17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μπλατ: “Ανυπομονούμε για καλύτερες μέρες”

Νίκη χωρίς αντίκρυσμα πήρε ο Ολυμπιακός από την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, αφού το "κάδρο" των play offs είχε σχηματιστεί από χθες. Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν εκτός και ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε (και) γι' αυτό στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Πρώτα απ΄όλα να πω ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε όπως μας στήριξε και στους φίλους του Ολυμπιακού γενικότερα που μας στήριξαν όλη τη χρονιά. Είμαστε όλοι πολύ απογοητευμένοι και λυπημένοι από τα αποτελέσματα και ελπίζουμε πως αυτή η εμπειρία θα μας βελτιώσει στο μέλλον. Δεν είναι εύκολο για κανέναν στην ομάδα να είναι σε αυτή την κατάσταση, αλλά πρέπει να ξέρουμε πως να συμπεριφερθούμε, να αντιδράσουμε και να πάμε μπροστά. Οι παίκτες μου μπήκαν να κάνουν ένα δυνατό παιχνίδι έπαιξαν για την ομάδα και έκαναν ένα καλό παιχνίδι. Είναι ο σωστός τρόπος να αντιδράσεις. Ανυπομονούμε για καλύτερες μέρες».

Σε ερώτηση για το αν το χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε και η ήττα του πρώτου γύρου από την Νταρουσάφακα κάνουν πιο δύσκολο τον αποκλεισμό, απάντησε: «Προσωπικά και πιστεύω εκ μέρους όλων των παικτών κας της διοίκησης ήταν πολύ συναισθηματικός ο τρόπος που μας στήριξε η ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή. Δίνει κίνητρο. Σωστά είπατε πως για την ήττα από την Νταρουσάφακα νωρίτερα φέτος, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το παιχνίδι που βρισκόμασταν κοντά στη νίκη, αλλά δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τη δουλειά όπως έπρεπε. Είχαμε την ευκαιρία με την Φενέρμπαχτσε εδώ στο ΣΕΦ, βρεθήκαμε μια φάση μακριά από το να νικήσουμε στη Μόσχα την ΤΣΣΚΑ. Την περασμένη εβδομάδα με την Ζαλγκίρις ήταν ένα παιχνίδι δύο φάσεων και δεν τα καταφέραμε. Και μπορώ να σκεφτώ κι άλλα παιχνίδια που αν τα είχαμε κάνει αυτά δεν θα μιλούσαμε τώρα. Αλλά αυτό έγινε και βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Είναι απογοητευτικό για εμάς, τον κόσμο και καταλαβαίνω και εκτιμώ τον τρόπο που αντέδρασαν απέναντι στην ομάδα και μας στήριξαν».

Όσο για το πώς προετοίμασε την ομάδα με δεδομένο τον αποκλεισμό, τόνισε: «Αυτό που είπα στην ομάδα σήμερα το πρωί στην προπόνηση ήταν να είναι περήφανοι για τον εαυτό τους και την ομάδα τους που τους προσέχει. Και να μην είναι διαφορετικοί από ότι είναι. Να είναι οι ίδιοι, να μην δείχνουν διαφορετικό πρόσωπο, από ότι συνήθως, να μην αλλάζουν πρόσωπο ανάλογα με την κατάσταση. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν λίγο στο σκοτάδι, αλλά έπαιξαν πολύ καλά στη συνέχεια. Είδα την Νταρουσάφακα να κάνει καλά παιχνίδια φέτος και αντιμετώπισε δυνατές ομάδες πολύ καλά. Οπότε πρέπει να βγεις να παίξεις. Δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση πνευματικά και παλέψαμε με τον εαυτό μας να παίξουμε καλύτερα. Κανένας δεν πρέπει να μας λυπάται. Παίζουμε με πολύ σημαντικές απουσίες στο ρόστερ. Δυστυχώς, δεν βρήκαμε τον τρόπο να το καλύψουμε αυτό το κενό και αυτό ήταν απογοητευτικό».

Όταν ρωτήθηκε για το κίνητρο που μπορεί να βρει για την ομάδα, δήλωσε: «Η Ευρωλίγκα τελείωσε. Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε να βρούμε το κίνητρο να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Προσεγγίζουμε το υπόλοιπο της χρονιάς με την ίδια σοβαρότητα».

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός έπαιξε το μπάσκετ που ήθελε ο ίδιος, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά δεν είχε αθλητικό σέντερ τόνισε: «Όχι, δεν έπαιξε το μπάσκετ που ήθελα μετά τα μισά της σεζόν. Ήταν δική μου ευθύνη. Δεν κατάφερα να φέρω την ομάδα στον τρόπο του παιχνιδιού που ήθελα μετά το 12-7. Νομίζω έχουμε πολύ καλό σέντερ. Δεν είναι ο πιο αθλητικός, αλλά είναι ένας καταπληκτικός σέντερ, από τους καλύτερους της Ευρωλίγκας. Αν εννοείς αν έπρεπε να έχουμε κι έναν ακόμη, θα το δούμε».

Όταν επισημάνθηκε πως μπορεί να μην υπάρχει κίνητρο για το πρωτάθλημα με όσα η διοίκηση έχει εξαγγείλει, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή για το τι ακριβώς θα γίνει. Νομίζω ότι η διοίκηση είναι ξεκάθαρη για το πως βλέπει τα πράγματα. Αλλά δουλεύω γι αυτή την ομάδα, αγαπώ αυτή την ομάδα και θα κάνω αυτό που είναι καλύτερο όπως και οι παίκτες μου ως την τελευταία στιγμή. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή».

Αν υπάρχει σκέψη προσθήκης ενός παίκτη: «Το σκέφτομαι, αλλά δεν νομίζω πως είναι ρεαλιστικό και έχουμε ήδη έξι ξένους. Δεν έχω πρόβλημα με τα παιδιά που έχουμε. Αλλά είναι η δουλειά μου να σκέφτομαι ίσως τι λείπει, να προσαρμόζω το παζλ με τα κομμάτια που έχω, αλλά δεν νομίζω πως θα γίνει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ