23.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μπουρδάνος στο basketa.gr: «Έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας…»

Η Αχαγιά 82 πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στο Παλαιό Φάληρο. βάζοντας τέλος στο μίνι αρνητικό σερί. Ο παίκτης που έδωσε την χαριστική… βολή στο σύνολο του Αλέξη Παπαδάτου, Σωτήρης Μπουρδάνος μίλησε στο basketa.gr για την σημαντική επιτυχία της ομάδας του, ενώ στάθηκε και στις αλλαγές προπονητών που έχουν κοστίσει στο σύνολο της κάτω Αχαγιάς :

«Είχαμε δυο πολύ κακές ήττες. Περιμέναμε αυτό το παιχνίδι, θέλαμε να είχαμε κερδίσει και τα προηγούμενα παιχνίδια προκειμένου να μπαίναμε στη δυάδα και να ήμασταν εμείς στην θέση που αυτή τη στιγμή είναι το Φάληρο. Το θέλαμε πολύ είχαμε δουλέψει πολύ. Μας έχει βοηθήσει πολύ ο προπονητής, ειδικά στο κομμάτι ψυχολογίας. Αλλάξαμε προπονητή είμαστε καλά, η ομάδα είναι καλά και με αυτή τη νίκη είμαστε ακόμα καλύτερα. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε, μας βοηθάει και το κενό, να δουλέψουμε περισσότερο, να μάθουμε περισσότερο και τον νέο προπονητή και πάμε παρακάτω».

Πόσο επηρεάστηκε η ομάδα από τις αλλαγές στους προπονητές που έγιναν κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σεζόν;
«Σίγουρα στήθηκε με σωστές βάσεις και οι νίκες που κάνουμε και η πορεία που έχουμε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Αλλά με όλα αυτά τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και τον κόουτς Μπαζίνα που ήταν ο βοηθός του Γκοργκόλη, βοήθησε και αυτός την ομάδα. Με τον Γκοργκόλη δεν το περίμενε κανείς αυτό που έγινε, ήταν κάτι εκτός πλάνου. Παρόλα αυτά συνέβη. Συνεχίζουμε, είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτά αλλά εννοείται και μας επηρέασε. Κάθε ομάδα επηρεάζουν αυτά τα πράγματα. Και πόσο μάλλον όταν γίνονται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Θεωρείς ότι η ομάδα θα έπρεπε να βρίσκεται στην τετράδα βάση του στησίματος που έγινε στο ξεκίνημα της;
«Με τις συνθήκες αυτές που έχουν δημιουργηθεί δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δεν υπάρχει παιχνίδι. Αν εξαιρέσεις το Φάληρο και την Κεφαλλονιά που ήταν πολύ αρχή, δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην το έχουμε φτάσει μέχρι το τέλος. Είτε έχουμε κερδίσει είτε έχουμε χάσει. Έχουμε παίκτες που πραγματικά έχουν πολύ ταλέντο και πολύ ποιότητα στην ομάδα. Έχω παίξει πολλά χρόνια σε παραπάνω κατηγορίες και ειλικρινά τόσο μαζεμένο ταλέντο σε λίγες ομάδες έχω συναντήσει. Έχουμε παιδιά όπως ο Φραντζής, ο Σερέτης, ο Τασόπουλος, ο Λυμπέρης, o Ζαφείρης οι οποίοι είναι πραγματικά ταλαντούχοι. Νομίζω ότι δεν μας αξίζει αυτή η θέση. Είμαστε στην πέμπτη θέση όμως νομίζω ότι σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε παραπάνω και γι’ αυτό θα δουλέψουμε, για να πάμε παραπάνω».

Ποια είναι η άποψη σου για τον 1ο όμιλο νότου;
«Είναι δυνατός ο όμιλος. Οι ομάδες της πεντάδας είναι πραγματικά δυνατές. Υπάρχουν παιδιά στην άλλες ομάδες που έχουν παίξει σε παραπάνω κατηγορίες. Υπάρχουν καλοί προπονητές. Δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ στη Γ' Εθνική και πραγματικά υπάρχουν ομάδες με πολύ καλούς προπονητές. Ο Ηλυσιακός και το Φάληρο και η Κόρινθος, που με τους Παπαδάτο και Ρουμελιώτη έχω συνεργαστεί και ξέρω πως δουλεύουνε είναι ομάδες καλές και οι προπονητές είναι πάρα πολύ καλοί. Θεωρώ ότι το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό για την κατηγορία. Υπάρχουν και ομάδες, οι οποίες δεν είναι τόσο δυνατές αλλά είναι δυνατό το πρωτάθλημα».

Θεωρείς ότι «έκλεψες» την δόξα του Φρατζή, στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής απέναντι στον ΑΟΠΦ;
«Ο Φίλιππος έκανε μαγικό παιχνίδι. Ήταν καταπληκτικός. Είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα μας, με τον τρόπο που παίζουμε, προκειμένου να ξεκλειδώνουμε τις άμυνες. Καμία δόξα δεν έκλεψα απλά έτυχε στο τέλος να βάλω ένα μεγάλο σουτ, το οποίο και χρειαζόταν η ομάδα. Είναι κάτι που κάνω πολλές φορές το κάνω τόσα χρόνια αυτό, απλά έτυχε. Κερδίσαμε όλοι μαζί, απλά εγώ έτυχε να βάλω αυτό το σουτ».

Ποιοι θεωρείς ότι θα είναι οι δυο που θα πάρουν τα εισιτήρια για την παραπάνω κατηγορία;
«Για μένα οι καλύτερες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει, δεν ξέρω αν θα είναι αυτές που θα ανέβουν στη Β' Εθνική αλλά με βάση το δικό μου κριτήριο, οι ομάδες που θεωρώ ότι ήταν οι πιο δουλεμένες απ’ όλες  ήταν το Φάληρο, ο Ηλυσιακός και ο ΚΑΟΚ.

Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια σας;
«Είχε πολύ κόσμο το γήπεδο με τον ΑΟΠΦ και ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά το τελευταίο πεντάλεπτο που ήμασταν πίσω. Στα 4:40 ήμασταν 10 πόντους πίσω, γι’ αυτό αποκτά και μεγαλύτερο νόημα η νίκη μας. Γυρίσαμε  ένα ματς μέσα σε τέσσερα λεπτά από δέκα πόντους και κερδίσαμε στο +6 και μας βοήθησε πολύ ο κόσμος σε εκείνο το σημείο. Έδωσε ώθηση στην ομάδα πίεσε πολύ τους αντιπάλους. Ο κόσμος έπαιξε μαζί μας σε αυτό το ματς. Κάθε αγωνιστική που περνάει καταλαβαίνουν την προσπάθεια μας. Ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθεια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ