29.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Μπορεί ακόμα κι έτσι…

Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο μπρέικ στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης κι έδειξε ότι σε αυτή τη σειρά μόνο χαμένος από χέρι δεν είναι...

Ήταν ένας Ουκρανός, ένας Κροάτης κι ένας Γάλλος... Θα μπορούσε να ήταν η αρχή από ένα παλιό κλασικό ανέκδοτο. Στην πραγματικότητα όμως ήταν οι τρεις πρωταγωνιστές που χάρισαν στη «Βασίλισσα» τη νίκη στον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Αυστηρό; Ίσως... Όμως είναι η αλήθεια ότι η τριάδα των διαιτητών έκρινε την αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται τα διαιτητικά «δώρα». Σ' έναν κλειστό αγώνα τα τέσσερα κωμικοτραγικά λάθη που έγιναν καθόρισαν και το αποτέλεσμα.

Με το σκορ στο 64-69 και το μομέντουμ στην ελληνική πλευρά ανακαλύφθηκε φάουλ του Γκιστ στον Ταβάρες.

Στο 69-72, τα πλάγια βήματα του Βουγιούκα στην άμυνα έμοιαζαν δωράκι για βολές του Καμπάτσο.

Ο ίδιος ο Αργεντινός από τη γραμμή της φιλανθρωπίας έγραψε το τελικό 75-72, μετά από τουλάχιστον αυστηρό φάουλ του Καλάθη.

Στο 73-72, ο Καμπάτσο είχε «δείρει» τον Λάνγκφορντ κάνοντας ξεκάθαρα φάουλ, αλλά εκεί οι ρέφερι έκλεισαν τα μάτια.

Η τελική σούμα έγραψε 19/22 βολές για τους πρωταθλητές Ευρώπης και μόλις 5/8 για τους κυπελλούχους Ελλάδας. Κι όλα αυτά με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο να εκτελεί 46 δίποντα και 20 τρίποντα, ενώ οι παίκτες του Λάσο σούταραν 35 τρίποντα και 25 δίποντα!

Κάτι δεν πάει καλά...

Για την ακρίβεια, η Ευρωλίγκα για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι δεν είναι αξιόπιστη. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα των διαιτητών στα πλέι οφ.

Κι όλα αυτά υπό το βλέμμα του υπεύθυνου διαιτησίας, του Άγγλου Ρίτσαρντ Στόουκς. 

Κάπως έτσι πήγε... στράφι η μεγάλη προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» κοίταξαν στα μάτια έναν αντίπαλο που παραμένει πανίσχυρος, έστω κι αν δεν έχει στη σύνθεσή του τον ηγέτη του, τον Σέρχιο Γιουλ.

Είναι κακό και για το πρεστίζ της ίδιας της διοργάνωσης να κρίνονται αγώνες από παρεμβάσεις διαιτητών.

Το «τριφύλλι» ήταν διαβασμένο και ήταν πνευματικά δυνατό. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να κυνηγάει δεν τα παράτησε και ο Νικ Καλάθης ο οποίος για τρία δεκάλεπτα ήταν... αόρατος, ήταν ο άνθρωπος που... σάλπισε την αντεπίθεση για την ανατροπή του τελευταίου δεκαλέπτου.

Σπουδαίος επίσης ο Ίαν Βουγιούκας και ο Ντεσόν Τόμας, με τον τελευταίο να θεωρείται μοιραίος για το άστοχο τρίποντο ισοφάρισης στο φινάλε.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός, αν μείνει ενωμένος και δεν χάσει το... μυαλό του, θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια και στους υπόλοιπους αγώνες το μεγάλο φαβορί. Και τότε όλα θα είναι ανοιχτά...

Ο Ρικ Πιτίνο σωστά είπε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση στο εσωτερικό της ομάδας του να περάσει η αδικία.

Παρ' όλα αυτά τα γεγονότα αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για όσα συνέβησαν κι αναγκάζουν όσους δεν θέλουν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους, να σχολιάσουν την πραγματικότητα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ