22.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπλατ: «Συνηθισμένος στις προκλήσεις»

Ως πρόκληση, στην οποία είναι έτοιμος να ανταποκριθεί, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο νέος προπονητής του, Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο 59χρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο sport5 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καινούρια σεζόν και τους «ερυθρολεύκους»: «Είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Δεν θα είναι κάτι καινούριο για εμένα. Είμαι συνηθισμένος στις προκλήσεις και ανυπομονώ για αυτό. Περιμένω να δω τους φιλάθλους μας από κοντά. Είναι συναρπαστικοί και είμαι χαρούμενος που θα είμαι κομμάτι σε αυτή την ατμόσφαιρα. Όπως και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο ΝΒΑ».

Ρωτήθηκε και για τη συνύπαρξή του με τον αρχηγό των Πειραιωτών, Βασίλη Σπανούλη, και απάντησε: «Ο Σπανούλης είναι όνομα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ένας από τους κορυφαίους στην Ευρωλίγκα. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, ο οποίος είναι ακόμα "πεινασμένος" και θέλει να επιστρέψει την ομάδα στην κορυφή. Είμαι εδώ, για να τον βοηθήσω. Έχουμε ένα μείγμα από νέους κι έμπειρους παίκτες».

Όσον αφορά στο ΝΒΑ, συμπλήρωσε: «Κάποιες φορές καταλήγεις στο δεύτερο επίπεδο. Ένιωσα κάποια απογοήτευση και λύπη που δεν μπόρεσα να επιστρέψω στο ΝΒΑ, γιατί αυτός ήταν ο στόχος μου». Μίλησε και για το Λεμπρόν Τζέιμς και τη μετακίνησή του στο Λέικερς, προσθέτοντας: «Η μεγάλη αγορά του Λος Άντζελες είναι ένα μέρος που μπορεί να τελειώσει την καριέρα του. Ίσως να μπορούσε να είχε γίνει από πέρυσι. Το σκέφτηκε πολύ καλά και ξέρει το κάνει».

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής σχολίασε και το εγχώριο μπάσκετ, επισημαίνοντας: «Κάνει κύκλος, τώρα βρίσκεται σε εξαιρετική τροχιά. Η νέα γενικά είναι καλή και θα δούμε πολλά πράγματα». Φυσικά, δεν θα μπορούσε παρά να κάνει αναφορά και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Ο Σκότι Ουίλμπεκιν έχει μεγάλες δυνατότητες και ισχυρή επιθυμία να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Οι φίλαθλοι της Μακάμπι θα τον απολαύσουν. Χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί, θα πρέπει ο κόσμος να κάνει υπομονή». Κλείνοντας, είπε για τη μεταγραφή του γιου του, Ταμίρ Μπλατ, στη Χάποελ Ιερουσαλήμ: «Είμαι ευχαριστημένος με την απόφασή του. Πηγαίνει στη σωστή ομάδα, την κατάλληλη στιγμή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ