22.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπερτομέου: “Δεν αλλάζουμε το καλεντάρι μας”

Με δηλώσεις του μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ECA ο Τζόρντι Μπερτομέου επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει διακοπή της Ευρωλίγκα προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι αγώνες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο και μάλιστα ήταν αρκετά δηκτικός κατά της FIBA:

"Όλα τα κλαμπ και οι λίγκες, που έδωσαν το "παρών" στη γενική συνέλευση, ενέκριναν το καλεντάρι μας. Επιβεβαιώσαμε την απόφαση που είχαμε πάρει πριν από δύο χρόνια, όταν συζητήσαμε το θέμα με τα "παράθυρα" της FIBA. Η απόφαση αυτή παραμένει ισχυρή. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το καλεντάρι μας επειδή κάποιοι αποφάσισαν μονομερώς να αλλάξουν το δικό τους. Έχουμε το ίδιο καλεντάρι εδώ και 15 χρόνια", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, ο οποίος πρόσθεσε πως "για να τροποποιηθεί το καλεντάρι μας πρέπει να συγκληθεί άλλη γενική συνέλευση, αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο".

Ο Μπερτομέου παραδέχθηκε πως "κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα, ωστόσο αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε σήμερα" και αναρωτήθηκε: "Υπάρχουν παίκτες που αρνούνται να παίξουν με τις εθνικές ομάδες τους το καλοκαίρι, όταν δεν συμπίπτουν διάφορες διοργανώσεις μεταξύ τους, κι όμως δεν συμβαίνει τίποτα. Πώς είναι δυνατόν αυτό";



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ