30.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μπογκάτσεφ: “Εντελώς άδικο το σύστημα της Ευρωλίγκας”

Οι φωνές κατά του νέου συστήματος επιλογής των ομάδων της Ευρωλίγκας, που αποσυνδέει εντελώς τη διοργάνωση από τα εθνικά πρωταθλήματα, ολοένα και πληθαίνουν. Επόμενος... διαμαρτυρόμενος είναι ο πρόεδρος της Ούνιξ, Γεβγκένι Μπογκάτσεφ, ο οποίος έχει ένα παραπάνω λόγο να αισθάνετα ριγμένος φέτος, καθώς είδε την wild card της Ευρωλίγκας να καταλήγει στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, παρότι η δική του ομάδα είχε καλύτερη παρουσία στη VTB League.

"Είναι ένα πολύπλοκο μοντέλο. Εγώ υποστηρίζω πλήρως τη θέση της ULEB και της ACB", δήλωσε ο Μπογκάτσεφ στην ρωσική εφημερίδα Izvestia. "Αν η Ευρωλίγκα αποφασίζει μόνη της ποιες ομάδες θα παίζουν στη διοργάνωση, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εθνικών πρωταθλημάτων, αυτό είναι εναντίον των αρχών του αθλητισμού. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον αθλητισμί γενικά και στο μπάσκετ ειδικότερα. Καταλήγει να είναι απλώς εμπόριο. Κοιτάξτε τι έγινε φέτος. Η Ούνιξ τερμάτισε τρίτη και η Ζενίτ τέταρτη. Παρ' όλα αυτά η wild card πήγε στην ομάδα της Αγ. Πετρούπολης. Αυτό είναι εντελώς άδικο".

Στο ρεπορτάζ της η Izvestia φιλοξένησε επίσης δηλώσεις της γενικής διευθύντριας της VTB League, Ιλόνα Κόρστιν, σύμφωνα με τις οποίες η Λίγκα έλαβε διαβεβαιώσεις από την Ευρωλίγκα πως δεν θα στερηθεί τη δεύτερη θέση που έχει σήμερα στη διοργάνωση και πως θα παίρνει αυτή κάθε χρόνο τη μία από τις τρεις wild cards. "Δεν ανησυχώ καθόλου μήπως η Ρωσία μείνει μόνο με την ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα από τη σεζόν 2020-21 και μετά", είπε χαρακτηριστικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ