24.6 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Μπλατ: «Έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον Πασκουάλ»

Η διπλή εβδομάδα της Ευρωλίγκας έληξε με διπλή νίκη για μία ακόμη φορά για τον Ολυμπιακό. Το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Γκραν Κανάρια έφερε χαμόγελα, αλλά η είδηση της απόλυσης του Τσάβι Πασκουάλ, όταν ρωτήθηκε γι’ αυτήν από εκπροσώπους των ΜΜΕ και η αντίδραση του Ντέιβιντ Μπλατ έκλεψε την παράσταση.

«Η διπλή εβδομάδα απαιτεί διαφορετικά πράγματα από κάθε ομάδα. Και υπάρχει πάντα μια διαφορετική δυναμική σε αυτού του είδους τις εβδομάδες. Το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία της ομάδας και των ατόμων που φτιάχνουν την ομάδα. Νομίζω πως μπήκαμε με τη σωστή προσέγγιση και νοοτροπία απέναντι στο παιχνίδι. Η ομάδα έπαιξε καλά, τους συγχαίρω για την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό της. Αυτή η εβδομάδα τελείωσε και τώρα πρέπει να δούμε τα επόμενα παιχνίδια κορυφής στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Κωνσταντινούπολη. Μου άρεσε ο τρόπος που παίξαμε ως σύνολο, ειδικά στην επίθεση, ο τρόπος που γυρίσαμε την μπάλα. Εκτιμούμε πολύ και το γεγονός ότι ο κόσμος ήρθε και στήριξε την ομάδα. Οι δίδυμες κόρες μου είναι εδώ και ποτέ δεν χάνω όταν είναι εδώ. Μακάρι να μπορούσα να τις πείσω να βρίσκονται εδώ συνέχεια. Θα μου πουν τα λάθη μου αργότερα».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι όπως έχει πει οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι στην Βαρκελώνη νίκησε σε ένα παιχνίδι 60 πόντων και σήμερα σε ένα 90 πόντων: «Αυτό που λέει τουλάχιστον σε μένα, νομίζω πως κάθε παιχνίδι πρέπει να το προσεγγίζεις με το τι πρέπει να κάνεις για να νικήσεις. Για παράδειγμα δεν μπορείς να πάς στην ΤΣΣΚΑ και να νικήσεις 98-90. Οπότε παίξαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να το πάμε στις 2-3 κατοχές. Αλλά απλά δεν βάλαμε τα σουτ στο τελος. Σήμερα ήτα διαφορετικό. Εμείς είχαμ την ιανότητα να πίξουμε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο που ταιριάζει πιο πολύ στο δικό μας στυλ παιχνιδιού και να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Για παράδειγμα σον αγώνα με την Μπαρτσελόνα θα μπορούσα με 80 Η άμυνα της Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη και χάσαμε 4-5 λέι απ και ανοιχτά σουτ που θα μπορούσε να δώσει κάτι διαφορετικό στο τέλος. Και πάλι όμως, παίξαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι, γιατί έτσι έπρεπε».

Για τον Ρικ Πιτίνο: «Πρώτον δεν ξέρω αν είναι κάτι επίσημο. Πρώτη φορά το ακούω. Δεν είναι δουλειά μου ή η θέση μου να σχολιάζω αποφάσεις μιας άλλης ομάδας, αλλά θέλω να πάω πως ως προπονητής έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον Πασκουάλ και λυπάμαι που τον βλέπω να φύγει, γιατί ιστορικά είναι από τους μακροβιότερους στην Ευρωλίγκα. Είναι εκπληκτικός τύπος και μεγάλος προπονητής. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν είναι έτσι όντως, οπότε αν γίνει επίσημο θα σας πω. Σε προσωπικό επίπεδο του εύχομαι τα καλύτερα, γιατί είναι ένας από εμάς και ένας από τους καλύτερους».

Για τον παίκτη που αναζητά ο Ολυμπιακός: «Ψάχνουμε για οτιδήποτε καλό. Προσπαθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είμαστε καλά, τα πράγματα πηγαίνουν καλά αλλά δεν κλείνουμε την πόρτα σε τίποτα. Κρατάμε ανοιχτά τα μάτια μας, για οτιδήποτε κάνει την ομάδα καλύτερη. Αν δεν βρούμε κάτι τέτοιο, δεν θα κάνουμε τίποτα!»

Για τις απολύσεις πέντε προπονητών στην Ευρωλίγκα: «Ναι με ενοχλεί πολύ. Οι προπονητές γενικά είναι υποτιμημένοι και οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την πρόσληψή τους πρέπει να είναι πιο υπομονετικοί, πιο υποστηρικτικοί και να έχουν υπομονή. Έχω δει καλούς προπονητές να χάνουν τη δουλειά τους. Ως προπονητής και επαγγελματίας με ενοχλεί πολύ. Αλλά δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις. Έχουμε μια έκφραση στα αγγλικά: «Δεν είναι δικό μου το τσίρκο, δεν είναι δική μου η μαϊμού». Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό, δεν μπορώ να κάνω υποδείξεις, αλλά μπορώ να σας πω πως αισθάνομαι γι’ αυτό. Δεν νιώθω καλά, με ενοχλεί... Και όσο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο με ενοχλεί. Τους ξέρω αυτούς τους ανθρώπους και είναι καλοί άνθρωποι και καλοί προπονητές. Και αξίζουν κάτι καλύτερο».

Για το κρουασάν και τον καφέ και αν τελικά τον κέρασαν για το ρεπό απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου: «Βολικά έκαναν πως δεν είδαν την συνέντευξη οι κύριοι Σπανούλης και Πρίντεζης. Ακόμη να πάρω το δώρο που περίμενα από τους πιο έμπειρους παίκτες μου! Αλλά εξαιτίας της καταπληκτικής τους απόδοσης απόψε, αποφάσισα να τους το χαρίσω. Ήταν εκπληκτικοί και οι δύο!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ