22.7 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: “Πολύ καλή δουλειά οι διαιτητές”

Χρειάστηκε να φωνάξει ουκ ολίγες φορές στη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά στο τέλος της αναμέτρησης και μετά τη νίκη της ομάδας του, ο Ντέιβιντ Μπλατ παρουσιάστηκε ήρεμος και μάλιστα έδωσε συγχαρητήρια στους διαιτητές για την καλή δουλειά που έκαναν.

"Δεν παίξαμε καλύ άμυνα στο πρώτο ημίχρονο", τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην κάμερα της ΕΡΤ, για να προσθέσει: "Το ¨Λαύριο έπαιξε πάρα πολύ καλά. Το εύκολο είναι να πεις πως ήμασταν κακοί, αλλά κάποιες φορές πρέπει απλά να πεις πως η άλλη ομάδα έπαιξε καλύτερα. Δεν είναι δικαιολογία. Απλά έπαιξαν καλύτερα από εμάς".

Ο Μπλατ ζήτησε από μόνος του να προσθέσει κάτι και αφορούσε τους διαιτητές της αναμέτρησης: "Πρέπει να πούμε πως έκαναν πολύ καλή δουλειά. Σήμερα σε ένα δύσκολο παιχνίδι ήταν δίκαιοι. Πρέπει να το λέμε όταν και αυτοί είναι καλοί".

Σε ερώτηση για την αναμέτρηση που έπεται στην Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό δήλωσε: "Μετά από ένα παιχνίδι που πνευματικά μας "κόστισε" πολύ, με την Μπουντούστνοστ εκτός έδρας, ίσως να μην ήμασταν στο επιθυμητό επίπεδο σήμερα εδώ. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για κάτι σήμερα ή για την Πέμπτη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Χάσαμε εντός έδρας εύκολα και πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και πιο σκληροί αμυντικά. Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να σουτάρουμε καλύτερα, όπως κάναμε. Δεν έχουν σημασία οι συνθήκες. Πρέπει να αγωνιστούμε και αυτό θα κάνουμε".

Ο Μπλατ ρωτήθηκε και για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ακολουθεί αυτόν με την Αρμάνι Μιλάνο και οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 17 Μαρτίου στο ΣΕΦ για την Basket League. Ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει πως δεν θα αγωνιστεί, αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές: "Είμαι προπονητής...Δεν ελέγχω αυτά τα πράγματα".

Λίγο αργότερα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου δεν ξέχασε τον Αλέκο Σπανουδάκη που έφυγε από τη ζωή χθες (10/3): «Πριν μιλήσω για το παιχνίδι θέλω να αδράξω την ευκαιρία και να τιμήσω τη μνήμη του σπουδαίου και διάσημου παίκτη της ομάδας, του Σπανουδάκη που πέθανε χθες σε ηλικία 91 χρόνων. Υπήρξαν άνθρωποι που έβαλαν στην Ελλάδα το μπάσκετ στο μυαλό και τις καρδιές μας και εκείνος είναι μια από εκείνες τις φιγούρες. Όσον αφορά στο παιχνίδι… Όταν έχεις δύσκολα και με μεγάλη ένταση και στρες παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, όπως αυτό που είχαμε εμείς κόντρα στην Μπούντουτσνοστ, στο επόμενο παιχνίδι κατεβάζεις τον ρυθμό. Και αυτό έγινε σήμερα. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την πολύ καλή δουλειά που έκανε το Λαύριο. Έπαιξε σκληρά και δυνατά και αξίζει συγχαρητήρια για αυτό. Όπως στο σχολείο, είναι καλό που είχαμε ένα τόσο δύσκολο τεστ και το περάσαμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ