17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μπλοκ… τίτλου από Γκάουντλοκ και προβάδισμα για Αρμάνι (vids)

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι πια ένα «βήμα» από την επιστροφή της στο «θρόνο» της Ιταλίας, με τον Άντριου Γκάουντλοκ να σταματά στον αέρα τον Ντομινίκ Σάτον και το 91-90 να παραμένει, για να γίνει το 3-2, διαμορφωμένο με ένα αμφισβητούμενο του Σέιβον Σιλντς.

Ο τίτλος του πρωταθλητή Ιταλίας είναι πολύ κοντά πια στο να επιστρέψει... στην πρωτεύουσα της μόδας. Κι αυτό, γιατί η Αρμάνι Μιλάνο ήταν εκείνη που άντεξε στο απίστευτο φινάλε με την Τρέντο, για να κερδίσει με 91-90 στο Game 5 και να φτάσει μόλις ένα «βήμα» από το να σηκώσει την κούπα, η οποία θα την επαναφέρει στους τίτλους για την εν λόγω διοργάνωση, μετά την περσινή της κατάκτηση από τη Βενέτσια.

Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά το ματς, προηγούμενοι με 31-22 στην πρώτη περίοδο, αλλά σύντομα η Τρέντο επανήλθε, με το 17-28 της δεύτερης περιόδου να αλλάζει ξανά τα δεδομένα. Το προβάδισμα, ανήκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του στην Αρμάνι, αλλά οι παίκτες του Μαουρίτσιο Μπουσκάλια φάνηκαν να «κλέβουν» το αποτέλεσμα, με το απίστευτο τρίποντο του Σιλντς στα 16" να «γράφει» το 89-90. Το «μπρέικ», όμως, δε θα γινόταν, καθώς ο Τζέρελς πήρε το φάουλ από τον ήρωα της Τρέντο σε διείσδυσή του και, με ολύμπια ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών, διαμόρφωσε το 91-90. Το στιγμιότυπο της βραδιάς θα ερχόταν από τον φύσιν επιθετικογενή Άντριου Γκάουντλοκ, που με αυτοθυσία σηκώθηκε για να κάνει το μπλοκ στον Ντομινίκ Σάτον, αφού η Τρέντο με μόλις 6" στο ρολόι, κατάφερε να τρέξει το γήπεδο και να φτάσει στο λέι απ, με τον άλλοτε «άσο» του Ικάρου Χαλκίδας, όμως, να μην τα καταφέρνει.

Κάπως έτσι, η νίκη κατέληξε στην Αρμάνι, σε ένα παιχνίδι όπου ο Αρτούρας Γκουντάιτις (19 π., 6 ρ.) και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (19 π., 6/11 σουτ) έκαναν εξαιρετική δουλειά νωρίτερα. Στην αντίπερα όχθη, ο τρομερός Σέιβον Σιλντς είχε 27 πόντους με 10/14 σουτ, αλλά αυτό δεν αρκούσε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ