22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μπορεί καλύτερα ο Γιάννης; Μπορεί! (vid+pics)

Εκπληκτικός ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και κόντρα στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, θυμίζοντας κάτι από Ουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Ύστερα από τρία διαδοχικά double double έφθασε η ώρα να γίνει «τριπλός», στο καλύτερο ξεκίνημα των Μιλγουόκι Μπακς από το 2001. Τα «ελάφια» έφθασαν ήδη τις τέσσερις νίκες, σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, με τον 23χρονο γκαρντ/φόργουορντ να κάνει στο τελευταίο ματς με τους 76ers, στο «Fiserv Forum», triple double. Μπορεί και καλύτερα, δήλωσε ο ίδιος.

«Είναι πολύ κολακευτικό… Θέλω να συνεχίσω να παίζω δυνατά, να εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ, την άμυνα, την επίθεση. Ο κόουτς μού έχει πει τι ζητάει από εμένα. Μέχρι στιγμής πάω καλά, αλλά μπορώ να παίξω καλύτερα και θέλω να βελτιώνομαι και να κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου», σχολίασε ο «Greek Freak» για το γεγονός πως ξεκίνησε φέτος τη χρονιά με μέσο όρο τουλάχιστον 25π. και δεκαπέντε ριμπάουντ, κάτι που είχε σημειώσει -τελευταία φορά- ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν το 1965.

Όσον αφορά στην τέταρτη διαδοχική νίκη των Μιλγουόκι Μπακς, συμπλήρωσε: «Ξέραμε πως θα είχαμε ανοιχτά σουτ και πως έπρεπε να τα βάλουμε. Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην άμυνα και στην εξέλιξη του αγώνα τα καταφέραμε». Ρωτήθηκε και για τον Μπρουκ Λόπεζ, που είχε 21π. και περιόρισε αμυντικά τον Τζόελ Εμπίντ, κι απάντησε: «Έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Ευτυχώς, έχουμε ένα μεγάλο κορμί σαν και το δικό του φέτος. Ο Εμπίντ έβαλε 30π., αλλά δυσκολεύτηκε για να τα καταφέρει». Για του λόγου το αληθές, ο 24χρονος σέντερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς τελείωσε με 9/24 σουτ εντός παιδιάς.

Με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια μίλησε για τον Έλληνα διεθνή και ο προπονητής του, Μάικ Μπαντενχόλζερ: «Όλοι περιμένουν σπουδαία πράγματα από το Γιάννη, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως και ο ίδιος έχει την απαίτηση αυτή από τον εαυτό του. Είναι απίθανο να τον βλέπεις να επιτίθεται τόσο καλά και να μοιράζει ωραία την μπάλα. Πιστεύω πως έχει εξαιρετική συμμετοχή στο παιχνίδι μας».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε τη σεζόν με 1/15 τρίποντα, ενώ κόντρα στους 76ers είχε 0/3. Ο 49χρονος τεχνικός δεν προβληματίζεται, εξάλλου όπως ξεκαθάρισε: «Έχει 100% το πράσινο φως για να σουτάρει. Έχει καλή αίσθηση, είναι τόσο καλός παίκτης και θα γίνεται ολοένα και καλύτερος. Για να γίνει αυτό πρέπει να σουτάρει κι εγώ τον ενθαρρύνω να το κάνει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ