22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπλατ για Ποκουσέφσκι: «Ο ουρανός είναι το όριο» (vid)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να ακούσει το όνομα του στο Draft του NBA σε λίγες μόλις ώρες (19/11, 2:00). Διάφορα δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει με τους Θάντερ για την επιλογή του στο νούμερο «25». Ο κάποτε προπονητής του στους «ερυθρόλευκους», Ντέιβιντ Μπλατ, μίλησε στο κανάλι του NBA Europe στο YouTube για εκείνον και τις απίστευτες προοπτικές που διαθέτει.

Ο Ισραηλινός τεχνικός, μιλώντας για τον τρόπο παιχνιδιού του νεαρού Σέρβου, είπε: «Ο "Πόκου", όπως τον φωνάζουν, είναι ένας μοναδικός παίκτης με πολύ επιθετικό ταλέντο. Διαθέτει απίστευτα σωματικά προσόντα, ενώ μπορεί να ντριμπλάρει και να πασάρει σαν ένας γκαρντ. Μπορεί να ανοίξει το γήπεδο και αυτό είναι κάτι που είναι σχεδόν επιβεβλημένο από τις ομάδες του ΝΒΑ σήμερα.»

Ο Μπλατ έκανε αναδρομή στην συνύπαρξη τους στον Πειραιά και τόνισε: «Τον θυμάμαι στις προπονήσεις. Ήταν μόνο 16 στα 17 και έπαιζε στον Ολυμπιακό, στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, απέναντι σε πολύπειρους παίκτες. Έκανε πράγματα στην προπόνηση, που σε έκαναν να πιάνεις το κεφάλι σου και να αναρωτιέσαι αν όντως είδες καλά. Έχει τέτοιο ταλέντο».

Ο τεχνικός δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως ο Ποκουσέφσκι δεν έχει ακόμη παίξει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του και παρομοίασε το ξεκίνημα του με εκείνο του Γιάννη Αντετοκούνμπο.«Έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του, καθώς δεν έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο μέχρι στιγμής. Πρέπει να ωριμάσει και πρέπει να βρει μια ομάδα που θα δείξει υπομονή στην ανάπτυξη του. Μην ξεχνάμε όμως πως ένας τύπος, που ονομάζεται Ατεντοκούνμπο, ήρθε από μια παρόμοια κατάσταση. Κανείς δεν τον ήξερε, καθώς ποτέ δεν είχε παίξει σε κάποια πρώτη κατηγορία, αλλά είχε εκπληκτικό ταλέντο».

Ο έμπειρος προπονητής έκλεισε, δηλώνοντας: «Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, αλλά ο ουρανός είναι το όριο για εκείνον, αν βελτιωθεί με τον σωστό τρόπο».

Ολόκληρη η σχετική συνέντευξη:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ