21.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μπλατ: «Θα λειτουργήσει ο σεβασμός προς το παιχνίδι»

Το μέλλον του Ολυμπικού στην Ευρωλίγκα για φέτος δεν είναι στα χέρια του και ο Ντέιβιντ Μπλατ το γνωρίζει πολύ καλά. Μπαίνοντας στο παρκέ για να αντιμετωπίσει αύριο (5/4) την πρώην ομάδα του, την Νταρουσάφακα, η οποία είναι τελευταία στην κατάταξη, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» θα ξέρει αν το παιχνίδι θα έχει σημασία βαθμολογικά ή απλά θα είναι ένας αγώνας διαδικαστικός με τον οποίο απλά θα πέσει η αυλαία της διοργανώσης για φέτος για τον ίδιο και τους παίκτες του.

«Τα μάτια θα είναι και στα αποτελέσματα που θα έρθουν απόψε, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας και κάθε ομάδα να προσεγγίσει το παιχνίδι σοβαρά και επαγγελματικά, ανεξάρτητα από τις συνθήκες», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μπλατ στην media day του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, πριν μιλήσει για την Νταρουσάφακα: «Παίζει πολύ καλά τους τελευταίους μήνες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα σοβαρό και θετικό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να είμαστε η καλύτερη δυνατή ομάδα που μπροούμε να είμαστε».

Οι συνθήκες έτσι κι αλλιώς είναι ιδιαίτερες, αφού ο Ολυμπιακός στο τζάμπολ θα ξέρει αν έχει πιθανότητες πρόκρισης ή όχι: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Και πάντα ένιωθα πως πρέπει να έχεις τη συνήθεια να είσαι σίγουρος και αισιόδοξος. Αυτό σε «κουβαλάει» σε ένα παιχνίδι. Να είσαι η ίδια ομάδα κάθε μέρα. Αυτό προσπαθείςς να διδάξεις και αυτό σε οδηγεί να είσαι έτοιμος σε τέτοιες αναμετρήσεις».

Πιστεύει πάντως πως η ταυτόχρονη ώρα διεξαγωγής τέτοιων αναμετρήσεων δεν έχει σημασία. Κι αυτό γιατί πιστεύει στις ομάδες και στο γεγονός ότι θα φερθούν επαγγελματικά η καθεμιά στο παιχνίδι της: «Είναι καλή ερώτηση, αλλά δεν το έχω σκεφτεί πραγματικά για να απαντήσω σ’ αυτό. Οι αγώνες δίνονται από επαγγελματικές ομάδες και ελπίζεις πως η προσέγγιση και ο σεβασμός προς το παιχνίδι που όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν είναι αυτό που θα λειτουργήσει. Πιστεύω πως θα δούμε ομάδες που θα μπουν να παίξουν επαγγελματικά και προσεκτικά. Αν τα αποτελέσματα έρθουν όπως θέλουμε, η τύχη μας θα είναι και πάλι στα χέρια μας. Θέλω να σκέφτομαι πως οι ομάδες μπαίνουν και παίζουν σοβαρά ανεξάρτητα από τις συνθήκες».

Με δεδομένη την απουσία του Βασίλης Σπανούλη, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για την κατάσταση του Γιάνις Στρέλνιεκς και του Δημήτρη Αγραβάνη: «Δυστυχώς είχαμε άσχημα νέα για τον Στρέλνιεκς και δεν θα επιστρέψει σύντομα, θα παραμείνει εκτός. Ο Αγραβάνης έπαθε διάστρεμμα, αλλά ελπίζουμε να είναι οκ για το παιχνίδι. Αυτά είναι που πρέπει να αντιμετωπισουμε, είναι μέρος των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ομάδα και κάνουμε το καλύτερο να τα αντιμετωπίσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ