21.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μπλέιζερς: Ο Μπίλαπς αντικαθιστά τον Στοτς (vids)

O Τσόνσεϊ Μπίλαπς αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Τέρι Στοτς στον πάγκο των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Τη θέση διεκδικούσε και η Μπέκι Χάμον, αλλά ο 44χρονος παλαίμαχος γκαρντ κέρδισε την… κούρσα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Ο Τσόνσεϊ Μπίλαπς «έψαχνε» από πέρυσι την επιστροφή του στο ΝΒΑ, την οποία πραγματοποίησε αρχικά μέσω των Λος Άντζελες Κλίπερς, ως μέλος του προπονητικού επιτελείου τους. Είχε, νωρίτερα, εξεταστεί και από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς για τη θέση του προέδρου.

Εν τέλει άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μέσω της προπονητής, αρχικά ως βοηθός στους Καλιφορνέζους και τώρα, ούτε ένα χρόνο μετά, ως πρώτος τεχνικός στο Πόρτλαντ. Μετά το κρέμασμα της φανέλας του, το 2014, παρέμεινε στο «μαγικό κόσμο», ως σχολιαστής για λογαριασμό του ESPN. Στους Κλίπερς πήγε πέρυσι το Νοέμβριο, ως μέλος του επιτελείου του Τάιρον Λου.

Μεταξύ άλλων, στην καριέρα του ως παίκτης, αναδείχθηκε πέντε φορές all star και η φανέλα του, το νούμερο 1, έχει αποσυρθεί από τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Κατέκτησε τον τίτλο του ΝΒΑ το 2004, με τον ίδιο να ψηφίζεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών. Σε 1.043 παιχνίδια κανονικής περιόδου, από το 1997 έως το 2014, είχε κατά μέσο όρο 15,2π., 2,9 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ και 1 κλέψιμο Υπήρξε και διεθνής με την Εθνική ΗΠΑ, με σημαντικότερη επιτυχία το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, στην Τουρκία.

https://www.youtube.com/watch?v=Ca9TVg9ARjs

https://www.youtube.com/watch?v=Y0TUudJk_sM

https://www.youtube.com/watch?v=qhRKdAAYvf4



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ