22.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: “Τέλος η σεζόν για Στρέλνιεκς”!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ικανοποιημένος από τη συνολική αντίδραση των παικτών του και έκανε γνωστό ότι η σεζόν έχει τελειώσει για τον Γιάνις Στρέλνιεκς, γι' αυτό έφερε τον Ουίλ Τσέρι, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της διαιτησίας λέγοντας ότι η ΚΕΔ θα πρέπει να φύγει από την ομοσπονδία.

"Ήταν ένα καλό και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Παίξαμε καλά. Και οι δύο ομάδες έχουν απουσίες και προφανώς αυτό επηρέασε και τις δύο, αλλά έπαιξαν δυνατά και προσπάθησαν να νικήσουν. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ομάδα μου παίζει καλό μπάσκετ κι αυτό δείχνει τον χαρακτήρα των παικτών που είναι εδώ κι όχι αυτών που έφυγαν. Μας λείπουν παίκτες που είναι τραυματίες, δεν με αφορούν οι παίκτες που δεν θελουν να είναι εδώ.

Έχω καλά λόγια να πω για τον Τσέρι, που ήρθε εδώ και τέσσερις μέρες και είδατε πόσο καλά ταίριαξε με την ομάδα και μας βοήθησε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Δεν με εξέπληξε. Έπαιξε για μένα στο Κλίβελαντ και δεν με εξέπληξε καθόλου η ποιότητά του. Είναι ωραίο να κοουτσάρω παίκτες σαν κι αυτόν, γιατί έχει θετικό χαρακτήρα, που σε βοηθά να τον εντάξεις στην ομάδα".

Αναφερόμενος στους τραυματίες ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε την είδηση ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν πρόκειται να ξαναπαίξει στη σεζόν: "Δυστυχώς ο Στρέλνιεκς δεν έχει κάνει προπόνηση μετά τον τραυματισμό του πριν από οκτώ εβδομάδες. Ήταν ένας σοβαρός μυικος τραυματισμός και δεν ανταποκρίθηκε καλά στις προσπάθειες που έκανε για να επιστρέψει. Θα γίνει καλά, αλλά δεν θα παίξει ως το τέλος της σεζόν. Τον αφήσαμε εκτός ρόστερ, γι’ αυτό φέραμε τον Τσέρι. O Πρίντεζης είχε πρόβλημα με τη μέση του και έπαιξε μόλις οκτώ λεπτά στη νίκη μας με τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησε να κάνει προπόνηση όλη την εβδομάδα, αλλά μόλς άρχιζε, σταματούσε, γιατί δεν μπορούσε. Έχουμε αρκετές μέρες χωρίς επίσημα παιχνίδια και νομίζω ότι θα είναι ξανά πίσω όταν επιστρέψει".

Σχολίασε την αντίδραση των παικτών του αυτή τη δύσκολη περίοδο: "Αυτό που έχω δει είναι γενική αντίδραση. Δεν είναι μυστικό ότι η περίοδος δεν εναι εύκολη. Αντί να βάλουν τα κεφάλια κάτω, αποφάσισαν να αντιδράσουν και να ανεβάσουν το επίπεδό της ομάδας. Μου αρέσει να κοουτσάρω αυτή την ομάδα. Θα ήμουν ευτυχής αν ήταν καλά ο Σπανούλης και ο Στρέλνιεκς, αλλά είναι ωραίο να κάνω κάθε μέρα προπονηση με αυτή την ομάδα. Ήθελα να φέρω νωρίτερα τον Τσέρι. Πίστευα ότι θα βοηθούσε την ομάδα".

Για το ότι δεν ορίζονται οι καλύτεροι διαιτητές σε ένα παιχνίδι σαν κι αυτό, είπε: "Οι διαιτητές σήμερα ήταν πολύ καλοί και υψηλού επιπέδου. Θα ζητήσω να με συγχωρήσετε, αλλά θα σταματήσω να μιλώ για τον Παναθηναϊκό γιατί όποτε λέω κάτι, είναι η καλύτερη μέρα για σας! Γενικά πιστευω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί διαιτητές στην Ελλάδα. Η ηγεσία αυτών των διαιτητών και ο τρόπος που ορίζονται πρέπει να βρίσκεται κάπου έξω από την ομοσπονδία, όπως γίνεται στις περισσότερες λίγκες στον κόσμο. Τους διαιτητές πρέπει να τους διαχειρίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν το καλύτερο που μπορούν. Υπάρχουν αρκετά καλοί διαιτητές. Είμαι διπλωμάτης σε αυτό που λέω και μου αρέσει"!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ