28.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μπογκντάνοβιτς: “Μεγάλο παιχνίδι με την Ελλάδα”

Το Ελλάδα-Σερβία είναι από τα καλύτερα παιχνίδια που περιλαμβάνει το πρόγραμμα σε αυτήν την Β' προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λέει και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος θα δώσει το "παρών" στην αναμέτρηση, έχοντας και τις ευλογίες των Σακραμέντο Κινγκς.

"Η Ελλάδα είναι αήττητη στη Α' Φάση, αλλά ξεκινάει πια η Β' φάση. Θα έχουμε ένα πολύ δυνατό ρόστερ και θα αγωνιστούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι από τα αυτά τα παιχνίδια στα οποία εστιάζεις και προετοιμάζεσαι. Ως παίκτης θέλεις να δίνεις το "παρών" σε μεγάλα παιχνίδια και αυτό είναι ένα από αυτά!"

Ο αγώνας θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δείτε τι άλλο δήλωσε ο Σέρβος γκαρντ, αλλά και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο σέντερ των πλάβι και των Λος Άντζελες Κλίπερς στη FIBA στο πλαίσιο του Basketball Without Borders.

"

Ο Μπογκντάνοβιτς, μέλος της καλύτερης πεντάδας στο ​​EuroBasket 2017 όπου είχε περισσότερους από 20 πόντους και 5 ασίστ ανά παιχνίδι, οδηγώντας τη Σερβία στον τελικό, έρχεται από τη ρούκι σεζόν του στο NBA και τους Κινγκς. Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος υπέγραψε κι αυτός με τους “Βασιλιάδες” αυτό το καλοκαίρι, ήταν κι αυτός παρών στο camp BWB, όπως και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε με τη Σερβία στο τρίτο παράθυρο.

Η Σερβία κέρδισε (87-50) στη Γεωργία στις 29 Ιουνίου για να βελτιώσει το ρεκόρ της σε 4-1 και έπειτα φιλοξένησε τη Γερμανία στις 2 Ιουλίου σε μια μάχη για την πρώτη θέση όπου έχασε 88-81. Ο Μαριανόβιτς ανυπομονεί να απαλλαγεί από την παρατεταμένη κακή γεύση που του έχει αφήσει αυτή η ήττα.

"Ήταν πολύ ωραίο που παίξαμε μπροστά στοκοινό μας, στο σπίτι μας, αλλά δυστυχώς χάσαμε", ανέφερε ο σέντερ των 2.21 εκατοστών. "Ήταν ένα θαυμάσιο παιχνίδι, όπου προηγηθήκαμε με έξι πόντους και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη".

Αυτό που συνέβη ήταν ίσως η μεγαλύτερη κατάρρευση των Προκριματικών, καθώς η Σερβία είχε προβάδισμα 81-75 δύο λεπτά πριν τη λήξη, αλλά η Γερμανία ολοκλήρωσε το ματςμε ένα σερί 13-0 για να εκπλήξει τους οπαδούς της Σερβίας στο Νόβι Σαντ.

"Προσπάθησα να εξηγήσω 100 φορές τι συνέβη και τώρα είναι η 101η… Δεν ξέρω πώς χάσαμε αυτό το παιχνίδι", δήλωσε ο Μαριανόβιτς. "Αλλά ήταν υπέροχο να παίξουμε μπροστά στους φίλους μας. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι της Ελλάδας, όλοι χάνουν και απλά πρέπει να επιστρέψουμε. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι  έχουμε φέρει πολλούς νέους παίκτες κοντά στην ομάδα αλλά τώρα, πρέπει να κερδίσουμε. Μου αρέσει να παίζω για την Εθνική Σερβίας», συνέχισε ο σέντερ των Λος Άντζελες Κλίπερς.

Ο Μπογκντάνοβιτς λέει ότι η Σερβία δεν θα έχει λιγότερα όπλα κατά της Ελλάδας.

"Περιμένουμε να έρθουν όλοι οι παίκτες, αλλά πρέπει να περιμένουμε διότι μερικοί παίκτες εξακολουθούν να έχουν τραυματισμούς. Θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο δυνατοί", προειδοποίησε. 

Έχοντας κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπως και πριν από δύο χρόνια στο Ευρωμπάσκετ του 2017, η Σερβία έχει κάποιες δουλειές που έχουν μείνει ανολοκλήρωτες. Οι παίκτες αλλά και οι φίλοι της Σερβίας θέλουν να φτάσουν στην κορυφή στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

"Απλά πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει πρώτα για να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στη συνέχεια θα σκεφτούμε τα άλλα πράγματα", προειδοποίησε ο Μπογκντάνοβιτς. "Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να κοιτάξουμε σε αυτά τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια που έχουμε εναντίον της Ελλάδας και της Εσθονίας. Αυτά είναι παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ