25.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μπερτομέου: «Δεν θέλουμε να αναμειχθούμε»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου επανέλαβε πως η Ευρωλίγκα δεν έχει καμία διάθεση να εμπλακεί στα όσα συμβαίνουν στα εθνικά πρωταθλήματα, με αφορμή την απουσία του Ολυμπιακού από τη φετινή Basket League.

Ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους «ερυθρολεύκους»: «Όπως είπαμε πριν από μερικούς μήνες δεν μπορούμε να ελέγξουμε το τι συμβαίνει στις εγχώριες λίγκες. Είναι μια συνέπεια κάποιου πράγματος που πηγαίνει λάθος στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θέλουμε να αναμειχθούμε. Δεν το βλέπουμε αυτό ως παράδειγμα ή τάση για τις ομάδες μας. Το γεγονός ότι πλέον έχουμε δεκαοκτώ ομάδες δημιουργεί μια καλή ισορροπία μεταξύ της ποιότητας των ομάδων και της συμβατότητας της λίγκας με τα εθνικά πρωταθλήματα. Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω αυτό θα γινόταν μόνο σε μια κατάσταση, κατά την οποία οι σύλλογοι δεν θα ήταν σε θέση να αγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν θα συμβεί αυτό και πότε. Ούτε εγώ μπορώ φυσικά να το γνωρίζω».

Ρωτήθηκε και για τον Ντέιβιντ Μπλατ, που αποχώρησε πρόσφατα από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και δήλωσε πως το επόμενο βήμα του ίσως να είναι εκτός μπάσκετ, συμπληρώνοντας: «Ο Ντέιβιντ είναι ένας από τους πιο ωραίους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με έχει εκπλήξει πολλές φορές και ως προπονητής και ως άνθρωπος, σε αυτά τα είκοσι χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που μας μαθαίνει πράγματα και το πώς να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε συζητήσαμε μόνο για το πόσο με έχει εντυπωσιάσει ως άνθρωπος. Δεν είμαστε χαρούμενοι που πλέον λείπει από τα παρκέ και δεν προπονεί κάποια ομάδα. Σίγουρα, μας λείπει, αλλά αυτό ανήκει πλέον στην προσωπική του ζωή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ