20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπλατ: «Να παίξουμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου» (pics)

Στη δυσκολία της αποστολής του Ολυμπιακού στη «Megasport Arena» στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, πριν από την αναχώρησή τους για τη Μόσχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται την Πέμπτη (01/11, 19.00) απέναντι στην αήττητη μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός, μιλώντας πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τη ρωσική πρωτεύουσα, παραδέχθηκε: «Σίγουρα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Δεν αποτελεί έκπληξη αυτό για κανέναν. Αλλά θα δείτε πολλά παιχνίδια όπως αυτό κατά τη διάρκεια της σεζόν. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, υψηλού επιπέδου κι αυτό σημαίνει πως εσύ θα πρέπει να παίξεις επίσης υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Αυτό ελπίζουμε να κάνουμε».

Αναφορικά με το τι θα πρέπει να κάνουν οι Πειραιώτες, για να επιστρέψουν νικητές, εξήγησε: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει πολλούς σπουδαίους παίκτες επιθετικά, ταλαντούχους... Αλλά εγώ πιστεύω ότι η επίθεσή τους είναι προϊόν της ικανότητάς τους να οδηγήσουν τον αντίπαλό τους σε λάθη, στην έφεσή τους στα ριμπάουντ και στη δυνατότητά τους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Οπότε θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά σε όλους τους τομείς και να περιορίσουμε τις ευκαιρίες για εύκολο καλάθι που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα προσπαθήσει να δημιουργήσει. Είναι πάντα συνδυασμός επίθεσης και άμυνας και κατά κάποιον τρόπο επαναλαμβάνομαι σε αυτά που λέω... Το παιχνίδι είναι έτσι που πρέπει να αναγνωρίσεις πως όλες οι ομάδες έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν πλεονεκτήματα για εκείνες και στις δύο πλευρές του γηπέδου και εσύ πρέπει να κάνεις το ίδιο. Κόντρα σε μια τόσο καλή ομάδα όπως είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει να είσαι ικανός να την περιορίσεις παίζοντας καλή άμυνα, αλλά παράλληλα θα πρέπει να σκοράρεις. Οπότε, ας ελπίσουμε πως θα κάνουμε και τα δύο».

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από τη Μόσχα, στο διάστημα αυτό όμως φροντίζει πάντα να κερδίσει την «ομάδα του στρατού» κάθε φορά που τη συναντάει σε Φάιναλ Φορ. Σε ερώτηση για το εάν θα προτιμούσε να χάσει στη Μόσχα, αλλά να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ στη Βιτόρια ο 59χρονος τεχνικός απάντησε πως κάθε πράγμα έρχεται στον καιρό του: «Δεν μπορείς να βάλεις το κάρο μπροστά από το άλογο. Αυτό που λέτε είναι πάρα πολύ νωρίς. Θα δούμε τι θα γίνει. Πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας όπου και να παίζουμε. Δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση για να βελτιωθεί η ομάδα και να προχωρήσει... Το τι θα κάνεις στο τέλος, εξαρτάται και από το τι κάνεις σε καθημερινό επίπεδο».

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Παίζουμε σε μία από τις δυσκολότερες έδρες, με μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.  Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να πάρουμε όλα τα ριμπάουντ και να είμαστε πρώτοι σε όλες τις μάχες εάν θέλουμε να έχουμε τύχη και όλοι να δώσουμε το 100% σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο, εάν θέλουμε να φύγουμε νικητές από τη Μόσχα».

Ρωτήθηκε και για το εάν νιώθει πως υπάρχει πρόοδος στην ομάδα και απάντησε: «Καθημερινά κάνουμε βήματα προόδου και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Μαθαίνουμε από τα άσχημα διαστήματά μας, από τους αγώνες που δεν παίζουμε καλά και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε ημέρα που περνάει. Αυτός είναι ο στόχος μας και ελπίζω να το δείξουμε και στη Μόσχα».

Πριν «πετάξει» για τη ρωσική πρωτεύουσα η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού είχε συνάντηση με τη γυναικεία, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους παίκτες και τις παίκτριες να βγάζουν όλοι μαζί αναμνηστική φωτογραφία.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ