20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπλακ: “Ο Κόμπι ήταν περήφανος για μένα”

Ο Ταρίκ Μπλακ ήταν μέχρι πρότινος παίκτης της Μακάμπι, όμως θα έχει να λέει σε όλη του τη ζωή πως υπήρξε συμπαίκτης του Κόμπι Μπράιαντ στους Λέικερς. Από το 2014 ως και το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του Κόμπι το 2016. Και όχι μόνον αυτό. 

Ο Ταρίκ Μπλακ ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν ζωντανό τον Κόμπι. Ο σοβαρός τραυματισμός του τον χειμώνα, τον είχε αναγκάσει να φύγει από το Ισραήλ και να πάει στις ΗΠΑ, όπου έτυχε να συναντήσει τον Μπράιαντ μία εβδομάδα πριν από το τραγικό δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή. Το είπε ο ίδιος ο Μπλακ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Κάνσας:

"Είχαμε να τα πούμε από τότε που ήμαστε συμπαίκτες. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω γι' αυτά που σήμαινε για τη ζωή μου. Και μου έλεγε συνέχεια ότι ήταν περήφανος για μένα. Οπότε με συντάραξε μέχρι το μεδούλι η είδηση ότι σκοτώθηκε", δήλωσε. Και αποκάλυψε ότι στην αρχή δεν συμπαθούσε καθόλου τον Κόμπι:

"Είναι δύσκολο να το παραδεχθώ, αλλά πράγματι στην αρχή δεν μου άρεσε ο Κόμπι. Φαινόταν αλαζόνας. Όμως στην πορεία μπόρεσε να αλλάξει εντελώς τη γνώμη που είχα γι' αυτόν και τούτη είναι η πραγματική κληρονομιά που μου άφησε σαν άνθρωπος. Τώρα τον αγαπώ. Και σε όλη μου τη ζωή θα εκτιμώ αυτόν και όλα όσα έκανε για μένα".

Ο Ταρίκ Μπλακ θυμήθηκε και το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπι Μπράιαντ στις 13 Απριλίου 2016 στο Staples Center του L.A. Τότε που σκόραρε 60 πόντους και οδήγησε τους Λέικερς σε νίκη επί των Τζαζ με 101-96.

"Ήμουν μαζί με τον Κλάρκσον, τον Λάρι Νανς και τον Ραντλ όταν τον είδαμε να έρχεται. Πήγαμε προς το μέρος του και του είπαμε ότι θα έκανε όλα τα σουτ εκείνο το βράδυ. "Όχι-είπε αυτός-απλώς θα παίξω μπάσκετ". Κι εμείς επιμέναμε: "Όχι O.G. (σ.σ. έτσι αποκαλούσαν τον Κόμπι τότε οι συμπαίκτες του), θα κάνεις όλα τα σουτ εσύ. Αν πάρουμε επιθετικό ριμπάουντ, η μπάλα θα έρθει σε σένα.

Ήταν ένα αριστούργημα. Σκέτη ποίηση. Σε ολόκληρο το τελευταίο παιχνίδι του ήταν ο εαυτός του. Ήταν αυτό που ήταν ο Κόμπι, όλη η προσωπικότητά του. Και το γήπεδο; Φίλε, δεν έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου κάτι τέτοιο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ