24.5 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι”

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στο ΣΕΦ στην media day της ομάδας για την αυριανή αναμέτρηση με την Χίμκι για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και αναφέρθηκε και πάλι σε πολλά θέματα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στην επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ και στον τρόπο που καλύφθηκε η απουσία του από τους συμπαίκτες του, τις μεταγραφές, αλλά και τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

"Είναι καλό που επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Η Χίμκι παίζει καλό μπάσκετ και έκανε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Έχουν παίκτες ποιοτικούς, καλό προπονητή και ξέρουμε πως πρέπει να έρθουμε στο παιχνίδι και να φέρουμε ανταγωνιστικό πνεύμα και το σωστό πνεύμα επιθυμίας να παίξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται και να δώσουμε το καλύτερο μπροστά στον κόσμο μας".

Ο Μπλατ χαρακτήρισε την Μακάμπι "πολύπλευρη": Έχουν πολλούς διαφορετικούς παίκτες και πολλούς παίκτες που μπορούν να δείξουν πολύ διαφορετικά πράγματα επιθετικά και αμυντικά".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρνήθηκε πως υπάρχουν εύκολες ομάδες ή εύκολα βράδια στην Ευρωλίγκα: "Δεν υπάρχουν πολλές εύκολες ομάδες. Είναι πολλές οι δυσκολες ομάδες. Καθεμία από αυτές θα αντιμετωπίσει μία- δύο προκλήσεις την εβδομάδα. Η Χίμκι είναι καλή ομάδα μπάσκετ, έχουν ποιότητα και έχουν προσωπικότητα και καλό προπονητή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε".

Σε ότι αφορά τον Μιλουτίνοφ τόνισε: "Ο Νίκολα ήρθε στην προπόνηση νιώθει καλά. Ήταν εκτός για λίγο και είναι ακόμη σε ανάρρωση, αλλά θα είναι έτοιμος να παίξει και είναι ένα καλό πράγματα. Μας έλειψε παρά το ότι πήγαμε καλά όσο έλειπε".

Απουσία θα σημειώσει όμως και πάλι ο Αλεξέι Σβεντ για την Χίμκι: "Ο Αλεξέι είναι αγαπητός παίκτης για μένα και ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στο πιο υψηλό επίεπδο. Οι τραυματισμοί είναι κομμάτι της χρονιάς για όλες τις ομάδες. Και παίζουμε με μια καλή ομάδα με ή χωρίς τον Σβεντ".

Το σχόλιο του Μπλατ για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον Έλληνα προπονητή της Χίμκι που έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας; "Ο Μπαρτζώκας έεχι μεγάλη ιστορία εδώ στον Ολυμπιακό. Και σίγουρα έχει όλο το σεβασμό μου".

Επιστρέφοντας στην απουσία του Μιλουτίνοφ και αν περίμενε να καλυφθεί το κενό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως και έγινε ο Μπλατ ήταν κατηγορηματικός: "Ναι, το περίμενα. Αυτό σημαίνει η ομάδα. Αυτό σημαίνει να έχεις ένα καλό ρόστερ με παίκτες και ποιότητα, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πάντα το χρόνο να παίξουν. Νομίζω ότι αντιδράσαμε πολύ καλά όσο έλειπε, αλλά χαιρόμαστε που γύρισε".

Και φυσικά δέχθηκε και την κλασική ερώτηση περί μεταγραφών: "Ζούμε στο παρόν και το παρόν αυτή τη στιγμή είναι η Χίμκι. Βλέπουμε αυτά που πρέπει άμεσα. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, αλλά το μυαλό μας είναι στο αύριο και στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ