13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μποσγανά: “Ε, το είχα χτίσει λίγο μέχρι τώρα”

Το μεγάλο της ατού είναι το σουτ. Κι αυτό ξαναβρήκε σήμερα απέναντι στη Σουηδία. Την... κατάλληλη στιγμή. Σημείωσε 27 πόντους με 3/5 τρίποντα και 9/18 δίποντα. Και για κερασάκι στην τούρτα, πρόσθεσε και 11 ριμπάουντ (και 4 ασίστ και 2 κλεψίματα) παίζοντας 36’36’’. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ήταν το πιο δύσκολο μέχρι στιγμή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 για την Εθνική Κορασίδων.

«Ήταν πιο δύσκολο σε σχέση με τα τρία παιχνίδια που είχαμε δώσει μέχρι τώρα, αλλά εντάξει, τα καταφέραμε. Βάλαμε παραπάνω σουτ, ήμασταν πιο συγκεντρωμένες στην άμυνα και γενικά δεν αφήσαμε το παιχνίδι. Είχαμε την ψυχολογία από την αρχή».

Η νίκη σημαίνει και πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και λιγότερο άγχος: «Εννοείται πως έφυγε κάποιο από το άγχος, αλλά δεν πάει να πει κάτι αυτό το 4/4. Θα πρέπει να μπούμε πιο δυνατά και αύριο. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ούτε ο αγώνας, ούτε το τουρνουά».

Υπήρχε όμως διαφορά και στην ίδια, στην δική της ψυχολογία. Ίσως γιατί τα σουτ της άρχισαν να βρίσκουν επιτέλους τον στόχο. Ο αυθορμητισμός των 16 χρόνων και το χιούμορ της βρίσκουν τη θέση τους στην απάντησή της: «Ναι έτσι είναι. Και προσωπικά μου ανέβηκε η ψυχολογία. Ειδικά προς το τέλος. Στα προηγούμενα το είχα... χτίσει λίγο! Για να είμαι ακριβής, ούτε καν το είχα χτίσει, γιατί η μπάλα δεν έφτανε καν. Δεν ξέρω ίσως το ρεπό, ίσως οι καθιερωμένες... φωνούλες του ημιχρόνου, όλα βοήθησαν».

Η περσινή εμπειρία από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων δεν αφήνει όμως ούτε την Έλενα Μποσγανά, ούτε τις άλλες διεθνείς που ήταν εκεί και πέρυσι, να εφησυχάσει: «Το θυμόμαστε το περσινό. Επειδή όμως συνέβη ότι συνέβη πέρυσι και παρά την τρίτη θέση δεν πήραμε την άνοδο, έχουμε πεισμώσει λίγο περισσότερο φέτος. Το θέλουμε ακόμη περισσότερο. Διεκδικούμε κάτι το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να μας είδε δοθεί από πέρυσι βάσει της κατάταξης. Υπάρχει συνέχεια και όλες μαζί, εδώ μια φανταστική παρέα, θα διεκδικήσουμε την άνοδο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ