22.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μπορούν ή δεν μπορούν οι Ουόριορς χωρίς τον Κάρι; (vids)

Ο Στέφεν Κάρι τραυματίστηκε στον δεξί αστράγαλο και το Basketa.gr αναλύει αν θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό του.

Η ευπάθεια του 29χρονου σούπερ σταρ στα πόδια είναι γνωστή από τα πρώτα βήματα της καριέρας του στο ΝΒΑ. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει κατορθώσει να προστατεύει τον εαυτό του και να μένει μακριά από τραυματισμούς. Στο εκτός έδρας παιχνίδι των πρωταθλητών με τους Πέλικανς ο αρχηγός των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στάθηκε άτυχος κι αποχώρησε με πατερίτσες.

Οι πρώτες ενδείξεις ήταν καθησυχαστικές, αλλά τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι το χρονικό διάστημα για το οποίο πρέπει να μείνει στα...πιτς είναι απροσδιόριστο. Αυτό σημαίνει ότι το συγκρότημα του Στιβ Κερ ίσως πορευτεί για καιρό δίχως τον έναν από τους σούπερ σταρ του.

Η πρώτη και προφανής λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα είναι να «μοιραστούν» τις πολλές προσπάθειες που έπαιρνε ο Κέβιν Ντουράντ και ο Κλέι Τόμπσον. Παρ' όλα αυτά πλην του Σον Λίβινγκστον δεν υπάρχει άλλος ποιοτικός άσσος στο ρόστερ. Κι αυτό αποτελεί «πονοκέφαλο» για ένα σύνολο που έχει συνηθίσει να κινείται στους ρυθμούς του Κάρι. Θα βγει κάποιος μπροστά ή απλά θα περάσει σε άλλα χέρια η μπαγκέτα;

Πιθανότατα θέση στην αρχική πεντάδα θα πάρει θέση ο Λίβινγκστον. Ο βετεράνος γκαρντ εξέτισε την τιμωρία του για τον τσακωμό με τον διαιτητή σε προηγούμενο αγώνα και είναι ξανά διαθέσιμος. Είναι όμως αρκετός; Άλλωστε και η δική του καριέρα έχει στιγματιστεί από ουκ ολίγους τραυματισμούς. Μία άλλη λύση είναι να αναλάβει -και- το κατέβασμα της μπάλας ο Κέβιν Ντουράντ, ενώ σε αυτό το κομμάτι προσφέρει συχνά-πυκνά και ο Ντρέιμοντ Γκριν. Ο «πασπαρτού» της ομάδας.

Μέχρι να φανεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος ο Στιβ Κερ θα κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» κι αυτό είναι κάτι πλήρως φυσιολογικό. Το ευχάριστο για τους «πολεμιστές» είναι πως με ρεκόρ 19-6 βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και δεν έχουν να ανησυχούν για νίκες που μπορούν να έρθουν κι αργότερα μέσα στη σεζόν.

Δείτε το βίντεο από τον τραυματισμό του Κάρι:

Θυμηθείτε τον αγώνα του Απριλίου του 2016 όταν το Γκόλντεν Στέιτ χωρίς τον ηγέτη του είχε σκοράρει 41 πόντους σ' ένα δωδεκάλεπτο κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς:

Δείτε την ανάλυση για την επίθεση των Ουόριορς χωρίς τον Κάρι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ