19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μπουντενχόλζερ για Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να τον παραδεχθούμε» (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε στον πρώτο τελικό των φετινών πλέι οφ του ΝΒΑ, στην «Phoenix Suns Arena», με τον προπονητή του Μάικ Μπουντενχόλζερ να του βγάζει το… καπέλο.

Ο «Greek Freak» επέστρεψε σε χρόνο-ρεκόρ, μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, με τον 51χρονο κόουτς να αναφέρει σχετικά: «Ο Γιάννης είχε ένα καλό workout πριν από το ματς. Πρέπει να τον ακούμε. Αισθανόταν καλά, το ίδιο και οι γυμναστές της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες έσβηνε… κουτάκια, βελτιώθηκε η κατάστασή του κι άναψε το πράσινο φως για να αγωνιστεί. Ήθελε να παίξει και όλοι αισθανόμασταν το ίδιο. Πρέπει να τον παραδεχθούμε, η δουλειά που κάνει, η δουλειά που έκανε για να παίξει στο πρώτο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακή».

Όπως πρόσθεσε: «Έκανε πολλά καλά πράγματα στον αγώνα, εάν σκεφτείτε τι πέρασε τις τελευταίες πέντε, έξι επτά ημέρες. Είχε δεκαεφτά ριμπάουντ, 20π., σπουδαίες δημιουργίες και άμυνες κοντά στο καλάθι. Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε κάποιους τομείς στους οποίους μπορεί να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος. Είναι παίκτης ρυθμού, ανυπομονώ να δω τη βελτίωσή του από το πρώτο στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά πρώτα θα πρέπει να δούμε πώς αισθάνεται. Πάντως, ο Αντετοκούνμπο είναι ένα παιδί που βελτιώνεται παίζοντας».

Ο προπονητής των «ελαφιών» αναφέρθηκε και στο πώς αντιμετώπισαν τον Έλληνα διεθνή, δεδομένων των συνθηκών: «Δημιουργήσαμε ένα πλάνο, όπως κάνουμε πάντα για κάθε αγώνα. Ξέραμε την κατάστασή του και χρειαζόμασταν πληροφορίες και από εκείνον στη διάρκεια του αγώνα. Θέλαμε να δούμε πόσο μπορούσε να προσαρμοστεί, πώς αισθανόταν. Το να τον αφήνω 30-35 λεπτά ήταν μια διαδικασία για όλους, μια συνεχής επικοινωνία για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Η συμβουλή μου ήταν η ίδια, αυτή που του δίνω πάντα. Βγες εκεί έξω, πήγαινε στις βολές, συνέχισε να επιτίθεσαι. Όσο περισσότερο ασχολείται με κάτι τόσο καλύτερος γίνεται. Έχω την αίσθηση ότι σούταρε καλά από τη γραμμή των βολών, νομίζω πως αισθάνεται καλά».

https://www.youtube.com/watch?v=TxBuhxCQ6yc



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ