τώρα, τι θα έλεγες συγκρίνοντας ιταλικό και ελληνικό πρωτάθλημα; Υπάρχουν σημαντικές διαφορές;

«Θα έλεγα πως είναι και οι δύο δυνατές λίγκες, αλλά το στυλ παιχνιδιού είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό. Στην ιταλική λίγκα το παιχνίδι είναι πιο ανοιχτό και ελεύθερο και στηρίζεται αρκετά στον transition. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι περισσότερο στο μισό γήπεδο, αλλά διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι και τιμωρεί κάθε λάθος που θα γίνει από την άμυνα».

-Σου λείπει καθόλου η Ελλάδα;

«Μου λείπει όντωςπ ολύ η Αθήνα, γιατί πραγματικά μου άρεσε να ζω εκεί και ο κόσμος ήταν πραγματικά φιλικός και πολύ καλός απέναντί μου».

-Κάθε χρόνο διαβάζουμε, ακούμε πως έχεις προσφορές από την Ελλάδα για να επιστρέψεις. Αλλά δεν επιστρέφεις. Θα ήσουν ανοιχτός σε μια επιστροφή;

«Πάντα είμαι ανοιχτός σε μια επιστροφή στην Ελλάδα. Όταν παίρνω μια απόφαση, πριν υπογράφω, προσπαθώ να σκεφτώ τι θα ήταν καλύτερο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου. Αυτό είναι η προτεραιότητά τους».

-Εσύ και ο Γιώργος Μπόγρης θα είστε οι δύο παίκτες που ουσιαστικά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Final Four του BCL. Το έχεις σκεφτεί καθόλου αυτό;

«Πάντα είναι όμορφο να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε μια διοργάνωση, να δείχνουμε και την ποιότητα των Ελλήνων παικτών. Δεν έχω παρακολουθήσει την Τενερίφη τόσο πολύ, αλλά ξέρω πως κάνουν μια εκπληκτική πορεία, πως είναι πρώτη ή δεύτερη συνέχεια στη βαθμολογία και πως ο Γιώργος κάνει μια πολύ καλή χρονιά. Θα έλεγα ψέμματα όμως αν έλεγα πως έχω παρακολουθήσει το παιχνίδι τους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ