21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπερτομέου: «Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στo MaxBet Radio στη Σερβία και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για τον Παναθηναϊκό, για το αν τελικά οι «πράσινοι» θα αποχωρήσουν από την Ευρωλίγκα ή όχι. Ο Μπερτομέου δεν έδειξε, τουλάχιστον μέσα από την απάντησή του, να ανησυχεί.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν φήμες, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Μέχρι να γίνει αυτό δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Αν όντως ο Παναθηναϊκός το αποφασίσει υπάρχει μια διαδικασία. Όλοι οι σύλλογοι γνωρίζουν όμως ότι μακριά από την Ευρωλίγκα το μέλλον δεν είναι λαμπρό. Όταν παίζεις εδώ, ανήκεις στην ελίτ. Προσωπικά πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας, όπως έχει μείνει είκοσι χρόνια τώρα».

Ο Μπερτομέου αναφέρθηκε στην απόφαση για τη διακοπή της διοργάνωσης εξαιτίας του κορονοϊού τονίζοντας πως «οι χώρες βρίσκονταν σε διαφορετικό σημείο, οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν ή να προετοιμαστούν, οπότε πάρθηκε η απόφαση αυτή».

Προασπίστηκε επίσης της απόφασης να παραμείνει η Ευρωλίγκα με τις ίδιες ομάδες για τη σεζόν 2020-21: «Από τη στιγμή που πολλά πρωταθλήματα δεν ολοκληρώνονται δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Η Βαλένθια θα μπορούσε να είναι και φέτος στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη κανείς δεν εγγυάται πως η Βίρτους Μπολόνια και η Παρτιζάν θα έφταναν στον τελικό του EuroCup, ώστε να κερδίσουν θέση στην Ευρωλίγκα. Δεν βγήκε πρωταθλητής στο γήπεδο. Και οι οχτώ ομάδες που βρίσκονταν στα προημιτελικά της διοργάνωσης είχαν πιθανότητες».

Επανέλαβε πως θα ήθελε το Final Four να γίνει στην Κολωνία, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει φέτος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι επίσημο, ενώ πρόσθεσε πως «αν γινόταν φέτος Final Four το πιθανότερο είναι να γινόταν στο Βελιγράδι». Τέλος ρωτήθηκε και για τα οικονομικά των ομάδων, τη ζημιά την οποία έχουν υποστεί εξαιτίας της πανδημίας: «Μιλάμε ακόμη με όλους εταίρους. Θέλουμε να σχηματίσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Όλος ο πλανήτης όμως, κάθε τομέας θα υποστεί τις συνέπειες αυτού που ζήσαμε φέτος και όχι μόνο. Όλοι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ