21.3 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Μπερτομέου: «Ευρωλίγκα χωρίς να παίζεις στο πρωτάθλημα»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου πήρε θέση, ξεκαθαρίζοντας εάν μια ομάδα μπορεί να πάρει μέρος στην Ευρωλίγκα δίχως να συμμετάσχει στο εθνικό πρωτάθλημα.

Με αφορμή τις τελευταίες απειλές της Ρεάλ Μαδρίτης, περί αποχώρησής της από την ισπανική λίγκα, ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου αποφάσισε να εξηγήσει πώς έχει η κατάσταση. Αν και στο πρώτο σχόλιό του, στο περιθώριο της παρουσίασης του λογότυπου του φετινού Φάιναλ Φορ στη Βιτόρια, δήλωσε πως δεν θα ήθελε να μιλήσει για υποθετικές περιπτώσεις, άλλαξε γνώμη και προτίμησε τελικά να αποσαφηνίσει πώς έχουν τα δεδομένα.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser κι εξήγησε: «Το μέλλον μπορεί να φέρει πολλά πράγματα και ο οργανισμός πρέπει να είναι ευέλικτος ώστε να παίρνει αποφασίσεις. Δεν είναι ότι η Ευρωλίγκα ενδιαφέρεται ή όχι για το πού βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέτοχος και ιδιοκτήτης της διοργάνωσης. Η Ευρωλίγκα βασίζεται στην απόφαση όλων των συνιστωσών της. Εάν υπάρχει μια απλή πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία των ένδεκα ιδιοκτητών, η πρόταση θα προχωρήσει. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορεί μια ομάδα να παίζει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό χωρίς να το κάνει σε εθνικό επίπεδο».

Του ζητήθηκε να μιλήσει και για τη διαιτησία στην Ισπανία, μετά τα όσα έγιναν στον τελικό του Copa Del Rey ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, κι εκείνος αρκέστηκε να συμπληρώσει: «Θα ανησυχούσα ελάχιστα εάν ένας σύλλογος, ύστερα από μια αμφιλεγόμενη διαιτησία, θα ήθελε να εγκαταλείψει τη διοργάνωση. Εμείς λειτουργούμε διαφορετικά, έχουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Θα ήθελα να τονίσω, επίσης, ότι οι Ισπανοί διαιτητές είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη, όπως είναι και το ισπανικό μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα είναι μια εταιρία, δεν είναι ομοσπονδία. Ο τρόπος εργασίας μας είναι διαφορετικός, είναι επιχειρηματικός».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ