22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπουρδάνος στο basketa : «Συνάντησα ανθρώπους καθαρούς και με όραμα στη Βέροια» (pics)

Ο Σωτήρης Μπουρδάνος φύση και θέση εξελισσόταν σε πρωταγωνιστή σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε και έχοντας διανύσει μια πολύ μεγάλη πορεία στις Εθνικές κατηγορίες βρίσκεται τα τελευταία δυο χρόνια στους Αετούς Βέροιας, έχοντας βρει το περιβάλλον που αναζητούσε.

Ο 34χρονος γκαρντ, αποτελούσε διαχρονικά έναν από τους σκεπτόμενους αθλητές, που δεν δίσταζε να εκφράσει τη γνώμη του, και μέσω του basketa.gr αναφέρεται στις συνθήκες που συνάντησε στη Βέροια, για το μπάσκετ της Ημαθίας, αλλά και για δρώμενα στο Ελληνικό μπάσκετ.

Φυσικά αναφέρεται και στους σταθμούς της καριέρας του, έχοντας κάτι ξεχωριστώ να αναφέρει για τις ομάδες στις οποίες αγωνιστικέ.

Για δεύτερη χρονιά στους Αετούς Βέροιας. Τι σε έκανε να συνεχίσεις στην ομάδα της Ημαθίας και τι είναι αυτό που συνάντησες στη συγκεκριμένη ομάδα : «Όταν πέρυσι τέτοια εποχή συμφώνησα με την ομάδα, κάναμε μια διεξοδική και ειλικρινής κουβέντα με τους ανθρώπους της, για τις φιλοδοξίες και τα θέλω μας. Αυτά συμβάδιζαν, το ίδιο συνέβη και φέτος και έτσι για δεύτερη χρονιά θα βρίσκομαι εδώ. Αυτό που συνάντησα, ήταν ανθρώπους με όραμα για την ομάδα, καθαρούς που μέσα από μια υγιή διαδικασία και με πολύ δουλειά θέλουν να δουν την ομάδα τους να κάνει βήματα μπροστά κάθε χρόνο και εγώ θέλω να αποτελώ κομμάτι όλης αυτής της διαδικασίας. Ο πρόεδρος της ομάδας ο κ.Σιμος Γαβριηλίδης, ο προπονητής της ομάδας ο Μάριος Γεωργιάδης, ο γενικός αρχηγός ο Κώστας Κασάπης και όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στους κόλπους δουλεύουν προς αυτή τη κατεύθυνση και δημιουργούν την ασφάλεια και το όραμα που ήθελα για να προστεθώ δίπλα τους».  

Μπουρδάνος, Τσακαλέρης, Λιόλιος και όχι μόνο. Δημιουργείται κάτι καλό στην ομάδα : « Και οι επιλογές των παικτών είναι κομμάτι της διαδικασίας που σου ανέφερα πιο πάνω. Τα παιδιά που έρχονται στην ομάδα, είτε οι πιο έμπειροι είτε οι νεότεροι, έρχονται σ ένα σωματείο με αρχές και προγραμματισμό και καλώς η κακώς με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Τα παιδιά που ανέφερες, όπως και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στην ομάδα, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και μέσα από πολύ δουλειά θέλουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε προς τη κατεύθυνση αυτή».

Ο Φίλιππος αποτελεί την παραδοσιακή δύναμη της Ημαθίας, η Μελίκη βρίσκεται στην Β' Εθνική και ο Αετός στην Γ' Εθνική, ενώ έχει βρεθεί στις Εθνικές κατηγορίες και ο ΑΟΚ Βέροιας. Θεωρείς ότι ανθίζει : «Έλειπα 15 χρόνια απ' τη περιοχή κ τον ένα χρόνο που βρίσκομαι εδώ έχω πλέον ολοκληρωμένη άποψη για την προσπάθεια που κάνουν όλες οι ομάδες της περιοχής. Υπάρχει αγάπη για το μπάσκετ απ' όλες τις ομάδες και τους ανθρώπους τους, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί για το καλύτερο κ αυτό είναι κάτι που μόνο με σεβασμό μπορώ να το δω. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στο μπάσκετ της Ημαθίας, με πρώτο και καλύτερο την πιο σωστή συνεργασία, σε όλους τους τομείς, όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλητισμού με πρώτες τις ομάδες και τους ανθρώπους τους».

Αποτελείς έναν από τους παίκτες που εκφράζει την άποψη του για τα δρώμενα στο Ελληνικό μπάσκετ. Πως είδες την διακοπή των πρωταθλημάτων, εν μέσω πανδημίας και ότι ακολούθησε ως σήμερα. Θα ήθελες να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα : «Αυτό που πέρασαν οι άνθρωποι του αθλητισμού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μόνο λύπη προκαλεί. Έχουν χιλιοαναλυθεί τα προβλήματα που πέρασαν οι αθλητές και οι προπονητές, όπως και οι ίδιες οι ομάδες απ' αυτή τη κατάσταση. Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι οι άνθρωποι του χώρου από δω και μπρος, είναι το πώς θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα από τη νέα σεζόν, με το κόσμο στα γήπεδα ,δίπλα στις προσπάθειες των ομάδων, των παικτών κ των προπονητών που τόσο έχει λείψει απ' όλους».

Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, όντας πρωταγωνιστής στις περισσότερες. Πως σχολιάζεις αυτή τη διαδρομή και τι γεύση σου άφησαν όλες αυτές οι ομάδες, και αν ξεχωρίζει κάποιο σταθμό : « Έχουν περάσει πολλά χρόνια απ' όταν ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά και όπως όταν ήμουν 18,έτσι και τώρα, πάντα το πρώτο που είχα στο μυαλό μου, ήταν το να δουλεύω πολύ και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Έχω περάσει απ' όλα τα επίπεδα κ απ' όλες τις καταστάσεις που μπορεί να συναντήσει ένας αθλητής στη πορεία του, καλές και κακές. Πέρασα δύσκολες καταστάσεις σε διάφορες ομάδες ,τα άφηνα όμως πίσω μου και συνέχιζα. Απ' όποια πόλη και οποία ομάδα κ αν πέρασα, πίσω μου έχω αφήσει μόνο φίλους, Θα ξεχώριζα όμως σίγουρα τα χρόνια μου στον ΚΑΟΔ, τον Δούκα, στα Πεύκα, τον Πιερικό Αρχέλαο, το μικρό μου πέρασμα απ' το Παγκράτι που ήθελα πολύ να αγωνιστώ και φυσικά την αγαπημένη μου Αχαγιά. Όπου πήγα, έδωσα κάτι και πήρα κάτι πίσω».

Βρίσκεται στα 34 σου χρόνια. Πως βλέπεις τη δική σου συνέχεια, αλλά και του Ελληνικού μπάσκετ : « Προπονούμαι πολύ και σκληρά, οι άνθρωποι που με ζουν το ξέρουν καλά αυτό και έτσι αν είμαι υγιής έχω ακόμα κάποια πολύ καλά χρόνια μπροστά μου. Δε θα το τραβήξω όμως παραπάνω απ' όσο πρέπει, όταν νιώσω πως δε μπορώ να είμαι το ίδιο καλός με αυτό που θέλω θα φύγω .Όσον αφορά τα δρώμενα στο χώρο του μπάσκετ ,μόνο προβληματισμό δημιουργούν. Ας ευχηθούμε να επικρατήσει η νηφαλιότητα και να γίνει ένα restart σε όλους τους τομείς που είναι ξεκάθαρα απολύτως αναγκαίο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ