36.1 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Μπούμπου Πάλο: Νικητής και στις δικαστικές αίθουσες

Στην Πάτρα έρχεται ως πρωταθλητής καθώς παίζοντας στους Sioux Falls Skyforce τη θυγατρική ομάδα των Μαϊάμι Χιτ, στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ (NBDL), οδήγησε πέρυσι την ομάδα του στον τίτλο του πρωταθλητή, με 2-1 νίκες στους τελικούς των πλέι οφ, επί των Los Angeles D-Fenders έχοντας εξαιρετική παρουσία σε αυτούς (με 11.4 πόντους μέσο όρο, 2.6 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ).

Και όμως ο πιο δύσκολος αγώνας που έδωσε ποτέ στη ζωή του ο Μπούμπου Πάλο, ο  νέος άσος του Προμηθέα Πάτρας, δεν ήταν στο παρκέ, αλλά στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εκεί που είδε την καριέρα του να κρέμεται σε μια κλωστή μέχρι να αποδείξει ότι είναι αθώος στην κατηγορία που του είχαν προσάψει για σεξουαλική  παρενόχληση!

" Είναι απίστευτο το συναίσθημα, να μπορώ και πάλι να βγαίνω μπροστά στο κοινό και απλά να μπορώ να αναπνεύσω γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν με κοιτάζουν συνέχεια,  ούτε ψιθυρίζουν πίσω από την πλάτη μου. Θα έλεγα ότι πλέον νοιώθω ανακούφιση και όλο το βάρος να έχει φύγει από πάνω μου"  είχε δηλώσει όταν αποσύρθηκαν οι καταγγελίες εναντίον του για βιασμό μιας γυναίκας πριν από μια πενταετία.

Ηταν την περίοδο που φοιτούσε και αγωνιζόταν στο κολλέγιο της Αϊοβα (2010-2014), όταν μια γυναίκα κατήγγειλε ότι ο Πάλο με έναν ακόμα συμφοιτητή του, την κακοποίησαν σεξουαλικά τον Μάιο του 2012, όταν αυτή πήγαινε προς το σπίτι της με το αυτοκίνητό της.  

Από την πρώτη στιγμή ο Μπούμπου Πάλο επέμενε πως είναι αθώος, αλλά δεν τον πίστευαν. Ομως η γυναίκα είχε δώσει στην αστυνομία μια μπλούζα της που φορούσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης όπως είχε καταθέσει, την οποία όμως τελικά είχε πλύνει 10 μέρες μετά και ενώ η μπλούζα έφερε ένα σκίσιμο.

Ειδικός εγκληματολόγος διαπίστωσε όπως ότι  η μπλούζα είχε σκιστεί μετά από το πλύσιμο και όχι πριν. Την ίδια στιγμή στις καταθέσεις της τόσο η γυναίκα που είχε καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση όσο και η μητέρα της έπεφταν συνέχεια σε αντιφάσεις και σε συνδυασμό και με τα στοιχεία από την μπλούζα, ο Πάλο αθωώθηκε και του έδωσαν το δικαίωμα να επιστρέψει στην ομάδα του στο Πανεπιστήμιο (κολλεγίο) τους "Κυκλώνες".  

Ομως ο πρόεδρος του πανεπιστημίου της Αϊόβα, Στήβεν Λίθ δεν του επέτρεπε να παίζει λέγοντας ότι έχει παραβιάσει τους κανόνες της κοινότητας με αποτέλεσμα ο μόλις 21 ετών - τότε - παίκτης να χάσει πολύτιμο έδαφος στην καριέρα του και αργότερα να προσφεύγει και σε δίκη κατά της συγκεκριμένης απόφασης, τονίζοντας ότι είχε εκδικητικό χαρακτήρα.

"Ηταν τραγικό γιατί ενώ έχω διδαχθεί σε αυτή τη χώρα ότι είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, σε εμένα δεν δόθηκε η ευκαιρία από την αρχή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, απέναντι σε ανθρώπους που έκαναν σχόλια εναντίον μου.  Εγώ είχα ανατραφεί από την οικογένειά μου να κάνω πάντα αυτό που είναι σωστό και μάλιστα όταν είχα βρεθεί σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο δεν επρόκειτο να κάνω κάτι τέτοιο" είχε πει αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση.  

Βρισκόταν στην καλύτερη του αγωνιστική φάση τότε, καθώς είχε πάρει και υποτροφία και η καριέρα του ήταν σε ανοδική πορεία.  Εχοντας περάσει αυτό το σοκ, το 2014 συμμετείχε και στα ντράφτ του ΝΒΑ, χωρίς όμως να επιλεγεί τελικά από κάποια ομάδα και από τότε - την τελευταία διετία ουσιαστικά -  αγωνίζεται στην Αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ, το NBDL, φορώντας τη φανέλα των Texas Legends(2014-15), αλλά και των Sioux Falls Skyforce(2015-17), με τους οποίους πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016.  

Γιός του Πιέρ και της Μπέρθα Πάλο, ο  Γιεμπαμπού (Μπούμπου)  Πάλο είναι από την Μπουρκίνα Φάσο, έχοντας πάρει όμως το αμερικανικό διαβατήριο καθώς οι γονείς του είχαν έρθει για να βρουν δουλειά στις ΗΠΑ και είναι η πρώτη φορά στα 26 του χρόνια που θα δοκιμάσει να παίξει στην Ευρώπη.

Σε λίγες μέρες (9 Ιουλίου) έχει γενέθλια και θα κλείσει τα 26 του χρόνια, όντας πλέον μέλος της μοναδικής εκπροσώπου της Πάτρας στη μεγάλη κατηγορία.

Στο Πανεπιστήμιο της Αϊοβα μέτρησε συνολικά 70 συμμετοχές (3,4 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ), στην πρώτη του χρονιά στους Texas Legends (6,3 π. μέσο όρο) δεν τα πήγε τόσο καλά αλλά βρήκε τη νιρβάνα του, όταν μετακόμισε στην θυγατρική ομάδα των Μαϊάμι Χιτ,  τους Sioux Falls Skyforce, με τους οποίους πήρε το πρωτάθλημα του 2016 ενώ εφέτος είχε σε 25 παιχνίδια 16,3 πόντους με 4,1 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ μέσο όρο.

 

 

Δείτε εδώ μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στην NBDL

https://youtu.be/6sgOiMDHuPc

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ