21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπινιάκου στο basketa: «Θέλω να ανέβει ο Ηρακλής περισσότερο από αυτούς, που δεν με ήθελαν εκεί»

Ο Εύαθλος μπορεί να μην έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιονούς τη φετινή σεζόν, ωστόσο, το ρόστερ του έχει τις προϋποθέσεις για να το ανατρέψει. Ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά της ομάδας, ο Δημήτρης Μπινιάκου, μίλησε στο baskera.gr για την φετινή προσπάθεια του Πολυκάστρου και τους στόχους του συλλόγου.

Ο Ροδίτης guard, όμως, μας διηγήθηκε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και πέραν της Γ’ Εθνικής! Αν και στον Εύαθλο βρέθηκε μέσω του Ηρακλή χωρίς τα καλύτερα δεδομένα, κράτησε μόνο τα θετικά από την περσινή σεζόν στην Α2 και μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Φυσικά, οι ξεχωριστές μπασκετικές του εμπειρίες δεν σταματούν στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από τον Κολοσσό Ρόδου και την Basket League έχει ζήσει στιγμές που πολλά παιδιά στην ηλικία του θα ζήλευαν! Η στιγμή που «γνώρισε» τον αγαπημένο του παίκτη, Δημήτρη Διαμαντίδη, και η φιλία του με τους διεθνείς Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Χρήστο Σαλούστρο είναι μόνο μερικές από αυτές τις εμπειρίες.

Ο 19χρονος παίκτης του Εύαθλου μας αποκάλυψε, μάλιστα, και το μεγαλύτερο όνειρό του! Άμεσα συνδεδεμένο με το νησί του...

Ο Εύαθλος αγωνίζεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας δύο νίκες και τέσσερις ήττες. Τι πιστεύεις ότι δεν έχει πάει καλά ως τώρα;

Είμαστε μια καινούργια ομάδα. Δεν έχουμε δεθεί αρκετά μεταξύ μας, ώστε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα. Πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός και δουλεύουμε περισσότερο στις προπονήσεις θα καταφέρουμε να φτάσουμε στα αποτελέσματα που πρέπει για να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι.

Οπότε ο βασικός στόχος είναι η παραμονή ή κάτι παραπάνω;

Ο στόχος είναι η ομάδα να δείξει βελτίωση και να τερματίσει υψηλότερα από ότι την περασμένη σεζόν.

Πώς κρίνεις γενικότερα το επίπεδο της Γ’ Εθνικής;

Είναι κάτι διαφορετικό για μένα. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι τόσο πολύ απέναντι σε άντρες. Η αλήθεια είναι, όμως, πως περίμενα τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα.

Εσύ είσαι ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα παρουσία σου στην ομάδα;

Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Μέχρι στιγμής δεν έχω δώσει αυτό που μπορώ. Πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός και βρω περισσότερο τα πατήματά μου θα δείξω αυτό που πρέπει.

Από την Ρόδο και τον Κολοσσό βρέθηκες στο Πολύκαστρο μέσω του Ηρακλή. Μίλησε μας για την περσινή σου εμπειρία στην Α2 και για το πώς έφτασες τελικά στον Εύαθλο ;

Από την περσινή εμπειρία μου στην Α2 έχω να κρατήσω μόνο τα καλά. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα να βρίσκομαι σε έναν τόσο μεγάλο και ιστορικό σύλλογο όπως ο Ηρακλής. Το να κανείς προπόνηση καθημερινά ουσιαστικά με παίκτες επιπέδου Α1 βοηθάει αρκετά πιστεύω ένα παιδί 18 χρόνων στα πρώτα του βήματα. Ήταν κάτι πολύ όμορφο για εμένα όλο αυτό. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός! Γέμιζε σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο, αυτό δεν το έχω ξαναδεί! Στον Εύαθλο φέτος δεν βρισκόμουν από την αρχή της χρόνιας. Ξεκίνησα ξανά με τον Ηρακλή, αλλά κάποια πράγματα που άλλαξαν στην πορεία δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, βέβαια, πως αυτά δεν έχουν να κάνουν ούτε με τον κόουτς Αλεξανδρή, ούτε με συμπαίκτες μου. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως αν η ομάδα καταφέρει να ανεβεί στην Α1 θα χαρώ δέκα φορές περισσότερο από αυτούς που δεν μου επέτρεψαν να είμαι εκεί και φέτος.

Πως είναι η σχέση σου, λοιπόν, με τον κόουτς Βαγγέλη Αλεξανδρή; Πώς είναι για έναν 18χρονο να έχει προπονητή έναν άνθρωπο με τέτοιες σπουδαίες εμπειρίες και τόσες διακρίσεις;

Όταν πήγα στον Ηρακλή ήταν περισσότερο για την ομάδα των Νέων, ώστε να έχω παιχνίδια και να αποκτήσω εμπειρίες μακριά από την Ρόδο. Δεν σκεφτόμουν τόσο το αντρικό τμήμα του Ηρακλή, αν και ήξερα ότι θα βρίσκομαι εκεί. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο κοουτς Αλεξανδρής και τι έχει καταφέρει σαν παίκτης και σαν προπονητής. Είναι σπουδαίο να έχεις έναν τέτοιο προπονητή σε αυτήν την ηλικία. Θυμάμαι πάντα εμάς τους πιτσιρικάδες μας βοηθούσε όσο περισσότερο μπορούσε. Ήθελε πραγματικά να μας βοηθήσει! Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και αγαπάει ειλικρινά αυτό που κάνει.

Ως Ροδίτης ξεκίνησες την καριέρα σου στον Κολοσσό. Τη σεζόν 2015-2016 ήσουν στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση σου από την Basket League;

Όταν μου ανακοίνωσαν τότε ότι θα βρίσκομαι στο ρόστερ δυσκολεύτηκα να το πιστέψω! Από μικρός, όταν άρχισα να παίζω μπάσκετ στον Κολοσσό, πάντα περίμενα το Σάββατο, ώστε να πάω με τους φίλους μου στο γήπεδο και να δω την αντρική ομάδα να παίζει. Είναι η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου! Νιώθω πολύ τυχερός που το έζησα! Είναι πραγματικά ένα σχολείο όλο αυτό. Από το να βρίσκεσαι στα ίδια αποδυτήρια πριν από κάθε προπόνηση με τους τέτοιους παίκτες ως τα επίσημα παιχνίδια. Έμαθα πολλά που θα τα κρατάω μέσα μου για πάντα και θα σε βοηθούν στην πορεία μου. Η πιο έντονη ανάμνηση μου από όσα έζησα εκείνη τη χρονιά ήταν τα ματς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όταν έδωσα το χέρι μου στον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη. Ήταν μια τρομερή και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Έχεις κρατήσει επαφές με κάποιους από αυτούς τους παίκτες;

Μιλάμε που και που με όλα τα παιδιά. Αλλά ιδιαίτερα έχω καλές σχέσεις και επαφή έχω με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη , τον Χρήστο Σαλούστρο και τον Σωτήρη Μπιλλη. Θα ήθελα, μάλιστα, να δώσω και τα συγχαρητήριά μου στον Γιαννούλη και τον Χρήστο για τη συμμετοχή τους στην Εθνική. Είμαι σίγουρος πως θα φτάσουν ακόμη ψηλότερα!

Πέρα από όσο φαίνονται, όμως, πως είναι τα πράγματα για το μπάσκετ στη Ρόδο;

Ο Κολοσσός τα τελευταία χρόνια κάνει μια αρκετά καλή πορεία και μια οργανωμένη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο. Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος ή κάποιος άλλος. Ενώ γενικά το νησί αγαπάει το μπάσκετ, αυτό δεν το δείχνει με την παρουσία του στα παιχνίδια δυστυχώς.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στον Κολοσσό;

Αυτό είναι το όνειρό μου! Να γυρίσω στον Κολοσσό, να παίξω επαγγελματικά μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο στην ομάδα του μεγάλωσα.

Ποιοι είναι οι Έλληνες παίκτες που θαυμάζεις περισσότερο και ποιους συνομήλικους σου θα ξεχώριζες μπασκετικά;

Ο Κώστας Σλούκας είναι το είδωλό μου. Μ’ αρέσει, επίσης, πολύ ο Νίκος Παππάς. Κυρίως γιατί έχει δυναμικό χαρακτήρα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχει κάθε αθλητής. Και φυσικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο αγαπημένος μου. Τον οποίο θεωρώ έναν από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών. Όσον αφορά τους συνομήλικους μου, αν έπρεπε να ξεχωρίσω τρεις, αυτοί θα ήταν ο Βασίλης Χρηστίδης του Άρη, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης του Κολοσσού και ο Ανδρέας Σκούφης του Προμηθέα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το άμεσο μέλλον και ποιο το μεγαλύτερό σου όνειρο;

Οι άμεσοι στόχοι μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ αυτήν την στιγμή να πετύχει τους δικούς της στόχους. Σιγά σιγά και με πολύ δουλειά και υπομονή ονειρεύομαι να παίξω στην Α1. Όπως είπα και προηγουμένως, με την ομάδα της πατρίδας μου. Δεν θέλω να θέτω μεγάλους στόχους, όμως. Προτιμώ κάθε φορά που πετυχαίνω έναν «μικρότερο» στόχο να θέτω τον πήχη πιο ψηλά. Άλλωστε, αν αγαπάς αυτό που κάνεις και παλεύεις γι’ αυτό κάποια στιγμή θα καταφέρεις να είσαι επιτυχημένος.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ