24.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Μπερτομέου: «Μέχρι τέσσερις ομάδα από κάθε χώρα στην Ευρωλίγκα»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστούν πέντε ισπανικές ομάδες στην Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου, ξεκαθαρίζοντας πως κάθε χώρα μπορεί να έχει μέχρι τέσσερις εκπροσώπους.

Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν πέντε ομάδες από την Ιβηρική, η Ρεάλ Μαδρίτης που κατέκτησε και τον τίτλο στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου, η Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια, η Βαλένθια και η Μάλαγα. Με το δεδομένο πως οι «νυχτερίδες» και η Ανδόρα συνεχίζουν στο Eurocup, καθώς έχουν ήδη περάσει στα ημιτελικά μαζί την Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) και την Ούνικς Καζάν (Ρωσία), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας ρωτήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που κάποια εξ αυτών κατακτήσει τον τίτλο.

«Ως εξαίρεση, είχαμε πέντε ισπανικές ομάδες στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2017-2018, που ήταν σύμπτωση, διότι την προηγούμενη χρονιά οι ομάδες μειώθηκαν από 24 σε 16. Ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο μέγιστος αριθμός ομάδων από μία χώρα είναι τέσσερις. Εάν μια ισπανική ομάδα κατακτήσει το Eurocup, αυτό σημαίνει πως καμία ισπανική ομάδα δεν θα προκριθεί μέσω της ACB στην Ευρωλίγκα. Ο πρωταθλητής του Eurocup έχει προτεραιότητα αντί του υποθετικού πρωταθλητή της ACB. Οπότε δεν μπορούν να υπάρξουν πέντε ισπανικές ομάδες την επόμενη σεζόν στη διοργάνωση», διευκρίνισε ο 60χρονος αξιωματούχος, στο περιθώριο της αναμέτρησης της Ζαλγκίρις Κάουνας με την Μπάγερν Μονάχου στη «Zalgirio Arena», στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, την οποία παρακολούθησε διά ζώσης.

Θυμίζουμε πως η ομάδα που κατακτά το Eurocup εξασφαλίζει την παρουσία της στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν. Στα ημιτελικά η Βαλένθια θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ούνικς Καζάν και η Ανδόρα με την Άλμπα Βερολίνου. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, μετά την ολοκλήρωση 22 αγωνιστικών, προηγείται στην κατάταξη η Μπαρτσελόνα, με τη Βαλένθια να είναι μέχρι στιγμής 4η και την Ανδόρα να βρίσκεται στην 9η θέση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ