14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπερτομέου: “Χωρίς πρωταθλητές Εuroleague και Eurocup”!

Ο "βομβαρδισμός" πληροφοριών από σήμερα το πρωί για την Εuroleague και το Eurocup που διακόπηκαν οριστικά, παίρνει αυτή την ώρα μια συνολική μορφή με την συνέντευξη Τύπου του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος έχει ήδη πει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα.

"Οι δύο διοργανώσεις για την σεζόν 2019-20 δεν θα έχουν πρωταθλητές" ξεκαθάρισε βάζοντας... παύλα στις σεζόν κάτι που ήταν και το αναμενόμενο με τόσο δρόμο που είχαν μπροστά τους και οι δύο.

"Πήραμε μια από τις πιο δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Πιστεύουμε όμως ότι κάναμε το καλύτερο για το μπάσκετ και τους μετόχους μας. Κάναμε τα πάντα για να συνεχίσουμε τις διοργανώσεις, αλλά δεν ήταν δυνατόν.

Αρχίζουμε από σήμερα όλοι μαζί να δουλεύουμε για την επόμενη σεζόν, ώστε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Πρέπει να τονίσω ότι κανείς δεν εξέφρασε στην σημερινή διάσκεψη σκέψη να φύγει από τη Ευρωλίγκα λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχει ο κορονοϊός.

Η βασική ένσταση των παικτών στη συζήτηση που είχαμε ήταν το μικρό διάστημα προετοιμασίας που δεν θα τους επέτρεπε να φτάσουν στο επιθυμητή κατάσταση για να  επιστρέψουν σε αγώνες.

Κατανοώ ότι υπάρχουν ομάδες που ήθελαν να είναι στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, είναι ευχάριστο αυτό για εμάς, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπήρξε μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη και τη συνέπεια. Το ότι μια ομάδα είναι πρώτη αυτή την στιγμή δεν σημαίνει ότι θα έπαιρνε τον τίτλο. Αν δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε μια σεζόν, δεν μπορούμε να επιβραβεύσουμε κάποια ομάδα για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη χρονιά. Αντιλαμβάνομαι τη στεναχώρια κάποιων που δεν μπορούν να βρίσκονται στην EuroLeague την επόμενη σεζόν, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν πόσο πρωτοφανής είναι η συνθήκη που βιώνουμε. Για μια σεζόν δεν θα έχουμε προβιβασμούς ή υποβιβασμούς, ούτε πρωταθλητές. Δεν είμαστε χαρούμενοι γι αυτό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό εκφράζει τις αξίες της διοργάνωσης. Αυτό έχει να κάνει με τη φερεγγυότητά της. 

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε αν η Κολωνία θα παραμείνει η πόλη που θα υποδεχθεί το final four αλλά αυτή είναι η πρόθεσή μας".

Για το ενδεχόμενο να γίνονται αγώνες χωρίς φιλάθλους την επόμενη σεζόν είπε: "Είναι νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να πούμε τώρα ότι δεν θα έχουμε ή θα έχουμε κόσμο. Σε κάποιες χώρες μπορεί να επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο, σε άλλες να υπάρχουν περιορισμοί. Πρέπει να εξετάσουμε τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, οι οποίες αλλάζουν κάθε βδομάδα. Αυτή την στιγμή είμαστε πολύ ενεργοί για να δώσουμε στον κόσμο ό,τι χρειάζεται και να βοηθήσουμε τις ομάδες σε αυτό το κομμάτι. Πιστεύω ότι σε κάποιες χώρες θα ξεκινήσει η σεζόν χωρίς φιλάθλους, αλλά έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα μπορούν σε όλα τα γήπεδα να υπάρχουν φίλαθλοι".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ