24.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: “Ο Ομπράντοβιτς έχει όλο μου το σεβασμό”

Η Φενέρμπαχτσε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μόνο άγνωστοι δεν είναι για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Δεν είναι μόνο οι ευρωπαϊκοί αγώνες ή οι μονομαχίες με τον Σέρβο κόουτς στην Ευρωλίγκα, αλλά και η παράλληλη πορεία τους στην Τουρκία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουν αύριο (15/11, 21.00) και ο ίδιος και η ομάδα του στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δηλώνει πως τρέφει μόνο σεβασμό για τον αντίπαλό του, αλλά και πίστη στην ομάδα του. Και απαντάει για μία ακόμη φορά για τον Γιάνις Στρέλνιεκς.

"Η Φενέρμπαχτσε είναι μια ομάδα που έχει συνέπεια, είναι καλή και ποιοιτική και επιπλέον έχει πολύ καλό προπονητή. Έχουμε μεγάλο σεβασμό γι' αυτήν. Είναι παιχνίδι για το οποίο ανυπομονούμε και θα πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο με τους παίκτες που έχει και τους συνδυασμούς που κάνεις καλά μόνο δυο-τρία πράγματα και να πάρεις το αποτέλεσμα που θες. Πρέπει να βγεις και να κάνεις ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι, να είσαι συγκεντρωμένος και τα 40 λεπτά και να έχεις καλή ψυχολογία εκείνη την ημέρα. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δείξουμε την ποιότητά μας, για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Το αν θα έχει στη διάθεσή του και τον Γιάνις Στρέλνιεκς είναι κάτι για το οποίο δεν έχει 100% ξεκάθαρη εικόνα: "Νομίζω πως είμαι πολύ ξεκάθαρος μαζί σας τις τελευταίες εβδομάδες που σας λέω πως είναι ένα θέμα που εξετάζεται μέρα με την ημέρα. Δεν έχει επιστρέψει ακόμη, αλλά τις τελευταίες ημέρες βγάζει μέρος των προπονήσεων. Δείχνει σημαντική βελτίωση. Ελπίζω να τον έχουμε μαζί μας αύριο, ακόμα δεν μπορώ να το εγγυηθώ αυτό. Μας έχει λείψει».

Ο Μπλατ διαχώρισε τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και την Φενέρμπαχτσε, όταν ρωτήθηκε τι θα πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Παρασκευής στο ΟΑΚΑ: "Δεν νομίζω πως έχει να κάνει κάτι με το αυριανό παιχνίδι. Δεν είναι σχετική η ερώτηση. Αύριο αντιμετωπίζουμε την Φενέρμπαχτσε και πρέπει το μυαλό μας να είναι εκεί. Μέσα από κάθε παιχνίδι μαθαίνεις και προσπαθείς να βελτιωθείς, αλλά δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο τελευταίος αντίπαλος, όσο για το τι μπορείς να κάνεις ως ομάδα για να γίνεις καλύτερη».

Ο Μπλατ ρωτήθηκε και για το γεγονός ό,τι θα αντιμετωπίσει για μία ακόμη φορά τον Ζέλικο Ομπράνοβιτς, αλλά και για την παρουσία δύο πρώην "ερυθρόλευκων" στο ρόστερ της τούρκικης ομάδας, του Κώστα Σλούκα και του Έρικ Γκριν: "Είναι πάντα ωραία να συναντάς και να αντιμετωπίζεις τον Ζέλικο. Είχαμε την χαρά και την εμπειρία να το κάνουμε αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε συναντήσει ο ένας τον άλλον σε πολλά μέρη, με διαφορετικές ομάδες κι έχουμε δώσει πολύ καλά παιχνίδια. Έχει όλο μου τον σεβασμό, τόσο ως προπονητής, όσο και ως άνθρωπος. Όσο για τους Σλούκαι και Γκριν... Είναι πολύ καλοί παίκτες. Είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Είναι πιο νέοι οι δικοί μας παίκτες στη θέση αυτή, είμαι χαρούμενος γι' αυτούς και ανυπομονώ να τους δω να μεγαλώνουν και να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο. Θα είμαι χαρούμενος επίσης όταν δω όλη την ομάδα μαζί, να επιστρέψει και ο Στρέλνιεκς  και να μην έχουμε απουσίες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ