22.3 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: «Η Μπασκόνια δυνάμωσε και έχει προσδοκίες»

Ο Ολυμπιακός πετάει για την Βιτόρια μετά την πρωινή του προπόνηση και αύριο (17/10) θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τον αγώνα με την ομάδα των Βάσκων, σε μια από τις δυσκολότερες έδρες και στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει και το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης τον Μάιο. Κάτι που από μόνο του αποτελεί ένα δυνατό και ιδιαίτερο κίνητρο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ.

«Υπάρχει συνέχεια από την περσινή καλή ομάδα», δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» για να προσθέσει: «Δυνάμωσαν και έχουν προδοσκίες να φτάσουν στο εντός έδρας φάιναλ φορ τον Μάιο. Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε μόνο τα καλύτερα να πει για την Μπασκόνια: «Νομίζω πως με πολλούς τρόπους η Μπασκόνια και ο Ολυμπιακός θέλουν να παίξουν ένα παρόμοιο είδος μπάσκετ. Σίγουρα στο γήπεδό τους θα δούμε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να παίξει σε γρήγορο ρυθμόμ να σπρώξει την μπάλα, να σουτάρει για τρεις πόντους. Έχουν σουτέρ και έχουν και καλή φροντλάιν. Με όγκο, αλλά και αθλητικότητα. Και έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στη ρακέτα και έξω από αυτήν. Είναι καλός αντίπαλος και θα πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Όσο για την νοοτροπία της ομάδας και την ψυχολογία ο Μπλατ τόνισε: «Σε κάθε αγώνα η νοοτροπία της ομάδας θα είναι σημαντική, ανεξάρτητα από το στυλ του παιχνιδιού. Από το πόσο ικανός είσαι να επιβάλλεις τη θέλησή σου στο παιχνίδι και στον αντίπαλο, να εκθέσεις τις αδυναμίες τους και να προβάλεις τις δικές σου δυνάμεις εξαρτώνται πολλά. Κι αυτό έχει να κάνει με το πόσο έτοιμος είσαι πνευματικά να αντιμετωπίσεις τους δικούς τους παίκτες».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ