18.1 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μπορεί ο ΠΑΟΚ με άμυνα και ριμπάουντ (infographic)

Η σύγκριση των αριθμών της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League αναδεικνύει το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του ΠΑΟΚ απέναντι στην Καρσίγιακα στους «16» της διοργάνωσης. Αφήνει όμως όχι απλά ένα παράθυρο, αλλά μία πόρτα ανοιχτή προς τα προημιτελικά.

 

Οι Τούρκοι μέσα από τη σύγκριση που επιχειρεί το basketa.gr εμφανίζονται ανώτεροι του ΠΑΟΚ στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες κάτι που όμως δεν μπορεί να προκαλεί απογοήτευση. Γιατί στην πλειοψηφία αυτών των κατηγοριών οι διαφορές δεν είναι μεγάλες.

 

Εξαίρεση αποτελούν…

 

*Η επίθεση (-9,36)

 

*Οι βολές (-7,2%)

 

*Τα δίποντα (-9,1%)

 

*Τα λάθη (+1,9).

 

Η Καρσίγιακα υπερέχει ακόμη, με βάση τους αριθμούς των 14 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου του BCL, στα τρίποντα και τις ασίστ όμως ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα αλλού…

 

*Στην άμυνα (-6,43)

 

*Στα ριμπάουντ (+2,7) υπερέχοντας τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά.

 

*Στα κλεψίματα (+1,7).

 

 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μέσα και από τον πίνακα που παραθέτουμε, το βασικό ζητούμενο θα είναι για τον ΠΑΟΚ να περιορίσει την επιθετική παραγωγικότητα της ομάδας του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς γιατί αν πάει το παιχνίδι της πάνω από τους 85 πόντους σπάνια χάνει.

 

Η Καρσίγιακα κατάφερε να ξεπεράσει τους 80 πόντους σε 11 από τα 14 παιχνίδια της κι από αυτά, νίκησε στα εννιά. Στον αντίποδα έμεινε κάτω από τους 80 μόνο τρεις φορές για να ηττηθεί σε δύο από αυτά τα παιχνίδια.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ