29.9 C
Athens
Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025

Μπερτομέου: «Με δεκαέξι σταθερές ομάδες»

Σε «κλειστό» πρωτάθλημα, με δεκαέξι σταθερές ομάδες να δίνουν το παρών, εξελίσσεται η Ευρωλίγκα όπως εξήγησε και ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση της νέας τριετούς συνεργασίας με τη Nova και τα κανάλια Novasports. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως η Ευρωλίγκα θα μονιμοποιήσει δεκαέξι ομάδες στη διοργάνωση, πλην εκείνων που θα παίρνουν άδεια κι όσες θα ανεβαίνουν ετησίως από το Eurocup. «Το 2016 μαζί με το συνεργάτη μας, την IMG, φτιάξαμε την ευρωπαϊκή λίγκα, αλλάζοντας τη διοργάνωση. Θα έχουμε δεκαέξι σταθερές ομάδες και θα ανεβάζουμε τα στάνταρ της διοργάνωσης για δώσουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν στους φιλάθλους μας. Θα δούμε και το Eurocup να βελτιώνεται», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας.

Για την επέκταση της συνεργασίας τους με το συνδρομητικό κανάλι, μέχρι το 2023, πρόσθεσε: «Η Ευρωλίγκα και η IMG είναι πολύ χαρούμενες που είναι εδώ και ανακοινώνουν την ανανέωση της συνεργασίας με τη Nova. Πριν από είκοσι χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός έκαναν την έναρξη της Ευρωλίγκας. Δεκαπέντε από αυτά τα χρόνια ήμασταν μαζί με τη Nova. Εάν η ιστορία της Ευρωλίγκας είναι μια ιστορία εξέλιξης, η Nova έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Είμαι ευγνώμων για αυτά που έκανε τα τελευταία χρόνια, και για αυτά που θα κάνει. Θα είμαστε μαζί μέχρι το 2023, τουλάχιστον. Θα απολαύσουμε αυτήν τη νέα περιπέτεια μας μαζί με το συνεργάτη μας. Θα δούμε φέτος μια μεγάλη Ευρωλίγκα με δεκαοκτώ ομάδες, προστέθηκαν μία ομάδα από τη Γαλλία και ακόμα μία από τη Γερμανία».

Αναφέρθηκε και στους παίκτες, καθώς και στην προοπτική να προστεθεί, τα επόμενα χρόνια, ξανά ομάδα από το Λονδίνο: «Τo κόνσεπτ της Ευρωλίγκας σε αναγκάζει να δουλεύεις με έναν τρόπο με τις ομάδες καθημερινά, που δεν είναι συνηθισμένος. Πολλές φορές πας πολύ γρήγορα και σε κριτικάρουν. Η ιδέα της Ευρωλίγκας είναι ξεκάθαρη και δουλεύουμε γύρω από αυτήν την ιδέα. Θέλουμε να έχουμε τους παίκτες χαρούμενους. Οι παίκτες είναι το κεφάλαιό μας. Έφτιαξαν και την ένωσή τους. Δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε χωρίς τους παίκτες. Ο επόμενος στόχος μας είναι η συλλογική σύμβαση με τους παίκτες και πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε αυτό το σημείο, όπως και με μια ομάδα στο Λονδίνο. Οι παλαιότεροι ξέρετε ότι όταν ξεκινήσαμε είχαμε ομάδα εκεί. Οι στόχοι μας δεν έχουν αλλάξει και είμαστε πιο κοντά σε αυτούς από όσο πέντε χρόνια πριν».

Κλείνοντας, μίλησε για το Eurocup: «Το επίπεδο θα είναι φέτος υψηλό και στο Eurocup, αν κοιτάξει κανείς τα ρόστερ των ομάδων. Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στην Ευρωλίγκα, όχι μόνο ο κάτοχος, αλλά και ο φιναλίστ. Έπρεπε να ανταποκριθούμε στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας. Είναι σημαντικό που η Nova μας βοηθά και σε αυτήν τη διοργάνωση. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά, για να πάρουν τον τίτλο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ