22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μπλεξίματα για τον Ζάιον

Σε μεγάλα μπλεξίματα προβλέπεται να μπει ο Ζάιον Ουίλιαμσον μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του, η πρώην ατζέντης του σε θέματα μάρκετινγκ, Τζίνα Φορντ. 

Η Φόρντ ισχυρίζεται ότι τόσο η Nike, όσο η Adidas, αλλά και άλλες εταιρίες, είχαν προσεγγίσει τον παίκτη και τον ενίσχυαν οικονομικά και με προϊόντα τους, προκειμένου να διαλέξει το κολλέγιο του Ντιουκ, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά μέχρι στιγμής στο κολλεγιακό πρωτάθλημα του NCAA. 

Το χρονικό της υπόθεσης ξεκινάει στις 20 Απριλίου του 2019 (5 μέρες αφού δήλωσε συμμετοχή στο draft του ΝΒΑ), όταν ο Ζάιον υπέγραψε 5ετες συμβόλαιο με την εταιρία Prime Sports, η οποία όρισε τη Τζίνα Φορντ ως εκπρόσωπό του σε ό,τι αφορά το κομμάτι του μάρκετινγκ. 

Μέσα στον επόμενο μήνα η Φορντ διαπραγμετύτηκε με πολλές εταιρίες για λογαριασμό του Ζάιον, όπως παραδείσματος χάρη με τη Μερσέντεζ Μπενζ, με την EA Sports και με την Πούμα. Ωστόσο, μέχρι το τέλος Μαϊου, ο Ζάιον αποφάσισε να απολύσει τη Φορντ και να την αντικαταστήσει με κάποιον ατζέντη από την CAA, που θα διαπραγματεύεται και τις εμπορικές του συμφωνίες αλλά και τις επαγγελαμτικές του υποθέσεις και τα συμβόλαια στο NBA. 

Η Τζίνα Φορντ από την πλευράς της, θεωρεί ότι ο Ζάιον δεν είχε δικαίωμα να σπάσει το συμβόλαιο αφού δεν είχε γίνει κάποιο επιζήμιο λάθος από την πλευρά της εταιρίας, οπότε ο Ζάιον οφείλει να της καταβάλει το 15% από κάθε εμπορική συμφωνία που υπογράφει τα επόμενα πέντε χρόνια, ως αποζημίωση για την αθέτηση συμβολαίο από πλευράς του, ποσό που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. 

Αντίστοιχα, η πλευρά του Ουίλιαμσον υποστηρίζει ότι το συμβόλαιο ήταν άκυρο εξαρχής, καθώς δεν περιείχε προειδοποιητικό όρο που θα επέτρεπε την ισχύ του, σε περίπτωση που εκείνος αποφάσιζε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το draft και να παραμείνει για άλλη μία χρονιά στο κολλέγιο. 

Μηνύσεις έχουν γίνει εκατέρωθεν και το πιο πιθανό είναι να βρεθεί κάποια συμβιβαστική οδός μέσα σε αυτό ή ακόμη και το επόμενο έτος. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ