14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπερτομέoυ για F4: «Πιστεύω θα έχουμε κοινό»

Οι αγώνες της Ευρωλίγκας διεξάγονται προς το παρόν με λίγο ή και καθόλου κόσμου, ανάλογα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε κάθε χώρα αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων πρόληψης που έχουν παρθεί από τις κατά τόπους κυβερνήσεις.

Το φετινό Φάιναλ Φορ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου (28-30/05) στην Κολωνία και ο Τζόρντι Μπερτομέου ρωτήθηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων efe.com, για το κατά πόσο θεωρεί πως θα είναι εφικτή η παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες της «Lanxess Arena», χωρητικότητας 18.000 θεατών.

«Είναι νωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο. Δεν το γνωρίζουμε, αλλά θα περιμένουμε. Γεμάτα γήπεδα δεν θα έχουμε, όμως δεν αποκλείω το να έχουμε ένα κοινό. Ίσως γίνει κάτι τέτοιο, διότι το γερμανικό κράτος -όπου πρόκειται να παίξουμε- είναι ένα από αυτά που ήταν καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι, όμως, αδύνατο να κάνουμε μια πρόβλεψη. Πιστεύω πως στα τέλη Μαΐου θα έχουμε κοινό. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύουμε ότι θα είναι γεμάτο», ανέφερε σχετικά ο ισχυρός άνδρας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου.

Το περσινό Φάιναλ Φορ, που ήταν να γίνει στο ίδιο κλειστό επί γερμανικού εδάφους, ακυρώθηκε. Η σεζόν 2019-2020 διακόπηκε χωρίς να αναδειχθεί πρωταθλητής. Ο Τζόρντι Μπερτομέου ρωτήθηκε και για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που προκάλεσε η ραγδαία εξάπλωση του ιού COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο και, φυσικά, και τη γηραιά ήπειρο και παραδέχθηκε: «Μας έχει επηρεάσει, αλλά δεν έχουμε χάσει ούτε ένα χορηγό, αντίθετα προσθέσαμε έναν και ανανεώσαμε έναν τηλεοπτικό. Έπρεπε να καθίσουμε να συζητήσουμε, γιατί δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε όσα συμφωνήθηκαν, επειδή η πανδημία δεν το επέτρεπε. Φυσικά, είχαμε αντίκτυπο, αλλά το έχουμε ελαχιστοποιήσει. Για τους συλλόγους η μείωση ήταν 14%».

«Δεν μου είχε συμβεί ποτέ να ακυρώσω ένα τουρνουά και συμμετέχω από το 1983. Έπεσε πάνω σε μια εποχή που η διοργάνωση ήταν όμορφη και τα δεδομένα του κοινού, των δημόσιων και των κοινωνικών δικτύων βρίσκονταν στα ύψη», πρόσθεσε για την περσινή διακοπή της Ευρωλίγκας, ενώ για το μέλλον και αν ανησυχεί για «αναζωπύρωση» της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη συμπλήρωσε πως πλέον είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο: «Σίγουρα ανησυχούμε, αλλά έχουμε έναν κανονισμό που θα μας επέτρεπε να ανταποκριθούμε σε αυτό μέχρι ένα σημείο. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, όταν περάσει αυτό το "κύμα" θα έχουμε περισσότερους ανθρώπους εμβολιασμένους και δεν θα είμαστε όπως πέρυσι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ