21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μποντιρόγκα-Ρέμπρατσα: «Στενάχωρο να βλέπεις τον Παναθηναϊκό έτσι»

Δύο άλλοτε αστέρια του Παναθηναϊκού που έλαμψαν και κατέκτησαν τίτλους με τον σύλλογο, Ζέλικο Ρέμπρατσα και Ντέγιαν Μποντιρόγκα, μίλησαν εφ' όλης της ύλης στο ισραηλινό "sports.walla.co.il" και θυμήθηκαν διάφορες άγνωστες στιγμές με τον τωρινό τεχνικό των πρασίνων, Όντεντ Κάτας, ενώ στάθηκαν και στην εικόνα της ομάδας την φετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές ομάδες των τελευταίων ετών και μπορεί να περηφανεύεται ότι έχουν κατά το παρελθόν μέχρι σήμερα έχουν φορέσει αρκετά μεγάλα ονόματα την φανέλα του συλλόγου, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Δύο ονόματα που άφησαν το δικό τους... στίγμα και κατέκτησαν τίτλους με τον σύλλογο είναι οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ζέλικο Ρέμπρατσα, οι οποίοι μαζί με τον Όντεντ Κάτας πανηγύρισαν τον τίτλο της FIBA Εuroleague το 2000 απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ ήταν συμπαίκτες και οι τρεις για δύο σεζόν (1999-2001).

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο ισραηλινό σάιτ "sports.walla.co.il" θυμήθηκαν όμορφες στιγμές από την κοινή τους παρουσία στον Παναθηναϊκό και τις μοιράστηκαν απλόχερα: «Ξέρετε, όταν βλέπω τον Στεφ Κάρι να παίζει, θυμάμαι πάντα τον Οντέντ. Για μένα, ήταν ο Στεφ της Ευρώπης, πριν καν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο Στεφ. Θα περπατούσε με ένα σοβαρό πρόσωπο, αλλά του άρεσε να αστειεύεται» υποστήριξε ο Ρέμπρατσα και τον λόγο μετά πήρε ο Μποντιρόγκα:

«Γνωρίζω ότι ο Όντεντ ήταν πολύ αναστατωμένος πριν τον τελικό εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ότι ήταν ένα ειδικό παιχνίδι για αυτόν.Είμαι λυπημένος που ο τραυματισμός διέκοψε την καριέρα του, επειδή είχε πολλά ακόμη χρόνια για να παίξει και να δείξει το ταλέντο του. Είχε επίσης καλά χρόνια στη Μακάμπι, ένα άλλο κλαμπ που μου θυμίζει τον Παναθηναϊκό, με μια παράδοση και ένα μεγάλο κοινό που κατανοεί το μπάσκετ.

Έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε και θυμάμαι πόσο ενθουσιασμένος ήταν ο Όντεντ να συναντήσει τη Μακάμπι στον τελικό. Είχε μια καταπληκτική ομάδα και ακόμη και ο Doron Jamchi έπαιζε εκεί ακόμα» είπε ο Ρέμπρατσα, ενώ ο Μποντιρόγκα υποστήριξε για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Είναι δύσκολο να βλέπεις τον Παναθηναϊκό σε αυτήν την κατάσταση, αλλά είναι ένας κύκλος που υπάρχει σε πολλές ομάδες. 

Κάθε σύλλογος έχει βιώσει σκαμπανεβάσματα με την πάροδο των ετών, και αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Θα παραμείνει ένας τεράστιος σύλλογος, με το μεγαλύτερο κοινό στην Ευρώπη, και θα επιστρέψει. Μια δύσκολη χρονιά και εύχομαι ο Κάτας να τον επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει. Ο Όντεντ είναι ένας ταλαντούχος προπονητής και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με τις δηλώσεις του και ο Ρέμπρατσα: «Είμαι λυπημένος. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός που θυμάμαι, από τις μέρες που έπαιζαν εκεί οι Dominic Wilkins,Stojko και Rankovic, καθώς και από τις δικές μας ημέρες. Οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Αλβέρτης, Καλαϊτζάκης και Κάτας είναι τόσο έμπειροι και έχουν περάσει πολλά καλά και κακά πράγματα στην καριέρα τους. Πιστεύω λοιπόν ότι μπορούν να ανοικοδομήσουν τον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν θα είναι εύκολο και χρειάζονται κυρίως χρόνο. Είναι αδύνατο να αντικαταστήσετε και να αλλάξετε τα πάντα όταν υπάρχουν δύο κακοί μήνες. Πρέπει να είναι υπομονετικοί και να καταλάβουν ότι η δημιουργία μιας ομάδας, με τη σωστή χημεία, διαρκεί συνήθως δύο χρόνια» υποστήριξε ο Ρέμπρατσα.

Στο τέλος ο Μποντιρόγκα ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ειδικό κλαμπ, που τρέχει πάντα σαν οικογένεια. Όλοι όσοι έπαιζαν εκεί κατάλαβαν τους κανόνες και γνώριζαν τις σχέσεις που είχαν σχηματιστεί. Είμαι περήφανος που φορούσα αυτή τη φανέλα, μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς που δεν έχω ξαναδεί» ενώ ο Ρέμπρατσα ολοκλήρωσε την συνέντευξη από την πλευρά του λέγοντας:

«Τα δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν πιθανώς τα πιο όμορφα στην καριέρα μου. Κερδίσαμε δύο πρωταθλήματα, φτάσαμε σε δύο τελικούς στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, κερδίσαμε ένα και χάσαμε δύο, και ήταν απλά μια υπέροχη στιγμή. Είχαμε μια μοναδική ομάδα ανθρώπων, καθένας από τους οποίους ήρθε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ